Видяха спасителен плот, моряци не виждат

На 25 метра от украинския бряг е забелязан спасителен сал; заради студа и вятъра изваждането му засега е невъзможно
5 яну 2008 10:58,
18
Видяха спасителен плот, моряци не виждат
Снимка: БГНЕС
Тази сутрин на 25 метра от  украинския бряг е видян спасителен плот.

Обследващият екип обаче не е забелязал хора на плота, но не се изключва някои от моряците от потъналия кораб "Ванеса" да се намират вътре в него.

Заради влошените атмосферни условия изваждането на плота за момента е невъзможно.

В района бушува вятър със скорост 22-25 м/с, вълните са с височина от 3 метра, видимостта е 1-2 км.

Украинските спасителни екипи търсят начин да изтеглят плота на брега.

Към района на инцидента е в готовност да отлети и украински вертолет.

До момента са разпознати телата на двама загинали моряци - Георги Желев и Петко Момчев.

Един от моряците бе спасен, вторият механик на кораба Николай Димитров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
ти ся кво искаш? собственика на фирмата да си каже -да аз им наредих да тръгват щото съм алчен капиталист и не ми пука за никой друг?не цитирай въобще бг вестници,те от 1989 са продадени.
16
0
 
2
 
! Отговори
Емо преди 16 години
Украински министър: Бизнес интереси причиниха потъването на Ванеса!Само 1 моряк се спаси след трагедията в Керченския пролив, а надеждата за откриването на други оцелели намалява Бизнес интереси на собствениците на кораба Ванеса са причина за потъването на плавателния съд на 3 януари в Керченския пролив. Това заяви украинският министър на транспорта и съобщенията Йосиф Вински, цитиран от ИТАР-ТАСС. Според него корабът е получил две предложения за изтегляне, но капитанът отказал помощта, тъй като вероятно такава е била заповедта на собствениците, решили да спестят пари от спасителна операция.От фирмата-оператор Борд Марин категорично отрекоха изказванията на украинския министър и заявиха, че при тях не е постъпвала информация за предстояща буря в Азовско море. Според собственика на Борд Марин Дойчин Дойчинов Ванеса е напуснал пристанището в 23.45 ч. руско време, когато метеорологичните условия са позволили това и допълни, че украинците не са настоявали корабът да се върне на пристанището.
15
0
 
2
 
! Отговори
ддг преди 16 години
Министр транспорта Украины назвал причину крушения болгарского сухогруза "Ванесса"Министр транспорта и связи Украины Иосиф Винский заявил, что причиной крушения сухогруза "Ванесса" стали бизнес-интесеры владельцев судна. По словам министра, судно получило два предложения о спасении, но капитан отказался от помощи. Вероятнее всего, хозяева заранее дали подобную "установку" с целью экономии денежных средств на спасении, что и привело к трагедии. Экипаж был поставлен в известность о возможном ухудшении погоды и мог не выходить в море. Однако сухогруз, несмотря на штормовое предупреждение, покинул порт загрузки и попытался достичь Керченского пролива, до которого "Ванесса" не дотянула 40 миль.Использовано сообщение ИТАР-ТАСС17:58 05.01.2008 версия для печати обсудить статью
14
0
 
2
 
! Отговори
pen4ita преди 16 години
ei hora vinagi taka postapvame daje i do nas da se davi nqkoi ili da umira nikoi nepomaga.V Kursk togava kolko mladi dushi si otidoha a nikoi neriskuva
13
0
 
2
 
! Отговори
AZ преди 16 години
я помислете и не ставйте наивни.това е същата фирма,която преди време сеопита да потопи друг свой кораб за застраховката,но тогава един моряк уби други двама на борда.тогава не успяха ,но сега операцията е успешна
12
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
На около 25 м от украинския бряг в Азовско море тази сутрин е бил забелязан спасителен сал от българския товарен кораб "Ванеса". Обследващият екип обаче не е открил хора на него. Това съобщи агенция УНИАН, позовавайки се на украинското министерство на извънредните ситуации. Дълбочината, на която се е намирал той, е била около около 7-8 м. Спасителите изчерпват водата от него, за да го изтеглят на брега.
11
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Спасителния плот ако е редовен теоретически не може да потъне и ако се затвориш вътре и дръпнеш ципанямаш никакъв проблем. В една от снимките в този сайт обаче имаше снимка на плот, който не беше оранжев, а морскозелен, не нам как се открива такова нещо от вертолет. Освен това би трябвало да има и радиомаяци? Или греша?
10
0
 
2
 
! Отговори
sas преди 16 години
http://vistamarltd.photonhost.com/product-Inflatab le-liferaft-39,24.htmlТова е спасителен плот.
9
0
 
2
 
! Отговори
nevej преди 16 години
извинете за невежеството, но какво представлява този "плот"?
8
0
 
2
 
! Отговори
Screamer преди 16 години
Как така не искали да ги спасят.. ?! Я се осъзнайте малко! Като толкова много знаете всички, отидете вие на -20 градуса при вятър 20-30 метъра в секунда и вълни над 3 метъра да ги спасите, кво чаката? Не си мислете, че става така лесно, като по филмите! Дано само останалите моряци да са живи и здрави и в скоро време да чуем добрата новина - че са ги спасили!
7
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
eyvallah kardes!
6
0
 
2
 
! Отговори
Mehmed - TYrciq преди 16 години
Sram me e 4e sam ot turskata republika Bg.
5
0
 
2
 
! Отговори
сладурка преди 16 години
според мен организацията куца.В началото са искали да спасят кораба,а не моряците.Сега пък виждали плот близо до брега,а не можели да го извадят:( много тъжно.Никаква информация,все едно и също.Единствената надежда е да стане чудо,за да се спасят и останалите:(((((((
4
0
 
2
 
! Отговори
danitOo преди 16 години
pffff se im e vinovno vremeto na tqh.........
3
0
 
2
 
! Отговори
преди 16 години
Не стига,хората помагат,че и недоволни!На който не му харесва да отиде сам да ги спаси!Я кажете българите какво правят по въпроса?
2
0
 
2
 
! Отговори
Shiso преди 16 години
25 м от брега не са 250 май наистина не искат да ги спасяват
1
0
 
2
 
! Отговори
silviq преди 16 години
samo se opravdavat s vremeto s vqtara abe ni6to nqma da napravqt za sajalenie

Спонсорирани публикации