Разпознаха тялото на втория загинал моряк в Керченския пролив

Вторият загинал моряк е Петко Момчев
4 яну 2008 18:04,
2
Разпознаха тялото на втория загинал моряк в Керченския пролив
Снимка: Первы канал

Тялото на втория загинал български моряк от товарния кораб “Ванеса” е разпознато.

Това е старши помощникът на капитана Петко Момчев, роден през 1953 година.

Той, както и първият загинал, е бил разпознат от спасения механик Николай Димитров.

Това съобщиха Интерфакс и радиостанция „Эхо Москвы“.

В пристанище Кавказ днес пристигна представител на посолството на България в Русия за оформяне на документите за транспортирането телата на загиналите в България.

Той също така ще уреди формалностите по изпращането на Димитров в България.

Разходите по транспортирането на телата ще бъдат поети от собственика на потъналия кораб.

Действията на украинската страна по спасяването и разследването на инцидента с българския кораб продължават.

Това стана ясно след проведения телефонен разговор с председателя на координационния щаб и заместник-министър на транспорта и съобщенията на Украйна Валентин Касапчук, съобщиха от Министерството на транспорта.

Украинският заместник-министър съобщи, че издирването на екипажа на „Ванеса” през вчерашния ден е продължило до 23.00 часа и продължава и в момента.

През вчерашния ден са били открити и извадени трима моряка, като единият от тях е бил спасен и в момента е настанен за лечение в болницата в град Темрюк.

Създаден е координационен щаб, който работи на мястото на произшествието.

Извършват се разчети за изясняването на това къде могат да бъдат търсени моряците.

В украинските териториални води днес работи буксирът „Нептуния”, но поради влошените атмосферни условия преди броени минути той е преустановил работа си.

Затрудненията са свързани с изключително лошата метеорологична обстановка – вятърът е със скорост 22 – 33 м/с, видимостта е изключително лоша. Тази нощ патрулиращи екипи ще обследват крайбрежната ивица, а през утрешния ден се очаква операцията по спасително-издирвателните дейности да продължи по вода, суша и въздух.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Министр транспорта Украины назвал причину крушения болгарского сухогруза "Ванесса"Министр транспорта и связи Украины Иосиф Винский заявил, что причиной крушения сухогруза "Ванесса" стали бизнес-интесеры владельцев судна. По словам министра, судно получило два предложения о спасении, но капитан отказался от помощи. Вероятнее всего, хозяева заранее дали подобную "установку" с целью экономии денежных средств на спасении, что и привело к трагедии. Экипаж был поставлен в известность о возможном ухудшении погоды и мог не выходить в море. Однако сухогруз, несмотря на штормовое предупреждение, покинул порт загрузки и попытался достичь Керченского пролива, до которого "Ванесса" не дотянула 40 миль.Использовано сообщение ИТАР-ТАСС17:58 05.01.2008 версия для печати обсудить статью

Спонсорирани публикации