Обама и Клинтън разделиха ключови победи, Маккейн води

„Супер вторникът“ не донесе така жадуваната преднина за основните играчи, тръгнали към Белия дом
6 фев 2008 08:46,
7
Обама и Клинтън разделиха ключови победи, Маккейн води
Снимка: БГНЕС

Демократът Барак Обама и неговият съперник Хилъри Клинтън си разделиха ключовите победи в т.нар. „супер вторник“, а републиканецът Джон Маккейн спечели осем щата, но не успя да нокаутира своите противници в надпреварата за президентска номинация.

Обама спечели 11 щата, а Клинтън девет, но сред тях са двата с най-много делегати – Калифорния и Ню Йорк.

„Имаше едно нещо през тази февруарска вечер, което нямаше нужда да узнаваме от финалните резултати: дойде нашето време“, каза Обама пред скандиращи привърженици в Чикаго.

Джон Маккейн пък се надяваше да спечели номинацията на републиканците още тази нощ.

Той спечели девет щата, сред които и Калифорния и няколко големи североизточни щата. Но съперниците му Мит Ромни и Майк Хъкаби спечелиха съответно по шест и пет щата.

„Тази вечер смятам, че ние можем да прегърнем идеята, че сме фаворити за номинация на Републиканската партия“, заяви Джон Маккейн в Аризона.

Най-голямата награда и за демократите и за републиканците е Калифорния, която дава най-много делегати за партийните събрания, на които се избират окончателните кандидат-президенти за изборите на 4 ноември.

CNN предрича победи за Клинтън и Маккейн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
0
 
! Отговори
TEENAGE MUTANT преди 16 години
да, следя МНОГО отблизо надпреварата, живея в САЩ от много години и лично ме касае какво ще се случи тук. Изказвам лично мнение, имаш право да не се съгласиш. Демокрация - райт?
5
1
 
0
 
! Отговори
Ivo преди 16 години
1 и 4, вие следите ли изобщо надпреварата? Изказвате се като пълни , каква ***, какъв ***, прочетете малко за човека и после приказвайте, той е много по-добър избор от Хилари, но дори тя е по-добра от всеки един републиканец, най-вече дебилния Уенен МакКейн
4
1
 
0
 
! Отговори
TEENAGE MUTANT преди 16 години
Да, много по-добре ще бъде! Ако на финала са МакКейн и Обама много от демократите няма да гласуват за *** Барак Хюсейн, което значи, че светът тотално ще се побърка от още 4 години управление на параноични военнолюбци.
3
1
 
0
 
! Отговори
dell преди 16 години
То пък и двамата едни кандидати. На Хилъри и сложиха рога публично пред цял свят и се чудя какъв имидж и репутация може да имаш ,че и за президент да се кандидатираш. Демократите явно и този път не искат да спечелят изборите....
2
1
 
0
 
! Отговори
joro преди 16 години
викаш по-добре да спечели тъпата п... :)
1
1
 
0
 
! Отговори
dimityr преди 16 години
дано не спечели чернилката, че тогава...ще ни се *** майката