"Атака" щяла да спира ислямизацията на Европа

"Атака" е една от съоснователките на новата формация на европейските националисти, съобщава El Pais
7 фев 2008 18:42,
50
"Атака" щяла да спира ислямизацията на Европа
Лидерите на европейските националисти. Снимка: БГНЕС

Националният фронт на Жан-Мари Льо Пен, Фламандският блок, Австрийската либерална партия и хората на Волен Сидеров от „Атака“ възнамеряват да основат нова формация на европейските националисти, съобщава испанският всекидневник El Pais.

Само преди броени дни представителите на четирите националистически партии са се срещнали във Виена, за да обсъдят бъдещите си съвместни действия.

Целите на новото политическо обединение са формулирани пределно ясно: да се спре потокът на емигранти, „борба срещу ислямизацията на Европа“, запазване на националните ценности и елиминиране на самия ЕС в сегашния му вид.

Това са идеите, с които националистите ще се опитат да изкушат европейските граждани, които били все по-обезпокоени от нарастващата глобална несигурност и липсата на политически идеи за решаването на някои от основните проблеми на Стария континент.

Създаването на новата формация е отговорът на крайната европейска десница, която се опитва да си възвърне загубените позиции, след като нейната парламентарна група в Европейския парламент се разпадна през ноември миналата година.

За да успеят в това си начинание ултрадесните ще трябва да привлекат и други политически партии в Европа, които да изповядват техните идеи. Лидерът на Австрийската либерална партия Хайнц-Кристиян Щрахе вече призова националистите от цяла Европа да се обединят.

„В наши дни вече няма автентични десни партии в Европа. Мнозинството от тях са се превърнали в социалдемократически, които злоупотребяват с т.нар. политическа коректност и не говорят за истинските проблеми на хората, като имиграцията“, твърди харизматичният лидер на Фламандския блок Филип Девинтер, който получи 20 % от гласовете по време на изборите в Белгия през юни 2007 г.

„Масовата имиграция ни причинява много проблеми. Европейските градове се напълниха с джамии и с жени, носещи забрадки. Тези имигранти не само, че не се интегрират, но освен това се стремят да имат всички възможни права и свободи, като например да наложат Шириата или пък да правят жертвоприношения с животни, без каквито и да било санитарни условия. Много европейци вече се чувстват чужденци в собствената си държава и си мислят, че живеят в Еврабия. Не искаме Европа да се превърне в провинция на Северна Африка“, казва още Девинтер в телефонно интервю за испанския вестник.

Девинтер, както и други лидери на европейските националисти, искат границите на ЕС да бъдат затворени по суша и вода, за да се спре потокът от имигранти към Европа. От чужденците, които вече живеят в ЕС, те изискват „да се интегрират и да приемат европейските ценности“. Ако това не стане, те трябва да бъдат експулсирани.

Едно от вероятните наименования на бъдещата политическа формация е „ Европейска патриотична партия“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
Кой ти каза,че съм без познания?Аз да не съм българин да се моля на неволята?Вие го правите,мислите си,че живеете във времето на комунизма!Той отдавна го няма,безплатен обяд също!Хайде плюйте си на ръцете и яко работа!Няма лабаво!Готованковци!
48
0
 
31
 
! Отговори
явор преди 16 години
тези, които сега се правят на толерантни, първи ще почнат да пескат след 20-30 години. смешници.
47
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
Не сме казали,не сте мръднали,където ние пожелаем.Операция се прави когато се наложи ***,не предварително за да се отличавате от другите.Навремето по тия места нямаше хигиена по обясними причини,но явно сте си съхранили мръсотията в начина на мислене.Ходи да се молиш на неволята,без познания няма да те чуе.
46
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
Никой вече не може да ни мръдне!А пък ти Бай *** с тоз акъл и с тоз мързел ще мизерстваш вечно!И никой не ти е виновен за това!Сърди се на този ,дето вярваш ,че те е създал, ***!
45
0
 
31
 
! Отговори
стан преди 16 години
душко, това което говориш за поколенията турци живеещи в Германия като ги сравняваш с на,ме кара да ти припомня:имаше един чико в Германия - Хитлер му казваха. та миличък един такъв чичко ви трябва на вас, наглите мюсюлмани и много бързо тогава ще се сврете там, от където сте излезли. и май е дошло време да си го получите.
44
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
Ха-ха-ха Много сте ми смешни!Явно не знаете от колко години турците живеят в Германия?Там са вече няколко поколения както тук!Не вярвам някой да успее да ги спре!В Германия си имат турски телевизионни канали,джамии,заводи,вериги-супермаркети и т.н. !А вие си мислите,че ако ги няма турците ще сте добре,колко се лъжете!Явно проблема е във вас!Дайте тогава всички хора от другите раси да умрат и да останат само българи!Друг е въпроса,че не сте толкова силни!И пак няма да сте добре!Трябва акъл за това и мерак за работа ,за да успеете,а това във вас го няма!Спрете да търсите вина в някой друг,вие сте си виновни за положението ви!Не берете грижа за турците,те са си много по-добре от вас!
43
0
 
31
 
! Отговори
Ювига преди 16 години
Поздравления....с изключение на някои други които са се присъединили към вас,вие сте българите приели тая религия под натискът на арабите тогава.Но арабите са смес отново от българи -и други местни.Евреите също.Така че,едно племе поради тогавашният начин на живот,създава четири религии,ако ги осмислите по -човечно,и да проследите историята,и малко биология,ще се убедите в това.Създали сме и други рел.,но там днес нас ни няма.Люлката на бялата раса е Еуропа.Ех Пагане кой те е говорел отгоре.Не бягайте от дървото,кършейки клон от него ,само за вас.Дърво -без клони умира.И друго израства на негово място.
42
0
 
31
 
! Отговори
..... преди 16 години
Дано да постигнат някакъв успех, дори и да е частичен пак ще е нещо. Много са турците в Германия, България а и не само. Наскоро гледах снимки от България в един български туристически сайт ... в снимките от селата - навсякъде се виждаше по 1 стърчаща джамия. Църкви нямаме толкова в България колкото джамии, а се водим православна държава. Чудя се докога?!? Въпреки, че Атака за мен не са партия, бих ги подкрепил, тях или Герб. Но за нищо на света не бих си дал гласа (като му дойде времето) за дупедавци като НДСВ, БСП.
41
0
 
31
 
! Отговори
Абсурдът преди 16 години
Здравейте!Искам за пореден път да ви обърна внимание, че това тук е доста добре режисирана постановка, целяща разединение на народите като цяло, подклаждане на размирици и прочие мизерии. Защо? Защото на някои "господа" така им се иска по ред причини - война ще има, масова ще е, след нея.. след нея не се знае вече. Не, няма да започне от псевдо партия "Атака", просто това е още един фактор - самата война, както и подготовката и се водят на всички фронтове. НЕ БЪДЕТЕ НЕЧИИ ПИОНКИ! На ревностните християни - не сте по-добре от ревностните мюсулмани! Религията като цяло е едно средство за масова манипулация и нищо повече!Така че било турчин, българин, руснак, казак, албанец или КАКЪВТО си ще да бъде - човекът е човек, когато го е осъзнал ей тва простичко нещо..А "Атака" е една изкуствено създадена опозиция колкото да има "някой" който да "прави нещо".. да лае най-вече.
40
0
 
31
 
! Отговори
Р-националист преди 16 години
Браво!!! Нямам какво да добавя към това твоето изказване. Много се радвам,че намерих истински съмишленик. Всички християни трябва да мислят като нас! Аз също подкрепям идеята на Европейската патриотична партия! Турци и араби да си стоят в държавите и да си провеждат и изпълняват каквито си искат закони. Никой не им дава право да ги налагат на християните. И да не се заблуждаваме, че щели да се променят , интегрират и тем подобни. Да сте чували вълк да пази стадо овце? Той не променя нрава си. Така е и с мюсюлманите. да си стоят там, където са!!! Твърдо подкрепям националистите! Пожелавам им успех и победа!
39
0
 
31
 
! Отговори
a преди 16 години
do 40. ! praw si , arabite sa takiwi ! az sym tur4i no gram ne obi4am arabite ! rejili ni za da sme muslumani prez 610-720 godini ! mayka im ! zaradi tqh kolko proto-turci umreli ! i misli pyrwo turcite sa bili volga-bolgari ! kak sa gi rejili ! maykata na el-kaida i arabite ! samo rajdat kaos tezi typaci ! kadeto imat arabi tam ima vinagi boy i voyna !
38
0
 
31
 
! Отговори
зъбатия преди 16 години
Относно това дали са хора и като нас ли са може доста да се поспори но аз лично силно се дистанцирам от мнението че са хора - по скоро някакви *** меко казано...
37
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
до 40 ..... пич мерси, че ми спести усилието да напиша всичко това :) изцяло си прав макар повечето *** просто няма да успеят да проумеят - арабите и всичките такива са раси, които са в постоянен застой - те са един генетичен *** - с много малко изключения. да - те са хора, да - те са като нас - с изключение на това, че нямат креативно мислене и незнаят що е то напредък и т.н. и т.н.
36
0
 
31
 
! Отговори
chiko преди 16 години
до 35, стига си рекламирал този глупав сайт от който никой нищо не може да спечели бе, това е форум, относно темата, не бит пазар, както и тия баници. Майтап ли си правиш :).... Така, относно ислямизацията. Арабите това са едни пълни фанатици с промити мозъци и изкривен манталитет, които нямат и грам интеграция с модерното. Те си знаят тяхното - забрадките, глупавите закони.. и чувството за внасяне на анархия. Прави са политическите партии на националистически идеи - трябва всички да се разкарат от европа. Ако имаха грам интеграция, както някой беше казал по - рано защо няма 1 християнска църква в противните им, вонящи градове ? Защото тия хора са абсолютните безмозъчни фанатици. Глупавите дебели евродепутати, които само знаят що е това свинска пържола с гарнитура знаят ли, че благодарение на българите сега не сричат корана ? Дами и господа, единствено турците са такива зверски терористи, които могат да измислят нещо толкова подло и долно като кръвен данък (още тогава са взимали такъв само от българите - знаели са кои сме и от къде идваме), ами безпричинните кланета... убийствата на деца, които със сълзи просят милост? Такива зверства и изродщини само арабите могат да направят и аз съм убеден, че по света няма никъде такъв вроден фанатизъм и такива учения (за пример по време на османското робство над балканските държави, на турците е било казвано, че ако убият трима неверници (християни) и ще отидат в рая... и там вече колко девственици ще получат е отделен въпрос). Какво е това ? Това е човек, които е лишен от способността си да мисли, който може да бъде малтретиран и манипулиран лесно и на който ако му се заповядва без капка съвест ще отиде и ще се взриви в някоя детска градина с християнски деца. Мисля, че не се бъркам, но в Германия някаква туркия ли арабка ли незнам била започнала да се облича като европейците (сиреч модерно) и брат й я убил, защото имало правила... забрадка, стоене вкъщи, мълчене и такива разни. Това интеграция ли е? Европейско мислене ли е това ? НЕ! Всички араби вън от Европа. Това е християнски континен и модерен такъв ! ВЪН !
35
0
 
31
 
! Отговори
преди 16 години
Продавам часовници "Ролекс" и "Таг Хойер" ако има желаещи контакти чрез форума.
34
0
 
31
 
! Отговори
BLACK преди 16 години
С атака с guza напред за да им го турят чак до сливиците! :)))) ...гнусни фашистски популисти!
33
0
 
31
 
! Отговори
BLACK преди 16 години
С атака с напред за да им го турят чак до сливиците! :)))) ...гнусни фашистски популисти!
32
0
 
31
 
! Отговори
зъбатия преди 16 години
С АТАКА НАПРЕД!
31
0
 
31
 
! Отговори
25 e meko kazano nev преди 16 години
ataka nyama nishto obshto sus fashizma nito rasizma i poneje komunisti4eskata propaganda raboti bezotkazno nali parite i vlasta e u tyah te dujat po4ti cyalata presa vuv stranata i lepat etiketi na neudobnite im sus razni neshta kato fashisti kato psiho bolni kato pedofili i tem podobni neshta ataka vuv momenta e edistvenata partiya koyato ima serozni i pravilni vijdaniya kak tryabva da se razviva bg. i 4e tryabva da se napravi doktrina ne godina za godina a za period ot 15 20 a nai golyamite fashisti sa komunistite vuv kraina smetka i dvete ideologii proizlizat ot cionizma
30
0
 
31
 
! Отговори
alo преди 16 години
Статията е вярна. Хората мислят с главите си, а тези които не мислят или нямат интерес ги ругаят. Ами така е по-лесно.Ако има проблеми--друг да ги оправя. Българска черта.