Батков: Хора на Мургина крият дълговете на ЦСКА

Според собственика на "Левски" тези задължения са малко над 2 млн. лв., а ЦСКА внесъл едва 5 хиляди за "Бог да прости"
11 юни 2008 10:31,
42
Батков: Хора на Мургина крият дълговете на ЦСКА
Снимка: БГНЕС

Правоохранителните органи - ДАНС и прокуратура - да проверят кой е толерирал данъкоплатеца ЦСКА за 6 години назад. Това поиска от ефира на бТВ собственикът на футболен клуб "Левски".

Тодор Батков посочи, че този някой трябва да бъде "търсен в близкото обкръжение на г-жа Мургина".

По думите му някой е изтрил от базата данни на Националната агенция по приходите /НАП/ информацията за задълженията на футболния клуб.

Тези задължения, според Батков са малко над 2 млн. лв.

Той обяви още, че ръководеният от Александър Томов футболен отбор ЦСКА е платил през септември миналата година само 97 000 лв. ДДС и 5 000 лв., откакто започна скандалът, "може би за "Бог да прости", каза Батков.

Днес вестник "Стандарт" твърди, че белезници може да щракнат всеки миг върху ръцете на бившия бос на ЦСКА и "Кремиковци" Александър Томов.

Разследващите потвърдили пред изданието, че са събрани достатъчно данни за задържането му.

На Томов ще му бъде забранено да напуска страната, тъй като имало опасност да избяга. 

Премиерът Сергей Станишев възложи вече на Държавната агенция „Национална сигурност” да направи пълна проверка на собствеността на ПФК "ЦСКА", а НАП да извърши пълна данъчна ревизия на "армейците" за периода 2002–2007 г.

Тодор Батков е спряган за един от главните виновници за избухването на скандала около армейския футболен тип, като феновете на ЦСКА подозират, че той като собственик на "Левски" има интерес от отнемането на лиценза на ЦСКА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


42
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
обичам когато говедата нямат вече аргументи, и започнат да нападат и попържат....отбора на милицията и отбора на властта, нали :))))уефски, служебноефпейски =))))
40
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
...правоохранителните органи не започнат разследване кой стои зад тая мустаката свинюга? Кой е РЕАЛНИЯТ собственик на любимият на всички *** ФК Подуене? Боратков ли издържа отбора с адвокатските си хонорари? Или парите идват от един доказан международен престъпник, на когото е забранено да влиза в България и в която и да е цивилизована държава по света? Да разследват и турскосиньото БФС, което даде лицензи на куп отбори, които не покриват критериите - кой с дългове, кой с разрушен стадион... ЦСКА ТРЯБВА ДА СЪДИ БФС ЗА МИЛИОНИ НАНЕСЕНИ ЗАГУБИ, А ПАТКОВ ЗА МРЪСНИТЕ МУ КЛЕВЕТИ !!!
39
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Нас Червеното знаме роди ни,нас не ще ни уплаши смъртта,идиотизмите ни са на всеки километър,и така-само ЦСКА!
38
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
не, някои са от породата сиво искърско *** и не разбират от дума....що не видиш ЧИЕ е решението да се махне ЦСКА от евротурнирите?и отговора на уефа е `ЧЕ НЕ СЕ МЕСЯТ В РЕШЕНИЯТА НА БФС`толко ли наистина сте прости уефскарите или така си се правите?
37
0
 
0
 
! Отговори
Веско преди 15 години
"а ве, готин, знаеш ли че уефа няма нищо общо със `махането` на цска от шампионската лига :)"някои хора са очевидно невменяеми..
36
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
а ве, готин, знаеш ли че уефа няма нищо общо със `махането` на цска от шампионската лига :)вземи прочети, ще разбереш че тук, на национална почва, уефскарските мекерета не дадоха лиценз на цска....то бива бива полиционерска наглост, ама то уефскарската е направо всепроникваща....мерак ви е да ви направят служебно победители, ама кво да се прави като сте си злобни завистничета, ползващи властта за да прецаквате тия, дет ви бият.....а? колко точки сте след цска в шампионата?и какво постигнахте тоя сезон? вкарахте на цска щастлив гол?малииии уефскарската злоба и простотия нямат равни....та, мили мой, вземи направи справка КОЙ не допусна цска в евротурнирите.за справка - една КОМИСИЯ, българска, която е на пряко подчинение на уефскарите от БФС, и която няма НИЩО ОБЩО ни с фифа, ни с уефа....*** кво да обяснява човек на уефскарско ***, то се кефи като прецака по добрия, а не като постигне нещо.....
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Този *** Батков (той и като адвокат е ***), като не успя чрез футбол, започна доста успешно чрез " " номера да бие ЦСКА. Как перачниицата на пари, наречена ЛЕВСКИ, излезе суха и до момента от всичките "строги" комисии в БФС ?!?
34
0
 
0
 
! Отговори
Уефскар, ама горд преди 15 години
RE: "ако в тая страна има демокрация милиционерския отбор трябва да започне от в група, а не да му подаряват стадион.....бе колкото и да подскачат уефскарите - едно е ясно, кой е отбора на властта и кой на народа :)))щом властта се напъна служебно да вкара уефски в евротурнирите....халал да им е :))))))))))"Абе смотан, не властта вкара Левски в евро турнирите, а УЕФА. Но така трябва да бъде след като цеца има задължения и няма пари да си плати пътуванията. А това засега се случва само във "В" група, където и трябва да я пратят.
33
0
 
0
 
! Отговори
******** преди 15 години
batkov ako ima spravedlivost i zakoni to ti si parvi za zatvora- dojivoten zatvor bez pravo na pomilvane.
32
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
еееееххх да идват евротурнирите, та да се посмеем малко
31
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
номер 17 започни да пишеш на кирилица, а че лефски няма нищо с апостола това май само ти не го знаеш
30
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
номер 17 започни да пишеш на кирилица, а че лефски няма нищо с апостола това май само ти не го знаеш
29
0
 
0
 
! Отговори
Юлия преди 15 години
Днес вестник "Стандарт" твърди, че белезници може да щракнат всеки миг върху ръцете на бившия бос на ЦСКА и "Кремиковци" Александър Томов.Ами според мен белезниците са много добър вариянт за Томов поне ще се размине с мрамора и житото, но освен за Томов и за Батков са добро решение да му майката мустаката говежда!!!!
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Сините *** - в Израел. Откъдето идват наркопарите на Чорни!
27
0
 
0
 
! Отговори
kyky преди 15 години
ако в тая страна има демокрация милиционерския отбор трябва да започне от в група, а не да му подаряват стадион.....бе колкото и да подскачат уефскарите - едно е ясно, кой е отбора на властта и кой на народа :)))щом властта се напъна служебно да вкара уефски в евротурнирите....халал да им е :))))))))))
26
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Dobre CSKA e zle.....V momenta mi hrumva za Loko Plovdiv .....General Dimitrov.....Idva Goro Iliev ot Kustendil gospod znae kakvi pari i ot kade sa minali prez lokoto Emil Nakov....Tasev....?Galia Topalova ???? Ne se znae na koi kade i kak e pravila svirki....Tova e samo edin malka izvadka za bg football!!!
25
0
 
0
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 15 години
Ако в тази държава има демокрация, комунистическото отроче, трябва да започне начисто във В група.
24
0
 
0
 
! Отговори
---------- преди 15 години
Все повече и повече стават доказателствата за неправомерното отнемане на лиценза на ЦСКА.Според последните разкрития на Sport1.bg доносът на БФС до УЕФА се е базирал на данни за дължими суми към държавни институции към дата 31. 12. 2007 г., тоест за неприключил финансов период, който обхваща и участието в евротурнирите през есента на 2008 г.Никаква обективна причина не е предполагала отрицателното писмо до Нион, тъй като съответните органи у нас не са поставили въпроса за нередности от страна на ЦСКА, дружеството не е обявено в несъстоятелност, а освен това "армейците" са имали предостатъчно възможни за обезпечаване на своите дългове. Добре известно е, че при тази материя съществуват не една и две опции за разсрочване, отлагане или предоговаряне.В крайна сметка се получава така, че БФС санкционира ЦСКА авансово, тъй като финансовите параметри към май 2008 г. вече имат отношение към следващ период, тоест към 2009 г. И нещо особено интересно към 31. 12. 2007 г. ПФК Левски АД дължи около 400 000 лв. на държавните институции, а още няколко клуба имат по-малки или по-големи задължения към бюджета. Така че, ако избирателният, репресивен, критерий към "червените" се приложи универсално, то почти нито един отбор у нас не би трябвало да получи лиценз. По сигнал от "Иван Асен II" и улеснен от престъпното недоглеждане на Томов, адвокат Батков плаща своите дългове, за да притисне ЦСКА до стената чрез разиграната кампания.В крайна сметка се стига на юридическия абсурд един незаконен орган БФС, да се произнася по легитимността на друг субект ЦСКА. Публично известно е, че футболната централа има груби нарушения към НОИ по случая "Емил Дачев". Отгоре на всичко Спартак (Вн) игра цял сезон със служебен лиценз, а Пирин и Черноморец представляват различни "синоди" на една клубна марка...Очаква се ЦСКА да сезира УЕФА за неправомерната си дисквалификация, реализирана като задкулисен заговор и конфликт на интереси, а евроцентралата има практика да решава различни казуси в последния момент. Шефовете от "Армията" ще настояват за възстановяване на правата на действащия шампион, спечелил титлата си на терена.
23
0
 
0
 
! Отговори
martu преди 15 години
ако си малко по чат има го в всеки саит на нап и нои
22
0
 
0
 
! Отговори
Евгени Георгиев преди 15 години
Той се казва Тодор Батков и между другото е собственик на Левски.И понеже тайно мрази ЦСКА не е плащал и затова ЦСКА е в такова положение.Иначе в ЦСКА всичко е наред.И Сашо Томов е наред, и отбора получава редовно парите си, и базата е окей.Но главният счетоводител Тодор Батков не е плащал на НОИ, НАП и другите.Той е виновен.Останалите в ЦСКА са абсолютно невинни.