Правец не ще Панкратий

Игуменът на Гложенския манастир подпали на два пъти обителта, изгори джипа си и стреля, след което беше арестуван
9 авг 2008 09:26,
13
Правец не ще Панкратий
Снимка: вестник "24 часа"

Скандалният бивш игумен на Гложенския манастир Панкратий вече е настанен в Правешката обител, където съдът го изпрати под домашен арест.

Магистратите му повдигнаха две обвинения – за хулиганство и повреда на чуждо имущество и той ще остане там, докато тече разследването срещу него.

Миналата неделя след спречкване с миряни отец Панкратий подпали на два пъти Гложенския манастир, изгори джипа си и стреля, след което беше арестуван.

Игуменът на Правешкия манастир архимандрит Йоан разказа за Дарик радио, че жителите на града са недоволни от решението Панкратий да бъде преместен при тях.

Дядо Йоан цял ден приемаше обаждания от хора от Правец, притеснени, че Панкратий вече е в манастира.

„Ще го превъзпитаме, тук той ще намери смирение”, единодушни бяха дядо Йоан и гостите му.

През целия ден бившият игумен на Гложенския манастир всъщност не беше в Правешката света обител, а с прокурорско разрешение уреждаше документи си в прокуратурата в Тетевен и в полицията в Ловеч.

Гостът твърдял, че не е палил нищо в Гложенския манастир, а с газовия пистолет гръмнал срещу две бутилки, защото бил ядосан на един от посетителите, който го предизвикал.

Според архимандрит Йоан разправията е станала за пари.

По думите му след като се почерпил, един от посетителите, записал се в книгата на манастира като полицейски служител, демонстрирал, че разполага с много банкноти от по 100 лева, местил постоянно якето си и накрая обвинил Панкратий, че му е взел парите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
tiya kirlivi hristiyani,strah nemat i ot gospod mizerni lyude takiva
11
0
 
0
 
! Отговори
ivo преди 15 години
и някой сигурен ли е ,че в Арбанаси е така ,както бе писано в медийте.Всеки е чул ,никой не е видял
10
0
 
0
 
! Отговори
калин преди 15 години
Ей Сектантите я мълчете бе!да видим сега кой ще Гепне манастирката мера и гора ..хааа
9
0
 
0
 
! Отговори
Католик преди 15 години
Можеш да станеш католик. Ако се навиеш дори мога да ти стана кръстник.
8
0
 
0
 
! Отговори
alexy преди 15 години
Браво!Много добре казано,допълни ми мисълта.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Без малко да стана вярващ преди няколко години, ама с такава църква, ръководена от комунистически ченгета и гейове, се отказах. Как да целуваш ръка на духовник като не знаеш какво (или на кого) е дъжал преди малко. И като правило, всички мафиоти са много чинно вярващи и като ги гръмнат, държат мършата им да е заровена в манастир ( справка Арбанаси).
6
0
 
0
 
! Отговори
34 преди 15 години
Ако имаше малко уважение и отговорност към Вярата и най-важното страх Божий,нямаше да хвърли расото и да се обръсне...и сега да си мисли ,че хората няма да го разпознаят....На него му трябва истински духовен наставник,а не да бъде оставян да управлява монастир....но къде ги в БПЦ, а и той вероятно си е мислил,че е духовно вещ и с това самомнение,дяволът го е подхлъзнал яко...дано в Правешкият манастир му помогнат...най-вече с молитви....
5
0
 
0
 
! Отговори
mm преди 15 години
Те комунистите открай време са си били безбожници...
4
0
 
0
 
! Отговори
Denis преди 15 години
alexy... От край време сме си така Ако си чел "Една Българка" от Иван Вазов ще разбереш,че и онзи *** Калугерът нарочно си е облякъл Расото за да няма нищо общо с войната и да не го убият,а всъщност е Неверник.Баба Илийца иска да почете за здравето на детето а оня и вика:"Да те вземат рогатите Илийцо какво правиш по това време в църквата" И някво кофти ми стана като го прочетох това от Книгата
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Май сериозно го питискат за земите около манастира и затова не е издържал човека..Хайде сега на който са платили да продължава да плюе срещу него...Вече си имаме призив да се унищожи..няма човек няма проблем,ясно е под чия повеля се работи...
2
0
 
0
 
! Отговори
FoXi преди 15 години
полОвината.иначе съм напълно съгласен с теб,но преди църквата има и други неща които трябва да се оправят.Най-добре спрете да си давате парите по църквите,ако не за свещи то поне за иконите,така поповете ще имат по-малко приходи и няма да се изкушават чак толкоз
1
0
 
0
 
! Отговори
alexy преди 15 години
Мръсни попски ***!!!Трябва да ги избесим полувината,за да останат само свестните и наистина смирени хора.Като чуя свещенник и се изнервям рефлексно вече.Не мога да търпя дори присъствието им.Полувината са и алкохолици,мръсни извратени ***,от които няма полза и без това изтормозеното и изнервено общество.Какви проводници на вярата сда тия *** облечени в черно расо,та те самите не са вярващи.Само оскверняват и се възползват от състраданието на хората,като присвояват подаянията за себе си.Ако зависеше от мен(еднолично) бих прокарал закон ако бъде доказано някакво деяние с което се нарушават моралните норми на обществото и църквата,виновния да бъде екстрадиран в друга държава и да му се отнема българското гражданство,без право на амнистия.