Седми ден гасят Рила

Двата френски самолета отново ще участват в потушаването на пламъците, гръцки- няма да идват
9 сеп 2008 08:50,
15
Седми ден гасят Рила
Огънят се е разпрострял върху над 1400 декара. Снимка: Булфото

Продължава гасенето на пожара в Националния парк "Рила".

Огънят се е разпрострял върху над 1400 декара и застрашително приближава вилната зона над Благоевград.

Огненото огнище вече е на приблизително 50 метра от почивна станция "Здравец" и е особено активно в местността "Карталско дере".

И днес двата френски самолета ще участват в потушаването на пламъците.

Те зареждат вода в движение, директно от язовир "Искър". Самият язовир е отцепен от МВР и никой не може да припари на негова територия, видя репортер на Dnes.bg.

Практикуването на всякакви водни спортове в язовира е временно забранено.

Отлага се участие в гасенето на гръцки самолети, заради усложнената пожарна обстановка в южната ни съседка.

Почти 300 пожарникари и доброволци участват в гасенето на пожара в Рила.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
SS преди 15 години
kakav alah be ei *** BEZPODOBEN KAPUT, AKO TE BARNA NQKADE SHTE TI IZQM SARCETO BE EI! VZIMAI SI alah4eto I BEGAI PO tursko *** NEDORAZVIT
13
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе *** ***,ти откъде се появи тук бе,neдерунгел ***..вие да изгорите анадолци кирливи
12
0
 
0
 
! Отговори
Kondyo преди 15 години
RILA E NAI TAPATA PLANINA TRQBVA DA SE SRINE SAS ZEMQTA SAS VSE RILSKIQ MANASTIR. SLAVA NA ALLAH!
11
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Руският самолет като дойде в Стара загора пожара беше вече потушен..включиха се само за медалите..Участвах в пожарогасенето,така че не импровизирайте..
10
0
 
0
 
! Отговори
Parcuc преди 15 години
ПО-ТЪПО НЕЩО НЕ БЯХ СРЕЩАЛ, АБЕ ЕЙ АЛО, ОСЪЗНАЙ СЕ!!!
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
22 юли 2007 12:08Президентът Георги Първанов посети село Дълбоки, за да се запознае на място с пожарната обстановка. Той бе придружаван от вицепремиера и министър на държавната политика при бедствия и аварии Емел Етем. Първанов изказа благодарност на партньорите от Руската федерация,които от половин дума откликнаха на нашата необходимост от техническа помощ за кризисната ситуация. Той благодари на всички институции и на фирмите от частния сектор,които се включиха в гасенето на пожарите. От 22 ч. снощи в пожарогасенето се включи руски самолет-цистерна Ил-76. Той ще остане в Старозагорско толкова, колкото е необходимо, подчерта вицепремиерът Емел Етем. Тя съобщи, че от няколко места в страната са постъпили заявки за ползване на машината и заяви, че самолетът ще гаси само пожарите край Стара Загора. Руското правителство предостави транспортния Ил-76 на България безвъзмездно. От българска страна ще бъдат платени единствено горивото и разходите за престоя на екипажа у нас. В страните от Европейския съюз 1 летателен час на такъв самолет струва 130 хил.долара. На разширено заседание на правителството през следващата седмица министър Етем ще предложи допълнителни средства в бюджета за 2008 год. за специализирана противопожарна техника и 4 хеликоптера,които да се ползват от всички институции при кризи.
8
0
 
0
 
! Отговори
ogi преди 15 години
izvikaite bratskite usa 4asti da vi gasqt ogina.tova e ymi6len palej.sigyrno ima vrazka i s voinata na ekolozite i of6ornata mafia
7
0
 
0
 
! Отговори
? преди 15 години
губим всички ,защото няма да има вода - абе Сахара..........
6
0
 
0
 
! Отговори
sisibest преди 15 години
И накрая Рила губи от цялата работа, защото явно на никой друг не му пука за нея...
5
0
 
0
 
! Отговори
dani преди 15 години
Как може 6 дни пожарът да се гаси само от 250 човека! Това направо е безобразие!Какво още се чака - да изгори цяла Рила! И само какви хубави самолети ни хакнаха - единият технически неизправен и събиаащи вода, колкото една водоноска! Но като з..бахме руснаците - ще стигне до Рилския манастир! Напълно подкрепям 1!
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами да ...паднала е мълния и е станал пожара.Горските служители не са подали сигнал навреме,защото се возят в служебните абтомобили и си правят бракониерските афери с разни бизнесменчета и профани.Големи нещастници и безотговорници -голяма беда направиха.
3
0
 
0
 
! Отговори
Rokeriikata преди 15 години
Хайде се га кажете, че пожара не е умишлен!!!Помните ли проекта за ски-пистите в Рила?Някой го прави нарочно-да унищожи горите и да си построи пистите и хотелите!
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
da be:))horata za 5 dni i voina po4naha ia swyrshiha,nie sedmi den pisma pishem i prawim molebeni za dyjd.tia РИЛА izgore:)))
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Алоооооооуууууууууу,ами руснаците:))))Няма как да ги извикате сега най добрите,нали:))))))Чакаме НАТО:)) Седми ден:))чакайте ,чакайте,на руснаците може малко да им дреме за нас,ама на янките-никак