Обама: млад, красив и с хубав тен!

Определението на Силво Берлускони за новия американски президент разбуни духовете
10 ное 2008 13:50,
9
Обама: млад, красив и с хубав тен!
"Какво толкова съм казал?", чуди се Берлускони. Снимка: БГНЕС

По време на визитата си в Москва италианският премиер Силвио Берлускони каза следното:

"Ще се постарая да използвам целия си опит и възможности, за да може отношенията между Русия и САЩ да се развиват колкото се може по-добре.

Фактът, че лидерите на тези две страни принадлежат към ново поколение, е извън всякаккво съмнение. А и Обама е млад, красив и с хубав загар и затова аз мисля, че съществуват възможности за развитието на ползотворно сътрудничество".

Определението "с хубав загар" бе възприето като груба грешка. Много предполагат, че използваната дума може да обиди тъмнокожите в Америка, други я тълкуват като смел комплимент и дори "симпатична шега", разсъждава Аугусто Минцолини от италианското издание La Stampa.

Все пак използваната дума шашна световната преса и провокира бурна полемика в Италия.

"Само безумец може да се опита да ме изкара расист", ядосва се Берлускони.

Все пак, за да се убеди, че не е предизвикал буря зад океана, Силвио Берлускони поръчал на посланика на Италия в САЩ да провери почвата преди срещата с новия президент, която ще се състои в рамките на срещата на върха на G20.

Посланикът докладвал, че много от представителите на Барак Обама са възприели думите на италианския ръководител като комплимент, който означава, че новоизбраният президент е в добра форма.

Особено високо били оценени думите "млад и красив".

Случката несъмнено е свързана със стила, към който се придържа Силвио Берлускони на международната сцена - по-малко строг, по-неформален, отколкото изисква дипломатическият протокол. 

Благодарение на тези маниери той установи прекрасни отношения с Джордж Буш. Дали ще успее да направи същото и с Обама?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
супер ще е преди 15 години
Защото има много маса,единият ще гледа надолу и на дясно,другият надолу и на ляво,а ние с теб ще се държиме за главата,да не стигне до нас тенът ,че сме по средата.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
дара на Авел и отхвърлил дара на Каин, щото обича мръвка, а не фураж.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Берлускони е за затвора и то за поне 10 години!!!
5
0
 
0
 
! Отговори
Търговище преди 15 години
Кое харесвал Берлускони от чернилката? Хубавия тен или патлака? хахахах :)
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Защото трябва да счупиш орехът,за да видиш какво има вътре.Защото трябва да минеш по всички човешки -житейски пътища.Защото докато не опознаеш себе си в цялостта му,винаги ще правиш грешки,но и те са път към знанието.как ще стабилизираш как да разсъждаваш,ако не си отхвърлил другите мисли,но вече осъзнати.Животът не е за тия които желаят другите да знаят и могат вместо тях,защото понякога,в опр.момент всеки остава сам с проблем,който сам трябва да преодолее,но така,че да не навреди на останалите.Той просто и ясно се зарадва за Обама и използва думите така ,както и ги вижда.
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Какво толкова се впрягат от един дядо. Той е минал 70 и вече липсват задръжки. За това има пенсиониране на една определена възраст, та да не се излагаш. Колкото и богат да е човек, колкото и умен да е, биологичния часовник тик-така. Възрастните хора трябва да са в заслужен отдих и да се радват на внуци, природа и простички неща. В нашата страна по държавните институции е пълно с шефове преминали отдавна времето за пенсия и ние си гледаме гаф след гаф, но всички мълчат. Няма как да има нещо свежо в човек минал 65 г.
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ами някай може ли да ми каже каква е разликата между евреи и араби? Никаква! Произхождат от едно и също племе, така че голямата омраза е както омразата между Кайн и Авел. А защо Кайн е убил своя кръвен брат Авел? Защото Господ е приел жертвеното агне на пастира Авел, а не е приел като жертвен дар житото произведено от земеделеца Каин, което предизвикало дива завист и омраза у Кайн. Защо Господ е приел дара на Авел и не е приел дара на Каин. Защото е искал да покаже, че на Земята няма да има никога справедливост, поне такава каквато я разбират простосмъртните хора. От тук нататък могат да се направят много изводи за човека и човешката история.
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Berluskoni i Putinmogat da se sheguvat, dokato Obama si izbira evrein za pomoshtnik...Pam Emanuel..:-)