Кабинетът на Обама е готов

Част от неговите членове ще бъдат одобрени от американския Сенат след встъпването на Обама в длъжност на 20 януари 2009 г.
13 дек 2008 20:25,
22
Кабинетът на Обама е готов
Снимка: Getty Images/Gulliver Photos

АФП съобщи състава на бъдещото правителство на новоизбрания президент Барак Обама.

Част от неговите членове ще бъдат одобрени от американския Сенат след встъпването на Обама в длъжност на 20 януари 2009 г.

- Вицепрезидент  - Джо Байдън

- Държавен секретар – Хилари Клинтън

- Министър на отбраната – Робърт Гейтс

- Министър на вътрешната сигурност – Джанет Наполитано

- Министър на правосъдието – Ерик Холдър

- Министър на финансите – Тимоти Гейтнър

- Министър на търговията – Бил Ричардсън

- Министър по въпросите на ветераните – ген. Ерик Кен Шинсеки

- Министър на здравеопазването и на обществените услуги – Том Дашъл

- Ръководител на Бюджетната служба на Белия дом – Питър Орсаг

- Съветник по въпросите на националната сигурност – ген. Джеймс Джоунс

- Посланик на САЩ в ООН – Сюзън Райс

- Ръководител на екипа от икономически съветници – Пол Волкър

- Икономически съветник – Кристина Ромер

- Директор на Съвета за вътрешна политика - Мелъди Барнс

- Началник на кабинета на Белия дом – Рам Еманюел

- Главен съветник – Дейвид Акселрод

- Говорител на Белия дом – Робърт Гибс
 

Все още не са известни имената на министрите на вътрешните работи, на селското стопанство, на труда, на транспорта, на енергетиката, на образованието и на околната среда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДОЖИВЯХМЕ И *** ДА СИ ИМАТ ПРЕЗИДЕНТ, БОЖЕ ПАЗИ ОСВЕН БЪЛГАРИЯ, ВЕЧЕ И САЩ
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
присмял се хърбел на щърбел.Защото в българия всичко е наред та да се правим на знаещи и критикуващи.Сащ са номер едно.Всички се съобразяват с тях.Само пещерните араби и русия искат да се наложат заради кирливия си петрол.Светът ще се промени и ще съществува и без петрол.Путин ще си вдига наздравици с арабите с петрол защото няма да има голямо потребление и те нямада има какво да го правят.Те трябва да са благодарни че толкова много хора работят за да им плащат петрола а те само лежат и чакат.Те в никоя област не са водещи с нови технологии.А руснаците са най-добри в правенето на водка.
19
0
 
0
 
! Отговори
НИКИ преди 15 години
така е каквото и да си говорим usa се е превърнала в инструмент за установяване на новият световен ред.Тази държава отдавна е тръгнала по спиралата на злото.Бог да е на помощ на човечеството!
18
0
 
0
 
! Отговори
AZ преди 15 години
"Oбама е поредната илюминатска марионетка,достатъчно е да види човек само ква сбирщина е събрал целия council of foreing relations .Евреите дълбоко са се вклинили в usa надежда да се оправят абсолютно никаква.Американският тероризъм няма да спре!"-цитат от форума.От корейската война през 1953 година до ден днешен няма американски президент, който да не е предизвикал война някъде по света. Та нали военно-промишленият комплекс на САЩ е всъщност цялата икономика на страната и от там диктуват кой да бъде президент. Обама щял да спре войната в Ирак, но ако четете внимателно изказванията му , следващата война- на сегашния президен ОБАМА- ще бъде в Иран.Войните правят САЩ силна държава, защото си хвърлят оръжията, които са произведени и икономиката им започва да работи отново за създаване на нови оръжия. Освен това в различните географски особености на държавите по света се изпитват нови оръжия. Загиналите никой не ги брои.И двете кули в САЩ си ги взривиха американците, за да намерят повод да одарят Ирак!От американския тероризъм спасение няма!
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Русия ни дава поне петрол а САЩ нито долари дават нито храна. какво ни дават освен демокрация която е въздух наивници. тия лобита на САЩ дето ни ги препоръчваш горещо са едни коридори без изход:)
16
0
 
0
 
! Отговори
Argir Manasiev преди 15 години
G-da ustati (cherveni) bulgari . Ot debilna kompleksarshtina zavist i zloba ne mozhete da skriete nevezhestvoto si , a vsichki te vi dokarvat do tam da kreshtite i laete anti semitizmi. KATO STE NAJ-KADARNITE ,AMI NAPRAVETE VIE EDNO bg LOBI V N.Y. ILI WASHINGTON ! MAY PO VI VLECHE DA CUNKATE ZADNIKA NA KOMUNISTITE V RUSSIA.....
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Барак Измама е гей
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Полицейска даржава!!! Светът върви надолу!!!
13
0
 
0
 
! Отговори
BLCII преди 15 години
izvinqvaite oburkah.."i da stava treta svetovna voina"
12
0
 
0
 
! Отговори
ei blci преди 15 години
vie ko iskate ve onq durt skinar li da stane?da napadnat iran i nakraq iran da si pokaje kozovete i da stava vtora svetovna voina?Onq durtak deto se beshe kanditiral shteshe da precaka mnogo zle rabotite a iran ne e za podcenqvane !!!
11
0
 
0
 
! Отговори
kiro pora преди 15 години
pojelavam nai lo6oto koeto moje da im se slu4i na tezi *** SAЩ .........
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В САЩ си имат Обама, а Алкайда си има - Осама :-)
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Омама *** яко. жалко за избирателите които гласуваха за него
8
0
 
0
 
! Отговори
НИКИ преди 15 години
Oбама е поредната илюминатска марионетка,достатъчно е да види човек само ква сбирщина е събрал целия council of foreing relations .Евреите дълбоко са се вклинили в usa надежда да се оправят абсолютно никаква.Американският тероризъм няма да спре!
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Емито Масларова била се кандидатирала за всичките вакантни министерства. Тооо само една БГ не стига,да крадне нещо и от USAто.
6
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
дано американците така ги обучат че повече американски войски да не смеят да припарят в Ирак и иракския петрол да се продава пак честно а не без пари да се подарява на американците. а за Барак Омама е ясно че е част от мафията във Вашингтон. само дето излъга *** да гласуват за него с обещания за безплатно здравеопазване
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Е на руското министерство на отбраната персонала да не му е по-малък.
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Обама си извъртя опашката - днес казаха по CNN - че дори и да се изтеглят американските войски от Ирак - там пак щели да останат хиляди американски военни - които щели да бъдат инструктори на иракските военни :-)
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
в ЕС са много повече министерствата и от България. аз също съм против министерствата но като го искат от ЕС какво да се прави. в САЩ персоналът на самите министерства обаче е огромен а това министерство на Пентагона е с най-големия бюджет в света като само сметни колко са наемните войници там. в САЩ всички войници са наемници. а Барак Омама направи министерствата но рейтингът му продължава да пада даже още преди да е станал истински президент. заради скандала за корупция и политическа търговия с неговия съпартиец Благоевич
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
OOPS Хилъри Клинтън... за тези които си мислят че Обама е месията жестоко се лъжат. Той просто ще продължи политиката на Буш