Русия врътна газовото кранче на Украйна

ЕС призова Кремъл и Киев да продължат преговорите, за да не застигне кризата и Европа
1 яну 2009 17:34,
125
Русия врътна газовото кранче на Украйна
Снимка: БГНЕС

Ръководството на Евросъюза призова Русия и Украйна да продължат еговорите за решаване на проблема с доставките на газ, след като тази сутрин руската страна спря доставките за Украйна, предаде ИТАР-ТАС.

В съвместно изявление председателството на Чехия и Еврокомисията изразяват надежда за „бързо постигане на успешни резултати от диалога, така че ситуацията със спирането на доставките на газ за Украйна да не се отрази на ЕС“.

В изявлението се изтъква, че всички задължения по транзита и доставката на руския газ за Европа трябва да се спазват.

Независимо от спирането на синьото гориво за Украйна, Русия увеличи с 20 милиона кубически метра доставките за Европа и те достигнаха 326 милиона кубически метра, съобщиха от „Газпром“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
124
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тия от канал едно само не попитаха Ивайло Калфин за спътниците на Сатурн.Защо не го попитаха какво става с газа в хранилището Чирен и че ако е пълно имаме за три месеца поне а не както влязох днес да се къпя и излязох набързо
123
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Заради ниската цена на която Украйна получава газ цяла европе се принуди от нея да копува торове а това провали и нашата химическа промишленост така че газта не е просто газ!Украйна сега иска да продължава да плаща цени като от съветския съюз и същевременно да изрита флота на Русия и да влезе в нато.Аз ще умра от студ ама няма да кажа клечка на Русия!
122
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Как тъбопровода през беларус си работи и как Турция даже докладва за увеличаване на доставките?Авно проблема не е в Русия
121
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз бих казал, че руснаците започват да си изпускат нервите...
120
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
""Газпром" предложил Украине покупать газ по 450 долларов за тысячу кубометров. Об этом, как сообщает РИА Новости, заявил председатель правления российской компании Алексей Миллер.По словам Миллера, он надеется, что новое предложение вернет "Нафтогаз Украины" за стол переговоров. Ранее руководство "Газпрома" заявляло, что украинская сторона самоустранилась от переговорного процесса. "Ха-ха-ха! Украинците ще го издухат сополив! 250$ им е много,418$ пак им е много,ха да ги видим сега с топорчетата и дружбите как ще посрещнат другата зима!
119
0
 
0
 
! Отговори
НАТОвец преди 15 години
Хаха, с тия 30% ще избиеш рибата, всичко при тебе е 30%, но от КАКВО 30% - само ти си знаеш, хаха...Обясних ти добре за петрола, няма смисъл да повтаряме..."ако утре турците искат да отцепят Къджалийско, то твоята Америка ще застане зад тях"Не, защото сме им съюзници (за разлика от руската губерня Сърбия), събра ли сега 2 и 2?Не е толкова важно за какво се бори Америка, а какви са резултатите - тя носи сравнително голям просперитет и сравнително голяма свобода, а руското влияние - само мизерия и мракобесие! Аз и 80% от българите сме си направили сметката, въпросът е на такива като теб кога ще им дойде акъла!?
118
0
 
0
 
! Отговори
Baj Fuj преди 15 години
Белоруската "труба" не е работила с пълен капацитет. Освен нея има още "труби". Все пак,лъжеш,нали? Или се изказваш неподготвен! Обзалагам се,че украинците ще клекнат,Европа ще ги натисне,за Арбитражния съд в Страсбург говоря...Крайно време е Украйна да плаща колкото плаща другите!
117
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Супер, значи са приблизително равни, значи беларуската труба не може да поеме дебита на украинската... Значи... не се получава.
116
0
 
0
 
! Отговори
Baj Fuj преди 15 години
Грешка от цопи-пасте:"тръбата" Уренгой Помара Ужгород е дебит 32 милиона куб.м. годишно,това е Украинската тръба.Данните са от "en.wikipedia.org",а не от "ru.wikipedia.org"
115
0
 
0
 
! Отговори
Baj Fuj преди 15 години
Синко,"тръбата" Ямал Европа през Беларус е с дебит 33 милиона куб.м. годишно,а "тръбата" Уренгой Помара Ужгород е дебит 33 милиона куб.м. годишно. Така...Сега започваме да смятаме:33>32;33-32=1 милион куб.м. годишно в полза на "тръбата" през Беларус! Това се учи в първи клас...P.S.Една молба имам:проверявайте си твърденията преди да ги ръсите като поп на Йорданов ден! Ми,тъй,де! Излагате се като кифладжии!
114
0
 
0
 
! Отговори
sergei smitov преди 15 години
kapitalizam kriza *** vs. zapo4vat s kkkkk
113
0
 
0
 
! Отговори
FILIP преди 15 години
Абе натовецооо те си признаха че никакви оръжия няма там,ти за варели говориш.Да ги бяха извадили за да докажат правотата си,а?И се порови в английските електронни издания за да прочетеш че Англия дърпа 30 процента от иракския нефт,а другата я смучат американците.Америка е богата на петрол,но половината петролни кладенци там са запечатани,за по-лоши времена.А относно чеченските терористи не знам кои ги финансира,но знам,че през войните любимата ти Америка ревеше и ги защитаваше,както и косовските албанци,както и тези шиптъри в Македония.А ако утре турците искат да отцепят Къджалийско, то твоята Америка ще застане зад тях,както направи и за Косово.И сега пак мисли че САЩ се борят срещу ислямския сепаратизъм.Балък.
112
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
110, "***" е важна дума, ако ще се правиш на руснак научи се как се пише множественото число. Тръбата през Беларус е с по-малък дебит.
111
0
 
0
 
! Отговори
НАТОвец преди 15 години
"за пшеницата и колегата ти написа такъв пост,че..."... че и ти накрая разбра, че 10% не значи "зависимост", така че спри да плашиш гаргите!!!"Каде тогава са химическите оръжия на Садам."Може би очакваше да ти ги извадят подредени в прилежно надписани бидони, та ти само да ги преброиш...?Не повтаряй медийните промивки като лунатик, а се опитай да помислиш със собствения си мозък! Тази непопулярна политика на Америка е необходима, за да се отреже финансирането на ненадеждни(меко казано) правителства и организации. Щото чеченците като клаха русначета с познай-чие-финансиране, ти може би си си мълчал... сигурно чакаш някоя турска групичка да реши да отцепва южна България с познай-чие-финансиране, та да ти дойде акъла в главата, а? Който вика "мен пожара ме не достига" после ше гаси с плюнка!
110
0
 
0
 
! Отговори
ГАД с ВОСТОКА преди 15 години
Во сучары, мать вашу, бляди недоебаные Турецким хуем, Вам надо в жопу ногу забить, возможно лучше будет...;)
109
0
 
0
 
! Отговори
Baj Fuj преди 15 години
Хм...Интересно...Някои хора си мислят,че през Беларус не минава газопровод с по-голям дебит от този през Украйна! Същите тези хора си мислят,че в Западна Европа не е студено. И че тази зима е последна,край,за Украйна ще има вечно лято! Направо виждам Украйна на кладата,че германците на *** ми ще се топлят...Това да не крадене на иракски петрол? Всичко се плаща,даже руския газ! Комунизма умря,нали?
108
0
 
0
 
! Отговори
серГЕЙ преди 15 години
Вижте, *** RUSSKI братушки, примирете се с факта, че ако някой не ви ближе г*за, то не е задължително да ближе друг г*з.Този, който не е русофил, не винаги е АМЕРИКАнофил. Просто има хора, които ви преценяват реално, а реално вие... НЕ СТАВАТЕ...! А колкото дотова, че Украйнците си откраднали малко от ГАЗа за * EU , еми не ги *** вие, за да не ви *** и те , амо то от алкохолните пари на тази водка явно още не сте изтрезнели...Пък и трезвен руснак има ли ?! 
107
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Би трябвало да бъде:"УКРАИНЦИТЕ ВРЪТНАХА РУСКОТО КРАНЧЕ КЪМ ЕВРОПА"
106
0
 
0
 
! Отговори
Friki-friki преди 15 години
Опа! Ядоса се,а? Споко,ве! Тънката ми мисъл беше за американските бази,ама на тебе трябва да се обяснява,нали *** брадвичке? Или искаш да ти го нарисувам? ***...
105
0
 
0
 
! Отговори
91 преди 15 години
Тъпата брадва си ти, не съм казал, че руснаците са увеличили цената на газа, казах "ако" я увеличат. И ако от години не си виждал кьорав руснак, кой знае къде живееш, да не си горски в Родопите? През тези 25 години съм виждал сума руснаци тука, в БГ, а и съм обиколил доста свят, включително и Русия. Т*пак...