Банков служител предотврати телефонна измама

Усъмнил се, когато старец поискал да изтегли спестяванията си
Обновена: 1 окт 2011 16:52 | 1 окт 2011 12:17,
80
Банков служител предотврати телефонна измама
Снимка: Архив, МВР

Банков служител в Павликени помогна за разкриването на телефонен измамник.

Мъжът се усъмнил, когато в клона на банката се появил 80-годишен дядо от село Дъскот и поискал да изтегли спестяванията си от 3600 лева.

Възрастният мъж, обяснил, че сумата му трябва , за да плати операцията на дъщеря си. Служителят предположил, че човекът е жертва на телефонна измама и се обадил в полицията.

Така разследващи говорили с възрастния мъж, който разказал, че по домашния му телефон се обадил непознат мъж, представил се като д-р Лазаров от болницата във Велико Търново. Той обяснил, че дъщерята на стареца е приета в болница със счупен крак и е наложителна операция, която струва 4000 лева.

Парите трябвало да бъдат предадени на друг мъж в района на жп гарата в Павликени.

Последвала полицейска акция и на място при предаването на парите е задържан 25-годишен мъж с инициали Д. А. от Горна Оряховица . Той е криминално проявен, осъждан за телефонни измами.

Срещу младия мъж е образувано досъдебно производство и му е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
6
 
! Отговори
deja-vu преди 12 години
*** от Горна Оряховица!!! За кой ли път?!!!!! Браво на служителя в банката!!!!
78
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 12 години
Най-сетне!Браво!
77
0
 
5
 
! Отговори
ico kanadeca преди 12 години
edinstvenniat nachin da se otarvete ot *** e edin po edin tihom malkom .No inace niama da vi ostavat da napravite nichto srechto tiah.Sazdaite si taini otriadi ne poveche ot 2choveka votriad
76
0
 
5
 
! Отговори
Въпрос преди 12 години
И като е осъждан за телефонни измами защо не е където трябва? Още колко пенсионери трябва да изгорят за да се намеси ПРАВОСЪДИЕТО?!
75
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Браво на банковия служител! Жив и здрав да е!
74
1
 
9
 
! Отговори
до 67 преди 12 години
Абсолютно същото с моята дъщеря в Гърция. Защо не била черна като е българка ...?*** са дали лицето на българина в очите на европейците - черни и крадливи.
73
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ихааа
72
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Щом му пишат само инициалите, значи е ***. Винаги така правят. Ако е българин, не името ами и биографията му разказват.
71
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А сега тоя дядо да иде в банката с шише уиски и бонбони, че ако не беше тоя служител, пак щяхме да четем за поредния шаран! Те, че старците са изкукали изкукали са, ама добре, че служителят е бил умен и се е сетил да пита дядото за какво са му парите.
70
2
 
18
 
! Отговори
естествено преди 12 години
Ама разбира се че е ***.То това е призвание на калтинските ***-лъжат,мамят из цяла България.И трябва нещо да се направи за да се спре тази измама вече.Толкова хорица изгоряха.Пък после защо протестирали българите.Ами ето една част от недоволството-осъждан и продължава да ***.ГАД!!!!!!!!
69
1
 
16
 
! Отговори
едмон рустан преди 12 години
АБЕ ПИШЕТЕ ИМЕНА И ЕТНОСА ТО СИ Е ЯСНО ЗА КОИ СТАВА ДУМА НО, ПИШЕТЕ КАКТО ПО ЦЕЛИЯТ СВЯТ ПИШАТ ТЕЗИ НЕЩА. КОГО ВАРДИТЕ,*** ИЛИ ПОКРОВИТЕЛИТЕ. И ДОКОГА ЩЕ ИМА ТОЛКОЗ МНОГО НАИВНИЦИ,ДОРИ И ДА СА ВЪЗРАСТНИ ХОРА,НИМА НЕ МОГАТ МАЛКО,ОТ МАЛКО ДА ПОМИСЛЯТ ИЛИ ПОНЕ ДА ПОПИТАТ ПО ЗНАЕЩ БЛИЗЪК ИЛИ ДОРИ И ЧУЖД ЧОВЕК ДА ПОПИТАТ И СПОДЕЛЯТ. ТО СИ Е ТОЛКОЗ БЛИЗКО ДО УМА ЧЕ, Е ИЗМАМА.
68
1
 
4
 
! Отговори
българин преди 12 години
67, не се тревожи толкова.ние имаме таланта да оцеляваме поединично, но сме оцелявали и като народ, защото сме оцелявали в мнозинството си/ макар и поединично,но живи/. Хора като нас търпят дълго и колкото по-дълго,толкова по-опасни ставаме в случай,че ни кипне накрая.Това се е видяло от цяла Европа през Балканската война,когато ужасения от действията ни противник е "чувал",че скачайки в атака крещим "ПО ПЕТ НА НОЖ"/викът ни е бил "напред, на нож"/Та, ще се правим с ***,споко!
67
1
 
5
 
! Отговори
леле леле преди 12 години
ха ха ха ха ха "един път някой ми звъня и ми поиска пин кода на картата, аз го казах и след това ми източиха картата - пълно беззаконие ! " така си е, следващия път си кажи адреса, че да те посетят лично :)))))))))
66
2
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Да ,да го е срам човек да се нарече българин.В италия например има много <българи> от Нова Загора и така са *** положението,че дъщеря ми предпочита да казва друга националност,за да не я питат защо не е като тях.След 30 години не знам как ще се казва тая нашта родина?
65
0
 
4
 
! Отговори
nabludatel преди 12 години
ami pravilno toi znai 4e doktorite iskat pari ina4e nqma operaciq 6te stoi s 4upen krak takava nie opraviqta kupuva6 jivot i zdrave
64
1
 
4
 
! Отговори
Maxin преди 12 години
Питат те защото са ниско образовани и смятат, че България е част от Африка.
63
12
 
1
 
! Отговори
anapana преди 12 години
ot kyde tezi starci imat tolkova pari-nali vse slu6ame za malki pensii i bednost. ima ne6to gnilo v tazi rabota!
62
0
 
24
 
! Отговори
BG преди 12 години
Скрили сте етноса на престъпника - *** гаден.
61
0
 
29
 
! Отговори
тъпчо преди 12 години
Чел съм за десетки такива измамници хванати от полицията но никога до сега не съм чувал за някой вкаран в затвора...Що ли?????
60
3
 
18
 
! Отговори
БЪЛГАРИН преди 12 години
По долу един "колега" (Българин) го попитали защо е толкова бял като е от България, аз също живея в далееееечна чужбина от 13 години и нито един път не сам се прибирал ... та и мен ме питат постиянно ... ??? Много ли черни има в България??? и аз постянно им отговарям (на майтап, защото ми писна вече от този въпрос), че аз съм единственият бял от там! Ето стова сме изветсни в чужбина братя Българи!!!