700 висшисти ни грабят и обират

Всяко трето престъпление е извършено от неграмотен
14 юли 2016 07:18, Анисия Иванова
10
700 висшисти ни грабят и обират
Снимка: Булфото

Всяко трето престъпление е извършено от неграмотен бандит. Делът на висшистите, които грабят и обират, е малко над 700 души. Това показва статистиката на МВР, предоставена специално за „Монитор“.

Според цифрите общият брой на регистрираните и разкрити престъпления са 48 592 за 2015 година. От тях близо 18 хил. са извършени от неграмотни. От МВР признават, че голяма част от тези хора са роми.

Най-големият брой престъпления е против собствеността, или иначе казано – кражби. Те са всяко второ престъпление, което МВР е регистрирало през изминалата година.

Всеки десети пък е крал, докато е бил пиян, сочат още данните на вътрешното ведомство. Според цифрите много от престъпленията са т.нар. маловажни или такива, чиято стойност на щетите е под минималната работна заплата. Те заемат голям дял според МВР, но много от тях не са регистрирани, тъй като пострадалите рядко подават жалби.

От полицията разказаха за 26-годишен крадец, който обаче вече е в затвора, тъй като е рецидивист. Той успял да задигне на няколко пъти по 10 буркана с месо и компоти в тетевенско село. Всеки път е бил залавян, но след последната кражба съдът е постановил затвор от 2 години, тъй като тя се явявала десетата само за година. Преди това той се разминавал само с кратък арест.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още по темата: статистикаМВРкражби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тук интересно ще е колко от престъпленията не се регистрират и дали техния брой не е примерно 100 пъти или 1000 пъти по-голям от регистрираните. Защо не се регистрират е ясно - всеки знае, че МВР нищо няма да направи.
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Изключително неграмотно написана новина, вероятно са я писали в МВР, но все пак, като преписваш, трябва и да мислиш. Цифрите са 0,1,2,3,...9 в десетичната бройна система и те не говорят, говорят числата в смисъла, в който са употребени в новината. 48592 престъпления били регистрирани и разкрити, с други думи твърди се че МВР разкрива всички престъпления и т.н. и т.н.
7
0
 
0
 
! Отговори
таласъмче преди 7 години
не само че заглавието кърти ами и направо разбива.всяко 2 престъпление -битова кражба.колко грамотни и т.н. .тия ни взеха и нас за *** "да ама не"можем да смятаме и тая дърта манипулация да си я мушнат отзад.майн... им били незначителни а как ще спат и живеят хората когато знаят че във всеки един момент нещо ще им изчезне или някой ще влезе в дома им.няма полицаи има смешна държава и *** министри .Стига с тия манипулации ако има основно ане може да чете и пише какъв е?за кого е тази статистика.разрешете оръжие на хората и тогава ще има ама наистина самотни майки .за 5-6 месеца ще се изчисти
6
0
 
11
 
! Отговори
Димо преди 7 години
Заглавието кърти мивки. Манипулация та дрънка. В нашата мила държава няма и една дузина свестни журналисти. Останалите са я дописници, я селкори, я неграмотни.
5
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На фона на 48 000 престъпления това прави около 0,09 %.
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той успял да задигне на няколко пъти по 10 буркана с месо и компоти в тетевенско село............................е,в това село няма ли двама мъже поне,които да го спукат от бой,и да забрави пътя за селото?
3
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те там в НС голяма част от тях са учили не "висше" а "виШУ".
2
0
 
19
 
! Отговори
Ангел преди 7 години
Народа има право да знае истината!Искам задължителна и обнародвана статистика за извършителите на престъпления по етноси.Само пълната истината е предпоставка за съставяне на правилно мнение.Каквото и да разказват БХК.
1
0
 
30
 
! Отговори
факт преди 7 години
А ВИСШИСТИТЕ КОИТО СА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ НИ ГРАБЯТ ЗАКОННО!!