Митничари откриха цигари в тайник на камион

Стоката била в кухина на румънски ТИР, пристигнал на Лесово
31 авг 2017 18:49, Анисия Иванова
1
Митничари откриха цигари в тайник на камион
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари и служители на Гранична полиция откриха 11 200 къса (560 кутии) контрабандни цигари в кухина на гредата, свързваща ремаркето с влекача на товарен автомобил, съобщиха от митниците.

Камионът с румънска регистрация е пристигнал на ГКПП Лесово на 28 август вечерта и е управляван от турски гражданин.

Превозното средство е пътувало от Турция за Румъния. Извършена е проверка на превозното средство с рентгенова апаратура, при която не са констатирани нередности в товара.

По метода "анализ на риска" митническите инспектори решават да извършат и физическа проверка на автомобила в специализираното хале за щателни митнически проверки на пункта.

При физическата проверка те откриват 560 кутии контрабандни цигари от три различни търговски марки, поставени в пригоден тайник в естествената кухина на гредата, свързваща ремаркето с влекача. 

От тайника са иззети 420 кутии цигари с марка „LM Red Label", 90 кутии „PAL MALL" и 50 кутии „Karelia OME", всички с надписи "For Duty Free Sale Only". Срещу шофьора на камиона е съставен акт за нарушение на Закона за митниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
открили 50 стека. та нали това им е работата. чакам новина от сорта : бай иван си окоси двора...баба марийка направи вече лютеницата...