Анджей Дуда - готов да посредничи между България и РСМ за ЕС

Президентът на Полша е готов да участва в преговорите
20 ное 2021 09:20, Петя Славова
156
Анджей Дуда - готов да посредничи между България и РСМ за ЕС
Снимка: БГНЕС

Президентът на Полша Анджей Дуда е заявил вчера по време на посещението си в Северна Македония, че е готов да й съдейства за започването на преговори за членство в Европейския съюз, съобщава полският вестник "Газета правна".

Според изданието Дуда е посочил, че в момента властите в България се формират след избори, но ако те имат проблеми, свързани с приемането на Северна Македония в ЕС, то той в качеството си на президент на Полша е готов "също да се включи, така че да се стигне до решение, което позволява Република Северна Македония да встъпи в ЕС на нормални основания", съобщава БТА.

Северномакедонският президент Стево Пендаровски е изразил пред Дуда солидарността и подкрепата на своята страна за преодоляването на мигрантската криза на полско-беларуската граница, пише "Газета правна".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
127
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
агента на путин в САЩ тръмп подготвяше изтегляне на САЩ от Германия и нови бази в...Полша...по нареждане на путин,подопечните им ни създават...разделения и конфликти...съюзниците на САЩ са...анемични...демонстрират слабост и безидейност...предавайки Народите си,даващи възможност на обслужващи путин като дуда...да разделят...да късат части от ЕС...и са финансирани от ЕС...предателства и зависимости,РСМ не спазва подписан Договор,прочети учебниците им дуда...,дуда персона нон грата в България...
126
0
 
1
 
! Отговори
ББ преди 2 години
дуда...все едно ние да призовем полша да приеме беларуските...лицемерие и зависимости...и сте член на ЕС? на НАТО?...и сте ни съюзници и приятели?...прочети фактите дуда...само с подкупи няма начин...РСМ с езика на омразата...ще стане член на ЕС...само когато България го напусне...няма ни е проблем...Свят голям!Полша е зависима...руши съюза...и ЕС политиците са зависими...корумпирани от путин!Кралството заради това напусна съюза...отказааха да финансират...мафията и путин!
125
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не му иска мнението. Да си гледа неговата koчинka и да не се занимава с нас. Ние знаем много добре как да се оправим с макетата. На маке и на змия доверие 0! С макетата първо се искат парите после се дава манджата иначе те никога няма да си платят. Така трябва и с всичко друго. Договори, шмоговори те не следват. Първо да въведат промените после ще говорим за прием.
124
0
 
1
 
! Отговори
Съвет към Дуда преди 2 години
Дудке,жива била гледай си твоят амакан регион Балканите са ти в повече.28857
123
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Я, па Я------Хкремент, написал си куп и-диотии! Русия (пише се с ГЛАВНА БУКВА!!) освободи народа ни от игото, създаде Българската държава, българската войска, въоръжи я, администрацията, банката ни,и след изтичането на срока, определен от Берлинския трактат, се изтегли от страната ни! А туй за Сталин е най-тъъпото нещо, което съм чел последната година!
122
1
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Гледай си нашествениците в Беларус и не се занимавай с Македония.Изобщо не разбираш за какво става въпрос.Рецептата за Македония е следната:Твърдо вето до увиране и на най-бетонираната македонска кратуна.
121
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Айде оставете ни сами да се оправяме.Ние най-добре знаем къде ни боли.
120
0
 
2
 
! Отговори
Коги преди 2 години
се буташ между два *я, накрая ги яде тоя по средата.... :D
119
1
 
9
 
! Отговори
Шличне преди 2 години
полската креватна армия най хилавата кой отде мине ги бие
118
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че Крим е Руски и това е факт
117
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За сведение Киев също е Русия както и Крим.Скопие е България както и София анадънму учете история алоооу джендърееее
116
3
 
6
 
! Отговори
#M преди 2 години
тАзи дуда да ги научи първо да казват наизуст "Аз съм Българче" и после ще продължим коментарите!
115
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много ясно, че Полшa ще застане на страната на Македония в спора след като Радев призна Крим за руски. Украйна и Турция привикаха посланниците на България и набиха канчетaта на радевистите и на онзи мошенник Кирчо Петков, който реве под път и над път как радев бил неговия президент. Следва пълна международна изолация на България. Трябваше Хр. Иванов да спечели.
114
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този да не види нещо. Ние решихме кримския въпрос. Той ще решава българо-северо македонския въпрос.
113
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Католици се месят в православния свят.
112
1
 
10
 
! Отговори
наблюдател преди 2 години
Тука си имаме достатъчно дуди, не ни трябва още една.
111
0
 
15
 
! Отговори
Д-р. Гигълс преди 2 години
В момента само президентът на Камерун не е посредничил за РСМ . Дудко , по добре за протокола пий едва македонска ракия и си оди с мир и не се бъркай у Божите работи
110
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До115Когато България се освобождава, Сърбия вече има 70 години история. Съответно, няма никакъв шанс да ги надиграем в политиката.))Няма никакво надиграване Сърбия е толкова ,,голяма" колкото една област на Австро-Унгария или вилает в Турция и без шанс да води самостоятелна политика.Големите се разбират ,Русия взима България ,Виена пък Сърбия.Не случайно след като България и Русия влошават отношенията си през1885год.Сърбия с кредит от Виена ни напада и Австро-Унгария я спасява от пълен разгро
109
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когато България се освобождава, Сърбия вече има 70 години история. Съответно, няма никакъв шанс да ги надиграем в политиката. Когато Панайот Хитьов (Христов) бяга в Сърбия, това, което му прави най-силно впечатление е, колко много оръжие има сред населението. За сърбите било въпрос на чест да носят оръжие. По-бедните ходели със закърпени дрехи, но задължително мъкнели пушка на гръб. По-заможните буквално се кичели с цял арсенал пушки, пищови, револвери.
108
6
 
6
 
! Отговори
Я, па Я преди 2 години
Проблема с македонците (българи) е продължение на политиката на Русия за засилване на Сърбия като антипод и стопиращ фактор за развитието на БГ като народ и държава. Целта на русия са проливите а голяма и силна държава на пътя им не им влиза в сметките. Стали има план да разцепо Бг на 4 държави. Македония, Тракия, Шоплука и Добруджа. Македония и Шоплука за Югославия а другите две под тотален контрол на СССР (Русия). Почти му се получи, добре, че пукна овреме иначе днес нямаше да ни има.