Ей така, неемоционално: Боби, оставка!

Загубата от Норвегия не е страшна, страшен е тоталният хаос
Обновена: 4 сеп 2015 13:50 | 4 сеп 2015 11:08, Александър Попов
138
Ей така, неемоционално: Боби, оставка!
Само с Платини не става. Снимка: Булфото, архив

Емоциите след снощната загуба от Норвегия поутихнаха, феновете са недоволни, но не се ли случи най-логичното?

Пропускаме поредното европейско първенство, с оглед на съперниците в предстоящите квалификации ще пропуснем и световното. Често чувам мнението, че сме станали твърде взискателни и искаме невъзможни неща, след като веднъж сме станали четвърти в света. Подобно поколение се раждало веднъж на 100 години и т.н.

Още по темата

Да, трябва да бъдем взискателни. Никой и нищо не ни гарантира участие на каквото и да е първенство. Сегашният отбор е слаб и си има обективни причини - от неиграещите в клубовете "чужденци" до ниското ниво на тези, които играят у нас.

След поредния провал - от стадиона отново проехтяха викове "Оставка". Най-вече към президента на БФС Борислав Михайлов.

Той обаче си върти една и съща плоча, която е толкова изтъркана и надраскана, че едва ли се нуждае от коментар - не играел футбол, не бил треньор, това ни бил потенциала, пък треньорите имали всички условия.

През последните години, в които оредяващите привърженици на националния отбор по футбол са подложени на тотално унижение, все го отнасят треньорите. Винаги те са виновни, винаги футболистите са виновни, след загубени мачове и квалификации единственото, което следва, са треньорските смени.

Видно е, че треньорът не е проблем. Оставете го Петев да работи. Оставката трябва да кънти по върховете на БФС и е време вече лично Боби Михайлов да се замисли отговаря ли за нещо в българския футбол? БФС се превърна в касичка, провалите са ежедневие, българският футбол копае историческо дъно и на национално, и на клубно ниво.

Само с Платини не става, трябва и акъл. Имаме пред нас примера на по-големите, но ние не се стараем дори да опитаме. Нали си спомняте какво се случи с Франция, след звучния шамар, който им забихме през 1993 г.? Псуваха късмета, но се захванаха за работа и на следващото световно се окичиха със златните медали. Нали си спомняте след провала на Германия какво стана? Тотална реорганизация на целия футбол в страната - от най-малките деца, до мъжките отбори. И се превърнаха в световен доминант.

Не, българските фенове не хвърчат в облаците и не искат да бъдем световни шампиони. Искаме да виждаме, че се работи от детските школи до най-високо ниво. Искаме държавата да помисли за спорта и в частност за футбола - да улесни хората, които дават парите си, децата да са на площадките, а не пред компютрите. Тоталната незаинтересованост ни нареди сред нациите с най-затлъстели деца в Европа. Нали сме наясно, че с тях няма да направим силен национален отбор?

Боби Михайлов трябва да подаде оставка. И тук няма емоции.

Защото за толкова години в БФС нямат стратегия как да се развива футбола. Разчитаме на проблясъци, коне, каляски.

Защото превърнаха българското първенство в една клоака. Комисиите са компрометирани не толкова с някакви безумни решения, колкото с двойния стандарт.

Защото Боби Михайлов стъпва единствено на стадиона в Разград.

Защото БФС се превърна единствено в някакъв банков клон, в който отборите трябва да внасят глоби.

Защото действа с двоен аршин спрямо българските клубове от години и той нищо не направи по този въпрос, откакто е президент.

Защото не успя по никакъв начин да бъде посредник с държавата, за да се помогне на българския футбол. Оправданията, че всичко в държавата върви надолу и няма какво да очакваме в спорта е тъпо, лаишко и показва най-малкото, че нямаш дупе да работиш.

Защото сме единствената страна, в която всеки кръг от футболното първенство има скандал.

Защото сме единствената страна, в която във футболното първенство мачовете миришат, но няма доказан случай на черно тото.

Защото няма представа, че децата, за които постоянно говорим, че са бъдещето, ритат на селски ниви или изкуствени терени, за които е доказано, че са манна небесна за контузии.

Защото не е виждал на мач на 12-13 или 14-годишни деца как делегатът от БФС за мача идва пиян.

Защото той и неговият екип нямат никакво доверие в България. Пак да повторя - Платини няма да ни оправи.

Защото той и екипът му прехвърлят вината си върху футболистите, които после се чудят как да не играят в националния отбор.

Защото изборът за президент на БФС е пълен фарс, само кебапчетата липсват.

Защото най-популярните му действия като футболен президент са едни въртеливи движения на фона на Преслава.

Защото трябва промяна.

Защото...

Боби Михайлов трябва да подаде оставка, защото нито един път не пое отговорност и винаги търси вината извън себе си. Типично по български. Не е мъжкарско, не е честно спрямо цялата футболна общност.

Оставка!

По темата вижте и видеото на на Bulgaria On Air.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


138
Още по темата: бфсБорислав Михайлов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
0
 
0
 
! Отговори
Жорж преди 8 години
Написаното по-горе тежи с пълна сила от години. Да не посещаваш мачовете , които администрираш , е достатъчен знак , ЧЕ НЕ СИ ЗА ТАМ, КЪДЕТО С ОЙДУРМИ мИХАЙЛОВ ЩЕ ИЛЯДИ НАЧЕЛО НА ФУТБОЛЕН СЪЮЗ ОТ 50-ТЕ ГОДИНИ НА МИНАЛИЯ ВЕК. Оставка , в случая не може да се случи , Държавата не се меси, но МОЖЕ ДА РАЗВИВА ТОЗИ СПОРТ В УЧИЛИЩАТА, ВКЛЮЧВАЙКИ ГО В УЧЕБНАТА ПРОГРАМА. ДА ,АМА НЕ.
99
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе приятели , кокал как се оставя , , , , , кое куче пуска кокала , дори уядено да е , , , , така е и с проскубания пес Боби !
98
3
 
1
 
! Отговори
gost преди 8 години
интересно мие следното така и така сме загубили ако сам на тоя поне за имижд да пусне млади футболисти от родния ни футбол интересно мие тая родна А група за какво след като има 10 отбора и от тия 10 има двама трима то се видя от тия бездария наванка никои не милеее по добре да пуснат футболисти като делев поне тия играят докато на тия барабар с попа и божинов ван тартеи
97
1
 
7
 
! Отговори
Контратеза !!! преди 8 години
Тоя клоун до Мишел го помня от Световното 94-та бре!Тая пародия на вратар първо нигерийците го разкриха,а накрая за едно полувреме само(!!!)шведите го разобличиха бре!Съпровождан от нечовешки късмет тоя *** бе нацелен от двама кьорави мексиканци при дузпите бре!За цяло Световно това *** няма едно спасяване с плонж бре!Но взе,че се появи мегагения Роби Баджо и го направи разноглед бре!Вън от Изпълкома бре мошенико!Ти многократно надмина по корупция ЧЕРВЕНИЯ МЕГАБОКЛУК батката Славка бре!!!
96
4
 
1
 
! Отговори
bolbov преди 8 години
Златното поколение футболисти скъпи другарки и другари беше замислено и създадено след решение на ЦК на БКП.Символича беше ситуацията след посещението на първия дървократично избран Президент ЖЖ на стадиона и нашите загубиха.След тази скапана дървокрация инкасираме само отрицателни резултати.
95
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Фидел Кастро стоя ....стоя,пък се махна САМ !!!!!Toзи махане -няма!!!
94
2
 
6
 
! Отговори
байуй преди 8 години
Перука, не пускай кокала и не ги слушай балъците! Върти си далаверките и да не ти пука за микимаусите дето реват. Ще им мине какво винаги... Келипира е най-важен другото е вятър!
93
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
BOBI E ZA ZATVORA S KONFISKAZIA 100% NA IMUSHTESTVOTO MU.
92
10
 
3
 
! Отговори
аналнологичен слючаи преди 8 години
Който и да е на мястото на тоя , се че е таа, щото проблема не в тоя или оня, проблема е избушената държава и тъпио народ дето си въобразява че знае сишко. Нема пари, нема публика, нема футбол, нема нищооо ... Това е пулужиниито другарки, и минуси да слагате, па че е същото!
91
2
 
12
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
Дръж са Боби с теб е народа... дай сега малко денс така с чупки в кръста.
90
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В тая даржава каквито и футболисти и да има докато тия са на влас няма да има футбол и роналдо и меси да дойдат пак няма нищо да стане . Айде са пускайте преслава че на перуката му се играе
89
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цените на билетите са си напълно нормални за Националния балет.А Боби - него бате Бойко ще го оноди ;)
88
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕ съм фен на футбола в България и не съм наясно с йерархичната структура на организациите отговорни за футбола, но колко световни и европейски трябва да пропуснем, за да се разбере най-накрая, че трябва да има промени на организационно ниво в българския футбол. Този Боби Михайлов го гледаме вече от много години и през тези години не сме имали нито един повод за гордост в българския футбол. Това да не е папата че да стои тамдокато умре?! Трябва нов човек, който да смени тактиката и играчите ни!
87
0
 
14
 
! Отговори
ж.стоев преди 8 години
БГ футбола е отражение на така наречената /държава/БГ-помия безхаберие и некадърност
86
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все по-зле ще става с този нахалник и синчето му което ни закопа няколко пъти. Но Старата перука си го уреди и му осигури живота. Малката, че не става, го знае всеки. Какво направиха за развитието на Детско-юношеският футбол за да има наши футболисти а не да се наемат всякакви чужденци които се интересуват само от парите. Така без масов футбол ще имаме такива набедени футболисти като Попов, надут балон и ***. Кои се подлъгаха да гледат нашите чалгари не знам но си беше минавка.
85
1
 
11
 
! Отговори
Кон преди 8 години
В статията няма факти, които да сочат, че е манипулация в угода на скрит кандидат за длъжността на Боби. Все ще се намери някой да оклевети добре написана статия.
84
1
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Кръга е омагьосан,клубовете нямат пари да издържатБФС,БФС няма пари ,но няма и акъл
83
3
 
23
 
! Отговори
Петров преди 8 години
Чудя се за каква работа взема заплата този бърборко!Къде е детско-юношеския футбол?Ами женски има ли изобщо при положение,че има световни първенства за жени!Мъжкия го видяхме на какво дередже е!И с най-голямото си нахалство ще пита защо му се иска оставката!Ами кой трябва да ръководи и организира горните категории!Светия Синод ли?
82
1
 
15
 
! Отговори
от 107 преди 8 години
Българският футбол напълно си заслужава съдбата и момчетата от сегашния национален отбор са по-скоро жертви, които трябва да съжаляваме, а не да критикуваме. Те така са научени...
81
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът не е в поколението "веднъж на 100 години", а в работата на футболния съюз след това. Ако говорим за малки държави-как се разви Хърватия след тяхното златно поколение и как се развихме ние?Как се развиват чуждестранните треньори и как нашите? Та те 99% не говорят английски и не ходят по семинари, където дори Анчелоти си записва като прилежна ученичка. И разбира се разбитите школи, откъдето не излизат таланти, които да мечтаят за големия футбол, а демотивирани футболисти без елементарни теоритични познания за играта, които говорят само за шуробаджанащината.Българският футбол напълно си