Стоичков, Сираков и Михайлов отказали подкуп от Румъния

Джовани Бекали e предлагал куфар с пари на нашите национали през 1991 г.
Обновена: 4 окт 2019 14:58 | 4 окт 2019 14:38, Веселин Коларов
16
Стоичков, Сираков и Михайлов отказали подкуп от Румъния
Снимка: Reuters

Голям скандал е на път да се разрази във футбола след разкритие на румънския футболен деятел Корнел Дину.

В книгата си "Мистериите на господина" той разкрива, че през 1991 г.  националният отбор на България отказал да вземе подкуп от северните ни съседи, за да загуби евроквалификация в София.
 
Преди мача "лъвовете" нямат шансове за класиране на шампионата на Стария континент, докато гостите се нуждаят от всякаква победа, освен 1:0. Твърдо против идеята са били Христо Стоичков, Наско Сираков и Борислав Михайлов, разкрива Дину.
 
"Президентът на Румънската федерация Мирча Санду поиска помощта на един човек – Дан Албан за операция "София". Той отиде в България в началото на ноември заедно с Джовани Бекали, който познаваше много добре тъмните среди на юг от Дунава. Те осъществиха контакт с българите".
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Явно Михайлов много си е променил мирогледа от тогава до сега.
14
1
 
0
 
! Отговори
tsvetan lazarov spas преди 4 години
tova nikoi nemoghe dago dokaghe zashtoto e bilo mnogootdavna i tia terikati koito sa proslavili bg togava sega samo prechat shtoto sa alchni i iskat tehnite dechurliga pak alchni da oberat slavata na nekoi v momenta igraiat e nema dastane
13
2
 
8
 
! Отговори
PAUL GASCOINNE преди 4 години
......продълж.извадиха Югославия през април 1992 г. заради политическото разпадане и започналите бойни действия на нейната стара територия . И вкараха ДАНИЯ на нейно място !И Дания стана евро-шампион като мина през Холандия и Ван Бастен на полуфиналите със дузпите, когато Шмайхел хвана дузпата на Ван Бастен , после биха и Германия на Финала на стадион ''Улеви'' в Стокхолм . Франк Рийкард вкара 3 гола на това Евро . Това беше велико за дефанзивен полузащитник .
12
1
 
7
 
! Отговори
PAUL GASCOINNE преди 4 години
Това не може да е вярно, че румънците са имали шанс за класиране на ЕВРО 92..Това беше последното Евро със 8 финални отбора . ШВЕЦИЯ БЕШЕ ДОМАКИН НА ЕВРО 92 . И тя и Холандия се класираха автоматично, Холандия беше актуалния еврошампион от 1988 г. СССР , ЮГОСЛАВИЯ, Англия , Шотландия , Франция, и Западна Германия (ГДР играеше в тези квалификации последния си окончателен етап и затова ФРГ се водеше Западна Германия. На самото Евро 92 вече Германия беше с обединен отбор .През април 92 г. извадиха
11
7
 
8
 
! Отговори
Стоичков – много кух преди 4 години
Футболните качества на Стоичков са обратно пропорционални на интелекта му. Имайки предвид, че е печелил Златната топка представете си колко е кух Стоичков, ама много кух
10
2
 
9
 
! Отговори
голфчи преди 4 години
вижте физиономията на стоичков и се радвайте с това дето ни е прославял бил .... да рита топка и да псува на майка :D :D
9
0
 
18
 
! Отговори
ШибиРиби преди 4 години
Млади са били, аджамии. Ягоди вижте сега Перуци как лапa гювеч, нищо не минава без да е близнал медец.
8
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И тримата са адски *** и алчни чичаци, които освен да ритат топката друго немогат.
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отказали куфар с пари. Куфарът с леи ли е бил? През 1991 г. за куфар пълен догоре с леи можеха да си купят точно три сладоледа Ескимо. Големи герои. Тъмните среди на юг от Дунава капитулирали, защото Христо Стоичков, Наско Сираков и Борислав Михайлов били против. Я не ме разсмивай!
6
0
 
9
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Направили сме равен 1:1, след като румънците са повели.
5
3
 
11
 
! Отговори
z-rock преди 4 години
За останалите - не знам, ама Перукан отдавна е надвзел сумата, каквато и да е била!!!
4
2
 
6
 
! Отговори
!?! преди 4 години
Те за тва сега взимат ли взимат...
3
3
 
15
 
! Отговори
халаПеньо преди 4 години
Интересно, че точно тези тримата са отказали. В днешно време не знам дали биха. Иначе съм сигурен, че Лече и Коста са били навитак.
2
5
 
21
 
! Отговори
Щ. Младши преди 4 години
Браво на нашите, голяма похвала за тях - те доказват, че Българите никога не са били предателски народ като римляните и китайците!
1
1
 
38
 
! Отговори
никой преди 4 години
Днес няма на кого да предложат и без пари си падат.