Девет вида алкохолизъм. Кой е вашият?

Британски експерти определят личността според вида пиянство
18 сеп 2008 14:16,
81
Девет вида алкохолизъм. Кой е вашият?
Снимка: Булфото

Алкохолът променя поведението и личността до такава степен, че ни прави други хора.

Експерти от Министерството на здравеопазването на Великобритания определят девет типа личности според вида алкохолизъм, съобщава в. "Гардиън".

Те са установили, че сред хората, които редовно превишават седмичната доза (35 грама за жените и 50 за мъжете), има такива, които пият сами, под влияние на депресия, и други, които се натряскват в баровете, стремейки се към брутален имидж .

Под въздействието на алкохола се формират следните типове личности:

Такива, които пият, за да свалят напрежението - те използват алкохола, за да станат отново господари на живота си и да релаксират. Това са най-често мъже и жени от средната класа.

Пияници конформисти - тях ги движи стремежът към съпричастност и опитите да организират своя собствен живот. Обикновено това са мъже между 45 и 59 години, занимаващи се с физически труд.

Пиещите от скука употребяват алкохол, за да "убият" време. На тях им е необходим допинг, за да оцветят монотонния си живот. Пийнали, те вече се чувстват в безопасност.

В  депресивен алкохолик  може да се превърне човек от всяка възраст и от двата пола, независимо към коя социално-икономическа група принадлежи. Такива хора са лишени от подкрепа и защита.

Компенсиращите алкохолици ги ръководи желанието да поддържат връзка с близките си.

Пиещите заради компанията просто искат да са съпричастни. Това са мъже и жени от ниските слоеве на средната класа, които пият, събирайки се в голяма компания с приятели.

Пияниците хедонисти се стремят да изпаднат в еуфорично състояние и  да "се изключат". Сред тях са предимно разведени хора с пораснали деца, които искат да се отделят от тълпата.

Мачо алкохолиците прекарват по-голямата част от времето си в баровете. Това са мъже от всички възрасти, които искат да бъдат забелязани.

Зависимост "На границата" е присъща за тези, за които барът е техният втори дом. Те са там денем и нощем, в празник и делник. Пият бързо и по много.

Британците са се заели с нелека задача. Оказва се, че хората трудно могат да бъдат убедени в отрицателните страни на алкохола. Особено тези, които го употребяват в прекалени количества и той е станал част от живота им.
Те приемат борбата срещу алкохолизма като посегателство, което предизвиква защитна реакция у тях и пълен отказ да се борят с проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
2
 
1
 
! Отговори
Бъчваров преди 15 години
Не си алкохоличка душко , при всички е така - само че малко хора си го признават! Остави ми някакви контакти , да се свържа с теб :)
40
2
 
1
 
! Отговори
Дарина преди 15 години
други - от мъка, аз пием от сутринта :)
39
2
 
1
 
! Отговори
FrAn71C* преди 15 години
Abe kyde ste videli Bylgarin da pie po 50g. na sedmica!?...xD
38
3
 
1
 
! Отговори
Ivan преди 15 години
Седмична доза 50 мл за мъж-неалкохолик !!!! Тия не са нормални! Това, ако не удариш 3 х 100 преди вечеря - няма смисъл да се прави салата! Егати европейците! И те са тръгнали акъл да ни дават!
37
2
 
1
 
! Отговори
Mimoza преди 15 години
Според тази статия аз съм компенсираща алколичка и пиеща заради компанията - всяка вечер пия по 50-100 гр. или със съпруга ми или с приятели.До сега незнаех, че съм алкохоличка.Сега вече съм по-спокойна.Все пак има нещо хубаво в това - и мъжа ми е алкохолик и приятелите ми, така че поне от това да не се притеснявам.С две думи спокойно да си живея в естествената си среда.
36
2
 
0
 
! Отговори
--- преди 15 години
mislq 4e,tva s 9-to vida alkoxolizam e 4ista glupost.4ovek pie kogato iska,kolkoto iska i kadeto iska.apak smqtam 4e nqkoi ot tezi primeri izob6to ne trqbva da se vklu4vat v ponqtieto"alkoxolizam".
35
2
 
1
 
! Отговори
Дестилат Ракийски преди 15 години
Цитат - Зависимост "На границата" е присъща за тези, за които барът е техният втори дом. Те са там денем и нощем, в празник и делник. Пият бързо и по много."Трезво" мнение: Пропуснали сте зависимост "Отвъд границата", тя е присъща за тези, за които домът е техният втори бар. Те са навсякъде и по всяко време. Бързат пиейки и по много :) И какви са тези седмични дози от 35 и 50g (малко повече ако се представи в ml), предполагам разтвор на уран, плутоний, цезий? Само сумарният обем на кариесите от долния ми ред зъби е 100ml и трябва да се запълни, оттам нататък нали трябва да влиза в гърлото! Синхронизирайте класацията с българската реалност, много корекции трябва да се направят!
34
2
 
1
 
! Отговори
blabla преди 15 години
Това проучване явно е за британците в БГ нещата са по друг начин, а и в БГ малко са хората който пият максимум по 50гр. на седмица!
33
2
 
1
 
! Отговори
MRAMOREC преди 15 години
Elate da widite kak se pie v Mramor.Nqma takova wreme w koeto da ne se pie .. specialno az , 4at pat ot 7 4asa sutrinta kato se zamaame s vodkata , smenqme na bira po kusno i za zawarka kum kusen obqd rakiq i we4e ti dreme k^yro kude e planetata zemq :) aide sus zdrave na bitovite
32
2
 
1
 
! Отговори
пияндурник преди 15 години
Дори барманите не обичат пияниците скандалджии. Аз уж пия с мярка но след употреба на алкохол не ме търсете за работа. Слушам музика и си мечтая живота да не е толкова гаден. Имам висок кредитен рейтинг в местната кръчма. Дават ми на вересия защото знаят ,че получавам редовно заплата. Но за жалост има изпаднали хорица които жулят ментета и не мязат на хора.
31
2
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
пич, ко се учудваш при нас има много . коя жена не обича да я черпят и кой мъж не обича готини пияни и леки жени. те не че са много ама алкохола не прощава или и аз не знам. не ме интересува особено. алкохолици сме и това си е
30
2
 
0
 
! Отговори
...... преди 15 години
hahhah abe kvo i se vyrzvate na taq nomer 16nqkoe peshleme e deto se prova da se prai na interesnospa centyr e vijdalo na kartinka samo hahahha :D
29
2
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
само тревичка и бира, останалото е за алкохолиците. ама мно скъпа стана тревата. егаси мафията. ще я откажем бе ко си мислите. и ще станем алкохолици. което е егаси ***
28
2
 
0
 
! Отговори
симеон преди 15 години
про.сти.тутка
27
2
 
0
 
! Отговори
симеон преди 15 години
ти не си алкохоличка-ти си ,защото пишеш как пиеш уискита,а в същото време се претисняваш за сметката на тел.-уискитата ги плаща друг нали!!!
26
2
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Абе не знам *** снимката е много яка!!! Голям пич са избарали! :))))
25
2
 
1
 
! Отговори
pesho преди 15 години
При доктора:- Господине, пиете ли?- Е па... сипи!
24
2
 
1
 
! Отговори
шашардисан преди 15 години
Ей,мааму стара,тоя свят е пълен с умници!И с ***!Само дето трудно се различават!Се някой акъл дава,се някой нещо забранява,голям мерак да те ръководят!А стига с тоя комунизъм бе!Ще ям,ще пия и ще правя квото си искам!Живота си е мой!И на другите не преча!А-а,не!Ще правиш квото ти кажем!!!Това е вредно,а това е полезно!Да ви го...
23
2
 
0
 
! Отговори
д-р Любенова преди 15 години
Пропуснали са съществената причина на банскалии - те пият от сутринта.
22
2
 
0
 
! Отговори
ko4 преди 15 години
y toa jivot trebva da se pie