Девет вида алкохолизъм. Кой е вашият?

Британски експерти определят личността според вида пиянство
18 сеп 2008 14:16,
81
Девет вида алкохолизъм. Кой е вашият?
Снимка: Булфото

Алкохолът променя поведението и личността до такава степен, че ни прави други хора.

Експерти от Министерството на здравеопазването на Великобритания определят девет типа личности според вида алкохолизъм, съобщава в. "Гардиън".

Те са установили, че сред хората, които редовно превишават седмичната доза (35 грама за жените и 50 за мъжете), има такива, които пият сами, под влияние на депресия, и други, които се натряскват в баровете, стремейки се към брутален имидж .

Под въздействието на алкохола се формират следните типове личности:

Такива, които пият, за да свалят напрежението - те използват алкохола, за да станат отново господари на живота си и да релаксират. Това са най-често мъже и жени от средната класа.

Пияници конформисти - тях ги движи стремежът към съпричастност и опитите да организират своя собствен живот. Обикновено това са мъже между 45 и 59 години, занимаващи се с физически труд.

Пиещите от скука употребяват алкохол, за да "убият" време. На тях им е необходим допинг, за да оцветят монотонния си живот. Пийнали, те вече се чувстват в безопасност.

В  депресивен алкохолик  може да се превърне човек от всяка възраст и от двата пола, независимо към коя социално-икономическа група принадлежи. Такива хора са лишени от подкрепа и защита.

Компенсиращите алкохолици ги ръководи желанието да поддържат връзка с близките си.

Пиещите заради компанията просто искат да са съпричастни. Това са мъже и жени от ниските слоеве на средната класа, които пият, събирайки се в голяма компания с приятели.

Пияниците хедонисти се стремят да изпаднат в еуфорично състояние и  да "се изключат". Сред тях са предимно разведени хора с пораснали деца, които искат да се отделят от тълпата.

Мачо алкохолиците прекарват по-голямата част от времето си в баровете. Това са мъже от всички възрасти, които искат да бъдат забелязани.

Зависимост "На границата" е присъща за тези, за които барът е техният втори дом. Те са там денем и нощем, в празник и делник. Пият бързо и по много.

Британците са се заели с нелека задача. Оказва се, че хората трудно могат да бъдат убедени в отрицателните страни на алкохола. Особено тези, които го употребяват в прекалени количества и той е станал част от живота им.
Те приемат борбата срещу алкохолизма като посегателство, което предизвиква защитна реакция у тях и пълен отказ да се борят с проблема.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
аз пия когато мога
20
2
 
0
 
! Отговори
Оня там преди 15 години
Номер 14 направо ме разби с коментара си евала ! :))))) Хахахаха е?аси пича кефиш яката ! :)))))) Ай наздраве довечера от мен ! :)))))
19
2
 
0
 
! Отговори
Името преди 15 години
А някой май не е учил физика.1 литър = 1 килограм = 1000 грама ---->>> Вода и сигурно още някакви 5~6 неизвестни ми течности.Във всички останали възможни случай това твърдение 1 литър = 1000 грама е абсолютно грешно. Ако става за въпрос стоманата в твърдото си състояние също може да заеме съд с обем един литър но много ме съмнява, че ще говорим за 1000 грама.
18
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Дай ми сливоваааа... Дай ми гроздоваааа... И две-три биричкиии, но безз мезеее... Хлъц. Абе ти мене уважаваш ли мъ?
17
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До-1 .ти не можеш да смяташ.1л=1000грама35гр.=0.035 литра
16
2
 
1
 
! Отговори
B преди 15 години
Аз съм алкохоличка, пиех алкохол откакто се помня и понякога ми се случваше в големи количества Tullamor Dew и Johny Wolker, както и бяло и червено качествено вино.В края на краищата се спрях преди 5 месеца след последното напиване, когато направих 100 лв сметка за GSM. С две думи последиците от алкохола ми излезнаха доста скъпи. Цялото удоволствие ми струваше доста пари и затова се отказах. Но започвам да се пристрастявам към спорт и СПА процедури.
15
2
 
0
 
! Отговори
Името преди 15 години
...но не му е стигнал акъла да го направи. Само дето може и да не е така За справка голяма водка = 100 милилитра. Но от нея чистия алкохол е в зависимост от градуса 40% до 80% (това ще е *** си водката, направо да продават медицински спирт, а в краен случай и одеколон става...) Тъй де от 100 милилитра водка чистият алкохол (за 47 градусова водка да кажем) ще е 47 милилитра, ако приемем че алкохола е по-лек от водата (което всъщност май си е така и то доста) с много условности можем да натамъним, че 47 милилитра обем алкохол има тегло 35 милиграма тоест събота и неделя по една малка водка ви се отдава според фригидните лелки и дядовците евнуси от международният съвет по това кое как трябва да се прави правилно на принципа на общоприетите морални норми.
14
2
 
2
 
! Отговори
водкаджиев преди 15 години
миналата седмица бях на невролог и тя ми вика че съм много нервен и ме пита как се справям със стреса - отговорих и че след работа праскам две бързи стотачки водка - а тя пита - според теб това нормално ли е - отговорих - незнам, но върши работа:) -
13
2
 
0
 
! Отговори
As преди 15 години
С 50 г на седмица ,та ти си направо трезвеник!Тази класация не е за българил
12
2
 
0
 
! Отговори
....... преди 15 години
to znachi az samo v 2-3 ot 9te tipa ne popadam... basi prouchvaneto deto sa napraili hahah mai sa bili piqni :D
11
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Тука безплатно обучаваме журналистите от днес.бг на мерки и теглилки.
10
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
и венозно не могат да си го бият 35 милиграма
9
2
 
0
 
! Отговори
Vasil преди 15 години
Piqt za6toto ima i to do delirium.Nagledah im se v kazarmata.
8
3
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПО-ДОБРЕ ИЗВЕСТНИ ПИЯНИЦИ, ОТКОЛКОТО АНОНИМНИ АЛКОХОЛИЦИ!
7
2
 
0
 
! Отговори
Пияничка хедонист преди 15 години
35 милиграма не е ли по скоро дневната доза? Тези ме върнаха в първи клас.
6
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ne piq
5
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Пия,когато ми е кеф,преди секс,след секс,преди ядене след ядене,преди скандал ,след скандал.......има ли значение,какво пия,важното е да се чуствам на седмото небе ,за да немисля ъа поредната сметка и заем...е алкохоличка ли съм и ако съм -защо,кой ме е докарал до това положение,ааааааа-ай наздраве....
4
2
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Аз пък съм тревоман и рядко пия, евентуално с авери ако отида на гости нещо. Някой път се насирам ама ***, зелената магия е моя алкохол...
3
2
 
0
 
! Отговори
IND преди 15 години
Аз май попадам в поне 5 от изброените категории :)))А и тези 50 милиграма седмично е някакъв стандарт за американци явно...
2
2
 
0
 
! Отговори
ПОРКАЧ преди 15 години
Аз пия само когато обядвам!