5 напитки за по-добро храносмилане

Особено полезни след преяждане
5
5 напитки за по-добро храносмилане
Снимка: Istock

Празниците са онези специални моменти, в които хапваме повече от всичко, което ни е любимо, но знаем, че далеч не е здравословно. Лесно можем да преядем и още по-лесно можем да създадем този лош навик с времето. Преяждането води до усещане за мудност, храносмилателни неразположения, запек, усещане за подуване, задържане на излишни течности и т. н. Чаша вода с малко пресен лимонов сок, определено може да ни помогне да се почувстваме по-добре. Кои други напитки също биха ни помогнали да облекчим тежестта в стомаха, вижте в галерията ни.

Чай от джинджифил

Добре известен със способността си да потиска гаденето, за джинджифила също така е установено, че помага за подобряване на храносмилането. Според проучване, проведено през 2020 г. в списание Nutrients, джинджифилът помага за насърчаване функцията на стомашно-чревния тракт и изпразването, като същевременно стабилизира цялостната му подвижност. Можете да закупите готов чай или да си приготвите у дома такъв и то много лесно. Обелете малко парче корен от подправката, настържете я на ренде и сложете да ври за няколко минути. Прецедете чая и по желание добавете мед и лимонов сок.

Кефир

Кефирът доставя разнообразие от пробиотици на храносмилателната ни система. Според скорошно проучване в списание Nutrients, редовната консумация на кефир спомага за подобряване на чревния микробиом, което има редица ползи за здравето на червата и храносмилането. Когато преяждаме, определено този баланс на полезни бактерии може да се наруши.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
8
 
! Отговори
А също и ... преди 1 година
Английска сол и рициново масло.
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мише, а напитки за по-добър секс?