Кои храни и напитки да консумираме след преяждане?

Хапвайте банани
10
Кои храни и напитки да консумираме след преяждане?
Снимка: Istock

Коледните и новогодишни празници са любимо време в годината. Срещаме се с близки, преживяваме куп емоции и хапваме обилно. Всяка година се заричаме, че ще внимаваме с алкохола и изкушенията на трапезата, но... в резултат сме задържали излишни течности, усещаме се тежко, качваме някой друг килограм... Разтоварването на организма не бива да се бави като план за възстановяване. Хубавото е, че има толкова много полезни храни, чрез които да го направим – портокали, грейпфрути, смляно ленено семе, броколи, яйца, риба. Вижте кои други храни могат да бъдат полезни за тялото ни след празничното преяждане (и не само).

Джинджифил

Джинджифилът помага за отпускане на мускулите в храносмилателния тракт, което пък помага за облекчаване на запека, газовете в корема. Също така, приятно пикантната подправка ни помага да елиминираме излишните течности, които сме задържали в резултат на обилното хранене. Може да го добавите към супи, фрешове, смутита, да го консумирате под формата на чай.

Овесени ядки

Чудесни за закуска, смути, към тях може да добавите кисело мляко или ядково, ленено семе, семена от чиа, плодове. Овесените ядки ни осигуряват фибри, които не само подобряват храносмилането, но и спомагат за понижаване на холестерола.

Зелен чай

Зеленият чай е чудесна напитка за възстановяване на организма след празничното хапване. Той е богат на флавоноиди, за които е известно, че понижават нивата на LDL, или „лошия“ холестерол. Зеленият чай е подходяща напитка и за елиминиране на излишните течности от организма.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма ли да бъде по-разумно, ако след преяждане пропуснем едно хранене и чак на следващия ден да предприемем разтоварваща диета с плодове и кисело мляко?
6
0
 
2
 
! Отговори
преял преди 1 година
Парно ток вода от къде пари за храна аз немога да крада.
5
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преяждането докарва затлъстяване, а затлъстяването състояние и заболявания като високо кръвно, диабет, инсулт, инфаркт, артрит, остеопороза, рак. А тези болести докарват смърттт. Всичко е като верига навързано.
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българинът няма култура на хранене. Не е лошо да си хапваш кебапчета и кюфтета, но когато това ти стане ежедневие, е наистина лошо!
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
като цяло , след преяждане - много,много да не консумирате .
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
След храна Не Се Храниш за да отслабнеш:)) Отиваш до връх Вихрен лятото с една раничка с две банички и ще си ток. 2 пъти на година да го правиш. Има и боровинки по пътя може да жулиш ако толкова а много ти се ЯДЕ.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз наблягам основно на хляба, иначе не мога да се наям.