Рецепти за щастие през новата 2021 година

Най-новата концепция в психотерапията е да живеем в настоящето
7
Рецепти за щастие през новата 2021 година
Снимка: Pixabay

Предстои да се сбогуваме с 2020 г., време е да направим равносметка и да прегърнем новата година със списък от цели и задачи, в които здравето, щастието и благополучието са основните стълбове.

„Нова година, нов живот“ – всеки път, когато земята обикаля слънцето, календарът добавя една година, което се равнява на 365 нови възможности да се грижите за себе си и да се опитате да бъдете щастливи.

Според „Лабиринт груп“, най-новата концепция в психотерапията, е важно да живеем в настоящето, информира агенция ЕФЕ, цитирана от БГНЕС.

– Обсебването от миналото или бъдещето, и двете са извън контрол, е една от основните причини за безпокойство и мъка. Насладата от това, което живеете тук и сега е от съществено значение, за да се чувствате доволни от живота си и следователно да бъдете щастливи.

– Щастието е в теб. Много погрешно е да вярваш, че другите хора са отговорни за твоето собствено щастие. Важно е да се научиш да бъдеш щастлив самостоятелно, другите хора – семейство, приятели, партньор, са допълнения към щастието, а не неговия произход.

– Поставяне на цели. По този начин ще си по-наясно с постиженията си. Поставяй си реалистични цели и не се насищай, целта е да видиш резултати, а не да колабираш. Всяка поставена и постигната цел е една крачка по-близо до щастието.

– Физическа активност. В научно отношение физическата активност произвежда протеини и ендорфини, които те карат да се чувстваш щастлив и ако добавим към това подобряването на визията, имаме помпа щастие на една ръка разстояние. Можеш да започнеш от малко с няколко минути на ден и да увеличавате с течение на времето и според нуждите.

– Сън. Сънят помага на тялото да се възстанови, помага да бъдеш по-продуктивен и позитивен. Адекватната почивка намалява чувствителността към негативни емоции, което ще бъде от полза за твоето психично здраве и щастие.

– Излез навън. Разхождай се, усещай чистия въздух по кожата си и виждай светлината на деня, ще се почувстваш освежен и отпочинал. Само 20 минути на ден могат да донесат големи подобрения в настроението и да помогнат да се изправиш пред деня и седмицата напред с по-добро отношение.

– Доброволчество. Делата на добротата са възнаграждаващи. Без значение колко малка е помощта. Кара те да се чувстваш част от общността и подобрява личния имидж, като те кара да се чувстваш щастлив.

– Усмивка. Смехът не само изглежда щастлив, но и причинява щастие, намалявайки стреса и увеличавайки ендорфините. Тялото не е в състояние да прави разлика между фалшив или истински смях, така че може да започнеш като се насилваш по няколко минути на ден, докато получиш истинска усмивка.

– Медитация. Медитацията е начин да изчистиш ума си и да успокоиш мислите си, така че помага да поддържаш ясна визия за целите си. Няколко минути на ден могат да ти помогнат да спреш със съмненията и да поддържаш добро отношение.

– Благодарност. Благодарете от сърце. Осъзнаването на всичко, което трябва да бъде оценено, генерира емоционални ползи и повишава нивата на лично удовлетворение.

– Свържете се с това, което те прави щастлив. Рутината и възрастта понякога са причината, поради която вярваш, че определени дейности не са направени за теб. Забрави всичко това и намери нещо, което те забавлява и прави щастлив.

– Намери нещо ново всеки ден. Да бъдеш по-наблюдателен и да забелязваш малките детайли, които често остават незабелязани, е добър начин да живееш в настоящето. Това, което е известно, носи все по-малко удовлетворение, в допълнение към факта, че със сигурност ще откриеш нещо, което преди е изглеждало незначително и което сега те прави щастлив.

– Прекъсване на връзката с проблемите. Правенето на нещо, които ти харесва и което изисква висока степен на концентрация, е идеално, за забравяне на проблеми за определен период от време и по този начин даваш на ума така необходимата почивка.

– Приоритети. Трябва да балансираме дневния си ред. Без значение колко си зает, в даден момент от седмицата трябва да има място, точно за теб.

– Изгради своята социална мрежа. Не, не става въпрос за тези социални мрежи. Говорим за среща с хора, среща с приятели или семейство, които наистина са там. Общуването има безкрайни предимства и индиректно не е същото.

– Опит. Трябва да изживееш преживяванията в настоящето. Ако обърнеш повече внимание на изграждането на спомени и по-малко на предмети и песимизъм, ще постигнеш забележителни подобрения в настроението си.

– Спри песимизма. Трябва да можеш да видиш „чашата наполовина пълна“ и да се опиташ да откриеш положителната страна на всяка ситуация, била тя добра или лоша. Имай предвид, че в крайна сметка всяко изживяно нещо е научен урок..

– Предефинирай стойностите. Трябва да се измъкнеш от всичко, което причинява безпокойство или стрес и което оправдаваш с факта, че е задължително. Сортирането на приоритетите ще ти помогне да решиш дали си заслужава да продължаваш с това, което те прави нещастен.

– Избягвай сравненията. Сравняването с друг човек няма да допринесе за нищо положително. Всеки човек има своя и различна история, която няма нищо общо с твоята. Единствената история, която има значение за твоето щастие е тази, която живееш.

– Прошка. Единственият начин да оставим миналото зад себе си е прошката. Тежестта на недоволството ти пречи да продължиш по пътя към щастието, така че първата ти задача е да размислиш върху това, което те е наранило, за да започнеш процеса на прошка. Трудно е, но свалянето на тежестта от раменете си заслужава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: щастие
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Голямо откритие, няма що!
6
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина не признава такива рецепти?!Пак ще набие жена си като се напие довечера!Това е за съжаление!
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъж който ОБИЧА жена пие. Пиенето е до гроб, а изневярата е до време. Алкохолът действа на всеки различно, но там където е непоносимо, не може да се живее във АД. Това не е ОБИЧ. Просто така са устроени слабохарактерни или са прекалено чувствителни, или ЕГОТО им е голямо. Весели празници на всички! Да бъдем по щастливи през 2021г!
4
1
 
8
 
! Отговори
Мигел де Сервантес преди 3 години
- В нещастието съдбата винаги оставя вратичка за изход. (Терминал 2)- Който се приготвя за битка, той вече я е спечелил наполовина.- Жените се отнасят с пренебрежение към онези които ги обичат но обичат тези, който ги пренебрегват!- Мъката не е създадена за чудовища, а за хора. Но, когато хората я чувстват прекалено се превръщат в чудовища.- Свободата, Санчо, е едно от най-ценните блага...
3
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това че сме сами не означава че сме нештасни борим се даде вироса нищото повече и нека не учим кои как да е щастлив нека погледнем себе си тук няма деца на които трябва да им се казва как да постигнат щастие или да ги учим на нещата които сме палми грамотни излишни циркове вместо да има разбирателство другото е на празно ебаваме науката на нечий живот и се опитваме да Расим мозак просто е глупост
2
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не на празно има една бг поговорка мама носи татко МЕСИ
1
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма страшно ако сас семейството штастито ште огромно приятно изкарване ние сме щастливи и сами

Спонсорирани публикации