Половин година на война: Какво мислят жителите на Киев?

Повечето не вярвали, че войната ще започне
24 авг 2022 18:00, Нели Христова
93
Половин година на война: Какво мислят жителите на Киев?
Снимка: БГНЕС

Днес Украйна отбелязва Деня на независимостта си от СССР. Но празникът е помрачен - днес се навършват и точно шест месеца от началото на инвазията на Владимир Путин в страната.

Малко са онези, които са очаквали, че събитията ще се развият по този начин.

"Надявам се, че войната ще свърши тази година, за да сме радостни следващата пролет", казва пред BBC маркетинг специалистът Анна Хусиева. "Бих желала да получим повече помощ, за да приключи войната по-бързо и да започнем да живеем щастливия живот, който имахме преди войната."

Днес Киев се страхува, че Русия може да атакува столицата, за да помрачи още повече Деня на независимостта. Денят там започна със сирени за въздушна атака, а масовите празненства са забранени.

"Дори не вярвах, че войната ще започне", споделя IT специалистът Виталий Скландоновскай. "Не можех да повярвам, че може да започне пълномащабна война. Мислехси, че това са само заплахи и дрънкане на саби, които няма да доведат до мащабен конфликт.

В чест на Деня на независимостта, разбити руски танкове са подредени на главната улица в Киев.

"Дори не вярвах, че война може да започне в 21 век, когато хората са се отправили към бъдещето и трябва да мислят само за мир", казва Юлия, която работи като барман. "Но Путлер (Путин) има други намерения. Не мислех, че войната ще продължи толкова дълго. Очаквах да приключи преди края на лятото, но явно ще продължи още дълго."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
1
 
! Отговори
Йдъгу преди 1 година
Атомна бомба в Пентагона и Киев ще спре да мисли ,🍌
75
2
 
2
 
! Отговори
джо преди 1 година
Kaква война са видели жителите на Киев? Та тя се води на територията на ДНР. Там да отидат нашите "Независими" и "велики" журналисти да направят интервю с хората от Донбас и тогава да пишат... Обаче не им стиска, защото другарката Херо , ще им набие канчето, а може и да ги ритнат по розовките дирници и тогава кво ша прайм?
74
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До "четете пророците" всички "пророчества" за войната цъфнаха след като тя започна. Преди това нямаше такива "пророчества" факт неоспорим. Това са лъжи и инсинуации сорроски.
73
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Джуджето орркка е пътник, на въжето или капсулата новичок. Само тогава ще се оправят нещата
72
4
 
4
 
! Отговори
време преди 1 година
В Русия си избираха вождове ултра национал социалисти ултра фашисти надминаващи Хитлер безумни духовни водачи носещти смърт по земята.
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На въпроса на колегата говори ми че богатите укри са в Европа и развяват знамена а бедните може би предпочитат Русия да.
70
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На никого ли не му прави впечатление нещо? В Украйна няма паради, нито празненства по случай "денят на независимостта". Само клоунът и най-близката му клика, няма го народът. Наместо това из големите градове на Европа /защото само там са "европейците"/, някакви хора развяват украинските байраци. Това какво ни говори, уважаеми дами и господа? А?
69
4
 
10
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНЕ ВОЙНАТА !!!
68
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 50 преди няколко седмици започнаха да говорят как убитите и ранените са около 200 000 отделно пленените и изчезналите. Подкрепиха си твърденията с това колко вълни на мобилизация минаха през Украйна.
67
18
 
6
 
! Отговори
Четете пророците преди 1 година
Путин ще свърши на въжето. Предсказано е.
66
3
 
19
 
! Отговори
Влади-Мир преди 1 година
Кво си мислели,... мислят си че това е последната година в която "празнуват" този ден, мислят си че ...добре им го нахедриха демокрастите да се бият срещу Русия до последния украинец, общо взето това си мислят
65
1
 
3
 
! Отговори
do 68 преди 1 година
Кой като си го направи. В момента за умните в България има голямо развитие.
64
16
 
6
 
! Отговори
Фау ве преди 1 година
Украйна победи нацистка Русия.Така ще вкезе в историята вовеки.
63
2
 
8
 
! Отговори
До 65 преди 1 година
Нормално е Путин да използва ВСВ, защото това е събитие от колоаслно значение за Русия. Кой в Европа наистина се вълнува? И защо си мислиш, че Българите сме истински Европейци, след като одобрението за СВО на Русия е най-високо в България сред целия ЕС? Тук са Балканите, никога няма да бъдем Европа. Връщане назад има от всичко и от всякъде, освен от оня свят. Дали съм прав или не, не знам. Аз така ги виждам нещата. Времето ще покаже кой прав, кой крив. За съжаление, винаги бедните го дух*аме.
62
2
 
12
 
! Отговори
да вървим напред преди 1 година
До Анонимен "Какво да си мислят украинците? -Поне да ни бяха нападнали американците или германците та и да ни превземат, поне да вървим напред" - вие българите колко сте напред след като 30 години се rъзите на американците и на германците? Вървите ли, вървите ли напред в ЕС и НАТО?
61
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кво мислят жителите на Киев ? Мислят пак да стават руснаци ;) А какво им донесе ,,независимостта ,, от руския петрол и ресурси ? Цъфнаха ли ? Щот половин Украйна избяга в Европа както и България . Не личи да цъфтят .
60
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До До 58, не си прав. Както виждаш Путин живо се интересува от ВСВ и руските медии всеки ден бърборят за ВСВ. В Западна Европа обаче се поучихме и вече не фаворизираме войната затова оставаш с измамното впечатление, че никой не се интересува. Казах ние в Западна Европа се поучихме, защото България вече е част от този свят и връщане назад няма.
59
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щакво очаквате да мислят , ако им е мил живота? Мисллят, каквото му е угодно на Зелето. Иначе в най-добрия случай ще останат без жилище и ли ще им запорират парите. Това разказват украинци, които не са там. Разказват какво се случва, ако не си "правилен". Там е истинската диктатура.
58
2
 
10
 
! Отговори
До 58 преди 1 година
Tова, което казваш донякъде е така, НО света просто ще отчете, че:1. Крим е Руски2. Донабас е Руски3. Русия взима каквото й трябва, без значение от цената.Няколко месеца след края на войната, почти никой в Европа няма да се интересува от драмите в Русия или замразения конфликт в Украйна. Дестките хиляди загинали, ранени и изчезнали от двете страни ще се споменават на няколко дати и до там. Кой се интересува от ВСВ? Историците и никой друг. А там загинаха десетки милиони...
57
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Те баш американците ги нападнаха и те си го знаят." Абе гледам американците им преведоха един куп пари и техника. Искам и мен така някой да ме нападне и да ми плаща сметките. Както ми се счупи колата и да ми изпраща нова..

Спонсорирани публикации