Блъсков: Резултатите са естествен финал от покушението над демокрацията

Шест месеца ние сме президентска република, смята журналистът
15 ное 2021 01:45,
58
Блъсков: Резултатите са естествен финал от покушението над демокрацията

"Резултатите от тези избори са естествен финал от покушението над българската демокрация, която беше извършвана в продължение на шест месеца от април насам. В нашата Конституция пише, че България е парламентарна република. Шест месеца ние сме президентска република. Шест месеца президентът контролира едно правителство, което се скъсва да лъже. Това показва, че това е съзнателно подготвена игра да стигнем до този резултат. Това е много тъжно", коментира журналистът Петьо Блъсков в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той добави, че е съмнително дали ще има правителство, но ако трябва да има - трябва някой да преглътне егото си.

"Става все по-заплетен този трилър с елементи с хорър. Аз съм изключително недоволна от ниската избирателна активност. Ние от много години очакваме да има нови играчи на това поле. За първи път в тези два последни парламента видяхме такива хора", каза Искра Ангелова.

"Много е важно политическите актьори и лидери най-сетне да спрат да говорят "аз". Екзистенциалните преживявания на нашите лидери след три избора вече престават тотално да вълнуват българските граждани. Българските граждани направиха дълбоки, радикални, политически иновации. Политическата сцена днес е радикално различна от политическата сцена само преди година. За една година бяха създадени три нови партии. Гражданите отправят към всички тях едно единствено ясно и категорично послание - искаме промяна, но не искаме спасител. Искаме промяна, искаме от вас политическа зрялост", заяви политологът проф. Анна Кръстева.

"Изненадата по-скоро беше, че малко намаля интересът към президентския вот, което може да се интерпретира. Това е, защото макар и малко, нарасна интересът към парламентарната демокрация. Започна да става по-интересно там. Така че интересното на президентските избори очакваме да започне сега да се случва. Как ще се преначертаят коалициите и това ще бъде и една репетиция за евентуална формула на властта. За едни партии изборът ще бъде относително лесен, те още отначало го декларираха. Има други партии, за които изборът ще е съдбовен", поясни проф. Кръстева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
1
 
1
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
Блъсков , я *** и се блъсни в някой дувар бе човече!Кога разбра че демокрация няма е България ? От няколко месеца?А на това при Борисов демокрация ли му викаш?Много зле си увреден бе чадо Божие , много зле!
37
2
 
5
 
! Отговори
Блъско Блъсков преди 2 години
Не е ясно какво иска да каже. Какво му е виновен президента? Тъпчо, вече не е 1995.
36
2
 
8
 
! Отговори
хаха преди 2 години
"В нашата Конституция пише, че България е парламентарна република." НО Блъсков е пропуснал да отбележи, че повече от 10 години беше премиерска република, с парламент подчинен на един индивид мутра от СИК. Но явно след като и към него са били насочени едни парични потоци, той удобно не е забелязал това. И този не е журналист, а мисирка и то голяма.
35
1
 
6
 
! Отговори
Напомняне преди 2 години
Журналист Петьо Блъсков няма. Още покойният Стефан Продев беше казал, че трябва да се прави разлика между журналист, издател и главен редактор на вестник. Нещо повече, Продев беше посочил г-на Блъскова като пример на издател, който не е журналист.
34
2
 
7
 
! Отговори
ДДРОнег преди 2 години
На блъскоФФ яко са му блъснали главата, че да говори такива глупости !!!
33
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
солташшацците на Винету вият на умрело нали се сещате от къде им дойдоха паричките и на двамцата, Боко и Петьо, от бабата дето си заминава.
32
4
 
27
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Мафията си имаше веСНиче! Вече, няма, а скоро и редакция!
31
4
 
8
 
! Отговори
Началото на края преди 2 години
Не притъмнявайте българи, едвам сега започва началото на края, защото никой от ония, които се радват днес няма да познае това, което ше ги застигне.
30
4
 
19
 
! Отговори
главоБЛЪСКОВ преди 2 години
Блъскат ли Блъсков в блъсканицата по блъснатата глупавица?!
29
4
 
16
 
! Отговори
Спас преди 2 години
До АнонименТе не са възпитаници на Харвард, ами са завършили бизнес училището в Харвард. Нямат нищо общо с Харвардския университет.
28
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Краденето за гербавата шайка приключи! Ревете алчни тynaни!
27
15
 
22
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Блъсков-изявен гербаджийски лакей.Направи "Труд" новото "Работническо дело".Срам за журналистиката.Дори Конституцията не може да прочете.В нея пише,че когато не може да се състави редовно правителство,Президентът назначава служебно такова.
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз се питам как възпитаници на Харвард, обявили се за американофили, харесващи политиката на Джо за противовес и омраза към Русия ще се обединят с русофилите, традиционно гласуващи за БСП? Питам се как хора, твърдящи че са много интелигентни ще стоят на една маса с откровени чалгари и простаци? Питам се как Йотова ще гледа БСП, когато се поиска подписване за военни бази на Черно море и се сложат ракети насочени към Русия? Сега всички ще видят кой кой е.
25
7
 
32
 
! Отговори
Inatut преди 2 години
Блъсков не е журналист, а едър строителен предприемач. Който и с тия, и с ония си прави заменките, взима хубави имотчета и тихо тихо си строи.
24
4
 
22
 
! Отговори
Kuchkarin преди 2 години
Блъсков, ега песовете ви разнесат месищата по къро, изедници ньедни, кръвопийци, не спрехте да смучете народу 30 годин, смрът за вазе, изметдолна безподобна
23
8
 
31
 
! Отговори
Уточнение преди 2 години
Това е човекът, който не си плаща наема!
22
14
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вижда се едно огромно желание за промяна сред младите и образованите българи. Българския селянин няма нищо против корупцията, но образованите хора виждат, че е необходима промяна. Герб не успя да се отстрани от съмненията за корупция. Бойко говореше само за спалнята, а хората искат да знаят за милионите от обществените поръчки. Затова Герб си отива, бавно но сигурно ...
21
4
 
30
 
! Отговори
Спасители на плажа преди 2 години
Хората не искат спасител, а някои хора да влязат в затвора.
20
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Платен драскач ,,пияница,, сомнамбул от прехода.
19
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този *** , дето строи полузаконната кооперация в Дианабад е за затвора .