Депардийо се радва за руския паспорт: Обожавам Русия!

Френският актьор предпочита селото пред Москва
Обновена: 7 яну 2013 14:56 | 4 яну 2013 10:06, Елка Василева
190
Депардийо се радва за руския паспорт: Обожавам Русия!
Депардийо разговаря с Путин в Санкт Петербург, декември 2010 г. Снимка: архив, Reuters

Френският актьор Жерар Депардийо потвърди в писмо, изпратено до руските журналисти, че наистина е подал искане за получаване на руско гражданство.

В писмото си Депардийо по-специално пише: „Да, аз подадох искане за получаване на паспорт и се радвам, че то беше удовлетворено. Обожавам вашата култура, вашия начин на мислене. Баща ми навремето беше комунист и слушаше Радио Москва! Това също е част от моята култура“.

Кореспондентът на Би Би Си в Париж посочва, че събитията около Депардийо се развиват с главоломна скорост.

Още по темата

Само преди две седмици актьорът обяви намеренията си да напусне Франция и да се премести да живее в Белгия, за да избегне високите данъци.

Това предизвика критични изказвания от страна на няколко министри и политици. Това още повече разгневи Депардийо и той заяви, че възнамерява изобщо да се откаже от френското си гражданство.

В четвъртък стана известно, че руският президент Владимир Путин е подписал указ за предоставяне на руски паспорт на Депардийо.

„Цялата тази история щеше да има комичен оттенък, ако не бяха огромните щети за международната репутация на Франция. Вероятно точно това обяснява, че на Нова година президентът Франсоа Оланд се е обадил по телефона на Депардийо. По думите на приятел на актьора Оланд е искал да научи причините, които са го подтикнали към тази стъпка. Депардийо е казал на президента, че не става дума за пари, а че Франция по думите му е обърнала гръб на хората, постигнали успех и признание“, коментира кореспондентът на Би Би Си.

Обръщението си Депардийо завършва с думите: „Слава на Русия!“

Би Би Си публикува пълния текст на обръщението на Депардийо:

„Да, аз подадох искане за получаване на паспорт и се радвам, че то беше удовлетворено. Обожавам страната ви, Русия, вашите хора, вашата история, вашите писатели. Харесва ми да правя тук филми, в които работя заедно с актьори като Владимир Машков.

Обожавам вашата култура, вашия начин на мислене. Баща ми навремето беше комунист и слушаше Радио Москва! Това също е част от моята култура.

В Русия е добре да се живее. Не е задължително да е в Москва, която за мен е прекалено голям мегаполис. Предпочитам селото, в Русия знам чудесни места. Например, има едно място, което много обичам. Там, където се намира „Госфилмофонд“, под управлението на моя приятел Николай Бородачев. Там, близо до брезовата гора, се чувствам отлично.

Ще уча руски език. Вече разговарях за това с нашия президент Франсоа Оланд. Вече съм му казал това. Той знае, че много обичам вашия президент Владимир Путин и това е взаимно. Казах му, че Русия е страна на велика демокрация, това не е страна, в която премиерът може да нарече гражданин на своята държава жалък човек /такова изказване направи френският премиер Еро за Депардийо – бел. ред./

Имам добро отношение към пресата, но в същото време тя навява тъга, защото в нея по правило е представена само една идея. От уважение към вашия президент и вашата велика страна повече нищо няма да добавя. Освен едно нещо, което засяга Русия, откъс от проза, който ми дойде на ум....

Само в такава голяма страна ние никога не сме самотни. Там всяко дърво, всеки пейзаж ни носи надежда. В Русия няма дребни неща, тя е пълна с велики чувства. И зад тези чувства е скрито велика чистота и непорочност. Във вашето величие аз никога не се чувствам самотен.

Слава на Русия!
Благодаря!“

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


190
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
0
 
! Отговори
ivan ivanov преди 11 години
Obojaval rusiya pritejava ruski pasport no si ostava francuzin *** ARTISTA nadut "PE5ERAST
130
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Въпрос на вкус.Какво пък в Русия нищо няма да му липсва,ако така е решил негова воля.
129
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Слава на Русия!
128
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
172. Защо сте се хванали за него и плюете .Вече са получили руски паспорти над 4,500 Французи , над 4,000 германци , Финландци и Италианци .Май си подбират да са христяни !
127
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
От 4 години работя в Москва и под 2000$ не съм падал, а нямам гражданство и право на работа. Тук касовата бележка е нещо непознато. Кризата е дума която няма съдържание и бъдеше в тази страна. Абсолютно своеволие и никакви проблеми за изобретателни бизнесмени, престъпници или такива *** като мене. Живея с рускиня-москвичка и пари за наем не давам, затва пък ми се спира тока от сех-нямат нищо общо с нашите добруджански ***. Иначе наема и той е около 2000$ на месец за апартамент в центъра.
126
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Де-Пръдльо!
125
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Най-накрая някой да отиде от запад на изток. След хиляди години ще спорят имало ли е велико преселение на народите през XX и XXI век. А този тумбак е трябвало да отиде по-рано, щом баща му е бил комунист. Сега само подлива вода на комунистите и налива вода в мелницата на олигарсите. Баш си е намерил средата. Дали и нашите подобни на него шопари няма да се преселят в Русия, или ще продължават да си мърсуват само у нас?
124
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Същия *** преди години настояваше изнасилването да се декриминализира. Дано да убеди руснаците да присъждат и награди на изнасилвачите.
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
V momenta ima mnogo rabota v Rusia, za ne po malko ot 2000 $ za spezialisti.Vseki ima pravo da si izbira. Bulgarite sa dobre dochli, ne sa diskriminirani.
122
1
 
5
 
! Отговори
ГУРУ ТРАКИЕЦА преди 11 години
Славяно фракийские племена всех стран соединяйтесь!
121
0
 
4
 
! Отговори
ГУРУ ТРАКИЕЦА преди 11 години
Ндаа. Има право Depardieu. Париж вече заприлича на тракийския квартал 100-липиново!
120
1
 
9
 
! Отговори
Протест преди 11 години
Това е протест , нв харесват Франция , която се населва все повече с араби !Както Бриджит Барда беше казала : "Искам си Франция обратно ".В американските новини казват : Е как може заради животни или данъци да напуснешстраната си ?Не е само заради това !!
119
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До BA6TA NA NARODA Много изписа и нищо не каза ... :)) Като махленска клюка обсъждана от неграмотни и ограничени махленски клюкарки. Върви при Айшето дано там се представиш по-добре ....макар, че честно казано се съмнявам. ;)
118
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Пребиха и ограбиха Наоми Кембъл в Париж?!Тема за размисъл на тези, които твърдят че Депардийо отивал на опасно място в Русия.
117
2
 
7
 
! Отговори
YYY преди 11 години
NYMA DA PLASHTA SOCIALNI NA ARABITE!!! FRANCIY E *** RAI
116
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
единственния резил сега си ти ,анонимник абсолютно неизвестен на никого ,плъх който живее в скромната си дупка )))
115
2
 
1
 
! Отговори
Джина преди 11 години
Gérard Depardieu: ""La Russie est une grande démocratie"
114
29
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Никога не е късно да станеш за резил
113
3
 
29
 
! Отговори
Ъц преди 11 години
Абе то както е тръгнало, скоро и Обама ще заплаши американския сенат, че ще поиска руско поданство!Ох, криза, кризааа.... ))))))))
112
6
 
29
 
! Отговори
стоян петров преди 11 години
Евалла Жерар, машшала Депардио.