"Костенурките нинджа" надвиха "Х-Мен"

Ето го и бокс офиса в САЩ
6 юни 2016 13:39, Петя Славова
1
"Костенурките нинджа" надвиха "Х-Мен"
Снимка: Форум Филм

Филмът "Костенурките нинджа: На светло" оглави бокс-офис класацията на Северна Америка в уикенд, определен от анализаторите като "муден", предадоха световните информационни агенции.

Продукцията дебютира на челна позиция с приходи от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада, възлизащи на 35,3 милиона долара. Резултатът е разочароващ за създателите на филма, имайки предвид, че при дебюта си на екран през 2014 г. предшественикът му реализира почти двойно по-голяма сума - 65,6 милиона долара, през първите си три дни на екран.

Второ място в бокс-офис класацията заема  "Х-Мен: Апокалипсис" с 22,3 милиона долара. Следва романтичната драма "Аз преди теб" с участието на звездата от "Игра на тронове" Емилия Кларк. За филма през уикенда са продадени билети на стойност 18,3 милиона долара, пише БТА.

Челната петица в бокс-офиса на Северна Америка се допълва от продукциите "Алиса в огледалния свят" и "Angry Birds: Филмът". Приходите от продажбата на билети за двете ленти през уикенда в киносалоните на САЩ и Канада възлизат съответно на 10,7 милиона долара и 9,8 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: САЩбокс офис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари