Тайни на прехода в "Моето защо" на Радостина Константинова

Журналистката среща читателя с интересни личности и събития
Обновена: 10 май 2018 12:46 | 10 май 2018 11:07,
0
Тайни на прехода в "Моето защо" на Радостина Константинова
Снимка: БТА

Утре, 11 май, журналистката Радостина Константинова - един от създателите на Пресгрупа "168 часа", вестниците "Политика" и "Монитор", щеше да навърши 57 години.

На 14 май е премиерата на книгата й "Моето защо". В документалния сборник са събрани интервюта и статии за личности и събития от последните три десетилетия у нас.

Катя Янева - журналистка и близка приятелка на Радостина Константинова е съставител на интересното четиво. Публикациите разказват за времето на кардинални промени в нашето общество и за тайни, които стоят зад тях.

Читателят ще прочете материали, публикувани във вестниците "168 часа", "Монитор", "Политика". Представени са и документални филми, чийто автор или продуцент е Радостина Константинова.

Книгата е история на промените, разказана с неудобни въпроси и неудобни факти, със стремежа да се разкрие цялостната картина на случващото се в обществото.

Текстовете са пример за обективно, многостранно и задълбочено разследване, които водят до отговори на всяко "Защо?", до пълното разбулване на задкулисните схеми.

Извадени са на светло много скандали в приватизацията, в банковата сфера, в енергетиката, в туризма и в други области, които разтърсиха българската икономика през 90-те години на миналия век и началото на този.

В "Моето защо" е публикувано и първото у нас разследване за офшорните фирми и износа на "червени капитали", както и още много емблематични за времето си журналистически материали.

Присъстват интервюта с ключови личности от световния политически и бизнес елит разкриват връзките между ставащото у нас и в света. В редица публикации се показва как вътрешната политика на България всъщност е само отражение на дипломацията на големите сили.

Проследяват се обратите около влизането на страната ни в НАТО и в ЕС. Сборникът "Моето защо" може да бъде "учебник" за настоящи и бъдещи журналисти, както и за онези, които искат да научат неподправени истини за прехода у нас, посочват организаторите на събитието, което е в понеделник.

Книгата е и за всички онези, които не са се отказали да разгадават света и да си задават все още своето "защо", категорична е журналистката Катя Янева, благодарение на която текстовете на Радостина Константинова "говорят" отново.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари