Тръмп: Не сме доволни от Китай, не спряха коронавируса!

Близо 1 млн. души са се заразили с COVID-19 в САЩ , 56 144 са починали
Обновена: 28 апр 2020 07:03 | 28 апр 2020 07:00, Анисия Иванова
108
Тръмп: Не сме доволни от Китай, не спряха коронавируса!
Снимка: БГНЕС

Президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че Китай е можел да спре коронавируса, преди заразата да се разпространи по целия свят, предаде Ройтерс.

"Ще направим много сериозни разследвания. . . Не сме доволни от Китай", каза Тръмп на пресконференция в Белия дом.

"Има много начини, по които да им се търси отговорност", добави той.

Това е поредното обвинение от страна на САЩ към Китай във връзка с със заразата, която започна в китайския град Ухан и прерасна в глобална пандемия.

Тръмп каза, че никога не е възнамерявал да отлага предвидените за 3 ноември президентски избори в страната си заради коронавируса, предаде Франс прес.

"Никога не съм обмислял да променям датата. . . Защо да го правя", каза той дни след като съперникът му от Демократическата партия Джо Байдън предрече, че милиардерът републиканец ще направи всичко възможно да отложи датата на вота.

"Това е съшита с бели конци пропаганда", отвърна Тръмп.

Близо милион души са се заразили с коронавируса в САЩ от началото на разпространението на заразата. Това показват данни на университета "Джонс Хопкинс", предаде Франс прес.

Страната регистрира 1303 смъртни случая през последните 24 часа, а общият брой на починалите от коронавирус е 56 144. Това над една четвърт от всички жертви на коронавируса по света.

"Няма да забравим никога, че тези хора бяха пожертвани заради некомпетентност или може би друго нещо", каза американският президент Доналд Тръмп на пресконференция в градините на Белия дом.

Той намекна, че е възможно да поиска от Китай да плати милиарди долари репарации за щетите, нанесени от вируса, който се появи в китайския град Ухан. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


108
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те да спрат да пият белина...
83
2
 
5
 
! Отговори
Дан сан преди 4 години
Весело е да се чете мнението на амсалаците, които още си мислят, че САЩ са пуснали вируса,че Китай успешно са преборили вируса и куп други небивалици.
82
5
 
2
 
! Отговори
не може да бъде! преди 4 години
Тия твърдения на Тръмп са за американската публика.Някакси трябва да се даде оправдание /по -скоро опит за хаоса и бездействието в началото.Ще се наложи да се даде и някакво обяснение за провала на медицинската система.Но на това,как двете партии се ръфаха като кучета в Конгреса няма обяснение.И на всичко отгоре на американците ще се наложи да избират между двама "синодални старци"!?Но сега се вижда доста по-отчетливо,че президентът на САЩ не е самостоятелна личност,а по-скоро марионетка...
81
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръмп се готви за изборите и дъвче темата за Китай,защото на доста избиратели това им харесва.Не може да каже-,,А бе имам вътрешна инфо ,че някои независими лаборатории свързани с Пентагона ,са пуснали това вирусче в Китай,а сега враговете ми се опитват да използват ситуацията за да ми навредят"-защото местните *** съвсем ще ревнат,че е луд.
80
4
 
5
 
! Отговори
гт преди 4 години
Китай не е загубила страна във война. За да се искат репарации странат, която е загубила трябва да е подписала договор за капитулация. Не виждам Китай да е капитулирал. Това бърборене на Тръмп е за вътрешна употреба за спечелване на изборите. Китайците най-много да му пратя някой самолет с дефектни маски и да обявят, че са големите благодетели. Пропагандата върви и от двете страни.
79
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В случая разликата между Китай и останалите държави е, че Китай не знаеше нищо за американския коронавирус пуснат от САЩ в Китай, докато всички останали държави знаеха от Китай, но малко от тях взеха нужните мерки.
78
3
 
3
 
! Отговори
Препоръчвам преди 4 години
10.02.2020 21:50Тръмп е сигурен: Коронавирусът ще отмине през април27.02.2020 09:30Тръмп категоричен: САЩ са готови да се справят в коронавируса09.03.2020 10:48Тръмп: Мерките срещу COVID-19 перфектно координирани10.03.2020 11:14Тръмп контактувал с конгресмени под карантина, не е тестван16.03.2020 13:07Тръмп иска да купи правата за ваксина от Германия, тя не ги дава06.04.2020 09:42Тръмп: Гответе се за "ужасяващ" брой жертви на COVID-1924.04.2020 09:57Тръмп: Да лекуваме коронавируса с инжектиране на дезинфектанти!?28.04.2020 11:05Тръмп бил предупреждаван за опасност
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за как САЩ били виновни за епидемията на своя територия: Когато Тръмп искаше да спре идващи от Китай, беше масово обвиняван в расизъм, а когато затвори САЩ за идващи от ЕС, ЕС му се сопна ама как така и това беше международен скандал, за който също беше обвиняван и подиграван. Дни по-късно всички граници бяха затворени.
76
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А как се е справил Китай с епидемията на своя територия. Има данни, включително от собственици на погребални домове, че статистиката на жертвите от самото начало е била фалшифицирана, да не говорим, че безсимптомните положителни дори не са в статистиката на заразените и са пускани свободно като здрави. В момента втори град колкото Ухан е под карантина, има ограничение на движението в страната, а в самия Ухан всичко се отваря и веднага пак се затваря.
75
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В случая с Китай говорим за съзнателно укриване и съзнателни лъжи, което продължава и до днес, и вината им за всичко, което стана, е несъмнена. Не може да обвиняваш някого за това как се е справил в гасенето на къщата си, която някой друг му е запалил.
74
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали са се справили САЩ на своя територия, си е въпрос за тяхната територия. Доказано е вече с многобройни документи, че Китай е знаел за епидемията месеци предварително и не е информирал СЗО, което е трябвало да стане в рамките на 24 часа. Също така е доказано с документи, че и Китай, и СЗО са знаели поне дни предварително, че вирусът се предава от човек на човек и са лъгали съзнателно. Също така Китай е затворил Ухан на своя територия, но е пускал от там безконтролно хора в самолети за чужбина
73
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Китай се справиха в пъти по-добре с овладяването на вируса на собствена територия. САЩ хем знаеха за вируса и все пак тотално се провалиха. Каква сметка ще търсят на Китай?
72
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оризнишкото посмешище трябва да си плати цената на целия свят, дори мъ..рша..та меркел им прати сметка за $180 милиарда. Да почнат да си покриват разходите в които вкараха целия свят, държава по държава!
71
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 88 KromОт началото китайците не знаеха, че този вирус е биологично оръжие и , че това е биологична война от противник и не знаеха кой го е пуснал в Китай. Но бързо схванаха, мобилизираха се и ликвидираха вируса на своя територия. Това ме кефи в китайците
70
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А САЩ защо не спряха вируса на тяхна територия? Редно е сега да плащат милиарди обезщетения на останалите държави по света.
69
13
 
9
 
! Отговори
Krom преди 4 години
До Анонимен 67 - как се смя? На руски ли? Гледай само да не се изпуснеш в гащите от "смях". Кое точно е смешното - това, че китайците криха до последно генома и информацията?
68
7
 
12
 
! Отговори
Рижавия Скункс преди 4 години
Нищо , ние ще спрем Корона 19 като пием БЕЛИНА , ядем ПАРКЕТИН и си инжектираме ДДТ ..... :) :) :)
67
6
 
12
 
! Отговори
Edna преди 4 години
Ха-ха, Китай те спрял вируса!? Ами САЩ що го пуснаха на своя територия и те го спряха!?
66
1
 
7
 
! Отговори
Някой друг преди 4 години
"До Баусороски ***, всички сте фенове на китай от вашата банда..."Сороските *** са фенове на сащ. Защо пълниш с ***, само натоварваш пространството с безмисления си тъпизъм.
65
0
 
2
 
! Отговори
Бау преди 4 години
До мяу не забравяй джендер моля ти се! :D