Египет с първа пратка от лекарството срещу COVID на "АстраЗенека"

Това е първата африканска и четвъртата страна в света с медикамента
1 фев 2022 08:00, Петя Славова
12
Египет с първа пратка от лекарството срещу COVID на "АстраЗенека"
Снимка: БГНЕС

Първата пратка от лекарството срещу ковид "Евушелд" (Evusheld) на "АстраЗенека" пристигна на международното летище в египетската столица Кайро, съобщи в. "Ал Ахрам". Египет е първата африканска и четвъртата страна в света, която получава медикамента, предава БТА.

Още по темата

Северноафриканската държава сключи договор за поръчка с британско-шведската фармацевтична компания през декември м.г. На 16 януари препаратът, познат също като AZD7442, получи одобрение за спешна употреба. В следващите седмици се очакват още пратки от договореното количество от 50 хиляди дози.

Лекарството, което е комбинация от две синтетични антитела, ще бъде използвано като превантивна терапия за хора, при които липсва адекватен имунен отговор след ваксинация срещу COVID-19  заради съществуващи заболявания.

Миналата седмица Египетската лекарствена агенция одобри за спешна употреба лекарството срещу ковид "Молнупиравир" (Molnupiravir) на "Мерк" и даде разрешение на пет компании да го произвеждат. Страната очаква да получи и медикамента "Паксловид" (Paxlovid) на "Пфайзер".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия дето са бедни и ти просят на всяка крачка се уредил с лекарство, а уж европейците нямат.
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
бля бля сигурно пак натъпкано с графенови наночастици.Не врат ами шия не е ваксина а лекарство!
10
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 6В България здравната система е на това ниво, щом като лекуват вирус с по 20 антибиотика. Каквото знаем за омикрон (включително самото му съществуване) го знаем заради лекарите в ЮАР. В Индия се спасиха като ползват ивермектин, в Бългаиря се отрича, въпреки че има стотици изследвания за ефикасността му. Но тук няма и един лекар да говори английски, та да може да прочете изследванията. Тук карат на каквото са назубрили от учебниците преди 50 години. Така че кои са шаманите?
9
1
 
6
 
! Отговори
До 8 преди 2 години
Смятам. Но освен параметри добавям и константни величини като нивото на болничното лечение в България, немарливоcтта на медицинския персонал, където го има наличен, медийната психоза допринесла за препълване на болниците, "здравословния" начин на живот на българина и много други,
8
2
 
2
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Ами смятай за България. За 15 месеца от ноември 2020 до януари 2022 надвишената смъртност е 62 хиляди починали. Смятай проценти и промили!
7
3
 
3
 
! Отговори
До 6 преди 2 години
Ами надявам се сте добре с математиката и понятието промил. Да погледнем в световен мащаб- 2 пълни години на тотален "мор" и резултата е 5,6 милиона починали ЗА ЦЯЛ СВЯТ.
6
4
 
2
 
! Отговори
до 4 преди 2 години
Да понеже, в Африка здравнита им система не е на ниво шамани още и има кой да дава ясна информация :))) как може да сте толкова наивни :)
5
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сигурно са пълни с чипове и 5Г приемници ужас!!
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Африка - 1 милиард 260 милиона души. Ваксинация почти нулева. Починали за 2 години - 200 хиляди души.
3
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи е време да махнат PCR теста.
2
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия па! Като си нямат друга работа, да строят пирамиди.
1
7
 
2
 
! Отговори
Лекар преди 2 години
Боц боц боц