Шанхай пак в локдаун: Българин разказа как градът се върна 2 г. назад

Хората са се запасили с храна, ресторантите и магазините са затворени
6 апр 2022 09:17, Елка Василева
32

В най-големия китайски финансов център – Шанхай, са обявени нов локдаун и масово тестване. Причината е ръстът на новите случаи на Ковид-19, които там скочиха до над 13 хил. дневно.

"От месец и половина в Шанхай са затворени училищата заради новите случаи, за да се запази здравето на децата. Всичко е онлайн, без значение дали са детски градини, училища. В края на март затвориха източната част на Шанхай. Първоначално казаха, че ще е за 5 дни, за да тестват жителите там, но след това продължи локдаунът. В момента и двете части на Шанхай са в локдаун", каза преподавателят в университета "Джао Тонг" в Шанхай Димитър Владиков в ефира на "България сутрин".

Още по темата
Той сподели, че всички хора си стоят по къщите и на входовете на блоковете има залепени ленти, за да не се излиза.

"В някои комплекси, където е потвърдено, че всички, които са тествани, не са заразени, могат да се движат хората в границите на комплекса, но не и в квартала", добави събеседникът.

Хората са се запасили с храна, а ресторантите и магазините в момента са затворени, отбеляза той. И уточни пред Bulgaria ON AIR, че правителството оставя пакети с храна във входовете, за да се възползват тези, които не са успели да се запасят.

"Ситуацията е по-сериозна спрямо вчера. Има над 82 хил. случая, които са асимптоматични и около 3 хил., които са потвърдени заразени. Строи се изолационен център. Говори се, че там ще бъдат изолирани болните с този нов подвариант на вируса. Ще се проследи как протича вирусът", каза Димитър Владиков.  

Преподавателят посочи, че сред хората масово се говори, че вирусът се прекарва по-леко - като нормален грип.

"Голяма част от населението тук са с три дози ваксина. Има много заразени, но няма толкова голяма смъртност като предходните години", завърши той.

Гледайте целия разговор във видеото.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
7
 
! Отговори
ЦИРК КОВИД преди 2 години
82 хил. случая, които са асимптоматични - значи 82 хиляди ГРЕШНИ ТЕСТА! Няма болен,който да е "асимптоматичен"! Невъзможно е! И е проверено вече! #спретековидлъжите
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако си мислите, че ще го съжаля, ми не. Не го съжалявам
21
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Има над 82 хил. случая, които са асимптоматични и около 3 хил., които са потвърдени заразени. " Я пак , 3 хил. потвърдени !! значи тия 82 хил не са потвърдени а са и асимптоматични ,и защо ги броят към заразените ???
20
2
 
22
 
! Отговори
до 19 преди 2 години
"Мда. Ваксините спасяват живота."Вместо да повтаряш като папагал думите на всички "специалисти" опитай се да вкараш малко разум и логика(ако ти се отдава де). В Шанхай процента на ваксинираните е 85,почти 60% са с т.нар. бустерна доза,но нещо този вирус не го плаши това.В БГ процента на ваксинирани е малко над 30%,като почти 10% са с фалшиви,т.е.изпразване на навън,мерките почти никой не ги спазва както трябва да са,но излиза че сме по добре в сравнение с Шанхай.Та какво точно правят ваксините..
19
18
 
7
 
! Отговори
бг песимист преди 2 години
ама Шанхай ше го преживеят и ще се оправят, а българите ще са си във вечното блато
18
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Стига с тоя коронавирус! Он умре в невръстна възраст. Арееее....вече не нося маска. Шит! Нищо ми нема.
17
1
 
2
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Още Един Докторант с Дисертация, стигнал чак до Китай!
16
28
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мда. Ваксините спасяват живота. Това се доказа в целия свят. Само бг антиваксър е все още подозрителен и негативистичен. Трябва да дойдат китайците, да ви заключват и ограничават. Друго те заслужавате. Демокрацията е за умните.
15
6
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
там в Китай предпочитат хората да измрат от глад по апартаментите заключени ,но иначе спасяваме животи .И кучетата разбраха ,че това е мега измама
14
3
 
18
 
! Отговори
Антикаводист преди 2 години
При нас реално са набодени около 15%, така че нема да се плашите...
13
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия са далеч от войната и скучаят. Един локдаун ще ги коригира.
12
4
 
22
 
! Отговори
Demonaz преди 2 години
Платен кризисен артист като началото на цирка имаше една "уж студентка" в чайника и разправяше небивалици? Пак ли ще снимат падащи кучеядци,камиони чували и подобни циркове?
11
4
 
22
 
! Отговори
ха-ха-хаааа преди 2 години
При толкова много ваксинки, така ще е.......
10
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е нали са 100000% набодени защо сега така ... хьхьхьяхяхяхя
9
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали са набодени? Защо ги затварят тогава?
8
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Жълти кукувци.
7
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дреме ми.
6
1
 
1
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Не ми крещете бе :)))
5
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ето това идва навсякъде ...
4
3
 
8
 
! Отговори
Iordan Ivanov Douser преди 2 години
ДАнни от видео репортажите подават : Warnings about NEW COVID GENERATORS AND ACTIVATORS INSIDE CHINA ...Experts must to make tests !!! ДА се направят веднага видео тестове за откриване на нагло престъпната дигитално холограмна техника позлвана за разпространение на заразите. Заразните частици във въздуха се виждат перфектно .. като Облаци вкл около вентилационни съоръжения в магазини ..