Руснак поръча шоколад, опакован в злато и голям диамант

Деликатесът струва колкото красива къща край специално баварско езеро
20 дек 2012 20:01, Елка Василева
72
Руснак поръча шоколад, опакован в злато и голям диамант
Снимка: архив, Reuters

Това най-вероятно е най-скъпият шоколад с пълнеж в света – с натурален шоколад, направен от най-качествените какаови зърна и кремов пълнеж с екзотични съставки от три различни страни, съобщава ДПА.

Опаковайте лакомството в 18-каратово злато и го запечатайте със 7-каратов диамант, оценяван на 300 000 евро, и получавате уникален коледен подарък.

Бижутер от град Холцкирхен, южно от Мюнхен, е получил поръчка да подготви подаръка за приятелката на руски богаташ.

Обикновено 100 грама шоколад с пълнеж струват около 6 евро, но този изключителен деликатес, който заминава за Русия (добре застрахован) преди Коледа, струва колкото красива къща край някое от най-специалните баварски езера.

"Тази поръчка ме изненада. Такива неща не се случват всеки ден", посочва производителят на лакомства Андреас Айбел за руската поръчка.

Шоколатиерът дни наред е обмислял рецептата. Клиентът имал само едно условие: шоколадът да бъде 65 процента какао, направено единствено от какаови зърна, отгледани на островната държава Вануату в Тихия океан, казва Айбел. Защото получателката на специалния подарък обичала най-много този вид шоколад.

Кремът за пълнежа е с масленост 33,5 процента, с ананаси от Коста Рика, шафран от Испания и слой бял шоколад с какао от Доминиканската република. Към това се прибавя шампанско "Дом Периньон", реколта 1986 година.

"Произведохме общо пет броя от серията, за да се застраховаме срещу повреди при транспорта", допълва Айбел, уверявайки, че поне един от шоколадите ще пристигне в идеално състояние.

Шоколадът ще бъде поставен върху творение от 18-каратово злато, посочва бижутерът Егмонт Ернст. Основата на бижутерската творба може да бъде свалена и използвана за съхраняване на шоколада. Диамантът в златен обков е окачен над лакомството.

"След това диамантът може да се носи като пръстен", допълва бижутерът. Може би годежен пръстен или подарък по случай годишнина.

Този шоколад е уникален, отбелязва шоколатиерът Айбел. Ако рецептата се използваше за шоколади за продажба, то само шампанското би струвало 30 евро за 100 грама. Другите използвани съставки биха вдигнали цената до няколкостотин евро за 100 грама.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
0
 
! Отговори
:) преди 11 години
67, ммммне... мен повече ме кефят полускъпоценните камъни, особено когато са много и шарени, монтирани в едно бижу:) но не държа да е пръстен:)
54
0
 
1
 
! Отговори
t-t преди 11 години
Nadiavam se vseki edin ot nas da poluchi po edin takuf podaruk :D:D PO KOLEDNO ;)
53
0
 
0
 
! Отговори
димитрова:) преди 11 години
чудим се само ,,линд,, на кого да го продадем....:) май че го дадем на македонците....:) шоколада е афродизиак....:)
52
0
 
0
 
! Отговори
до 58 преди 11 години
и сега като обясни за пореден път, че още някой е в пъти по-добре от нас, олекна ли ти? по-добре ли ви става като обясните на целия свят в каква л.йняна държава живеете? ми като не ви харесва - друм бун!:)
51
1
 
2
 
! Отговори
. преди 11 години
и най-накрая си го набийте в простите тикви - И ГЪРЦИТЕ, И РУСНАЦИТЕ, И ЧЕХИТЕ, И БИМБИНИСТАНЦИТЕ СА В ПЪТИ ПО-ЗЛЕ ОТ НАС. но ако държите да сте най-големите скапаняци на света - и с това мога да ви уредя.
50
3
 
6
 
! Отговори
Иво преди 11 години
Поредната руска простотия!Престъпни руски бизнесмени.
49
2
 
10
 
! Отговори
ined преди 11 години
Колкото и да струва тоя шоколад все на ла*на ще стане, и тях ли ще ги завие в златна опаковка рашъна защото са от любимата му кифла.
48
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На какво сме способни мъжете заради 300 грама филе...--------------------------------------------------------------Еееее, браво, бе...............! Уцели в десятката!
47
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
На какво сме способни мъжете заради 300 грама филе...
46
1
 
17
 
! Отговори
Николай преди 11 години
Лятото бях в Русия и повярвайте ми по-добре са от нас.Обикалях доста ,градовете са с много добра инфраструктура и е чисто.То къде няма вече мизерия,за съжаление бедността се увеличава във целия свят.А руснаците купуват тук жилища заради морето , природата,българските плодове и зеленчуци.
45
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
изворите на водката брато, изворите.
44
2
 
7
 
! Отговори
боби преди 11 години
а ако стане чичко Сталин.
43
9
 
6
 
! Отговори
екс преди 11 години
Руската гнас отново се изхвърля, а руснаците няма какво да ядат !!!
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да здравствует великая актябърская революция! И да не съм го написал правилно, дреме ми!
41
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тоя ***, щото човек който си поръчва такива работи е точно такъв, после ще *** ла*на с диаманти! Халал да му са!
40
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Онзи ден тук като написаха, че собственика на Facebook е дал 500 мил дарение го освиркахте, че бил лицемерен. Е, този не е...
39
4
 
25
 
! Отговори
Даола преди 11 години
Човешката глупост и алчност край няма ! Защо някой богаташ не изнедада света с нещо смислено и полезно ? Само идиотизми за задоволяване на егото на простака.Ами като има толкова пари да я заведе на космическо пътешествие, това по го разбирам, но те нямат фантазия за такова приключение, пък и за страхливи. Един " световен елит" се навъди след превратите в Източна Европа, нямам думи.
38
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
тука неккави рускини щели да поръчват ,туй било унуй било . истината е една гладна кокошка просо сънува , че и вашта работа е такава , на гол гладен шкимбак чефте пищови а ама ония с капсулите ха ха ха
37
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
35 ,рускини ли ? ) най много грозни непподържани зъбати и мустакати българки , или *** с избити зъби
36
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
40 , има неща дето тиквите не ги разбират ,най гладните и полуумрелите от глад в Европа са българите