Колко дълго трябва да стои маската за лице?

Четете внимателно описанието на етикета
2 фев 2020 19:15, Иванка Гъркова
4
Колко дълго трябва да стои маската за лице?
Снимка: Pexels

Маските за лице са важна част от грижата за кожата на много жени. Наред с почистването на лицето, което е ежедневно, те може да се използват поне два пъти в седмицата. Предлагат се в най-различни варианти – според типа кожа или проблемите по нея.

 
Съставките в маските за лице правят чудеса с кожата. При някои ефектът е видим още от първия път, докато при други трябва да минат поне няколко. Те хидратират, овлажняват, подхранват, почистват кожата в дълбочина и много важно – имат лифтинг ефект.
 
Колко най-много може да държите една маска върху лицето си?
 
Замисляли ли сте се върху този въпрос? Обикновено всяка маска върви с описание на гърба, в което ще откриете подробна информация не само за състава й, но и за това колко време трябва да я оставите да действа. Внимателно запомнете колко минути пише на етикета и следвайте инструкциите стъпка по стъпка. В противен случай продуктът може да навреди на здравината на вашата кожа.
 
Маските от типа „втора кожа“, някои от които са с текстил и се поставят върху лицето, имат овлажняващи свойства, но ако ги оставите по-дълго, ще раздразните кожата. Освен това вместо да се абсорбират от кожата, голяма част от витамините, минералите и другите полезни вещества от маската ще се върнат отново в текстила. Ето защо препоръчително е да я държите между 20 и 30 минути, но не повече.
 
Колко точно трябва да оставите маската върху лицето си вижте на Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моля направете поредица - има още толкова наболели теми: колко време да варим макароните, на колко градуса да перем дрехите и пр. Това са все неща, които човек няма къде да прочете...
2
1
 
7
 
! Отговори
баба Пена преди 4 години
моита мъска стои вече трети ден за да стана по хубава
1
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В някои случаи, завинаги.

Спонсорирани публикации