Арестуваха Юрий Борисов, бивш гл. редактор на "Дума"

Членът, по който е задържан, е за шпионаж
Обновена: 9 сеп 2019 16:28 | 9 сеп 2019 16:28,
318
Арестуваха Юрий Борисов, бивш гл. редактор на "Дума"
Снимка: pixaBay

Отведоха за разпит бившия главен редактор на вестник „Дума” - Юрий Борисов. Той е обвинен в шпионаж, пише "Дума". Журналистът сега е един от секретарите на националното движение "Русофили".

Той е бил отведен от дома си в белезници рано сутринта на 9 септември за разпит в спецпрокурата . От връченото определение за обиск ставало ясно, че Борисов е задържан заради образувано през юли дело.

Членът, по който е задържан, гласи, че който се постави в услуга на чужда държава или на чужда организация, за да й служи като шпионин, се наказва с лишаване от свобода от 5 до 15 години.

Домът на Борисови е бил обискиран, иззети са компютри и различни документи. Преди дни той е имал сериозна сърдечна атака и не се чувства добре физически, разказа съпругата му.

За разпити са били привикани още зам.-председателят на "Русофили" Милен Чакъров, почетният председател Енчо Москов, проф. Ваня Добрева, член на НС на БСП, други членове на Изпълнителното бюро на организацията.

По неофициална информация в офисите и в дома на председателя на "Русофили" Николай Малинов и съпруга му също се извършват обиски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
271
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая по-измислена история от скрипалската Там поне имаше драма
270
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен"Не е зле ***, шпионина му с шпионин..."Недей така, че Господ всичко чува, а който гроб копае сам влиза в него! Имах една зла съседка, дето все кълнеше, ами пукна жената доста преди враговете си. Инсулт
269
3
 
4
 
! Отговори
Тема за размисъл ... преди 4 години
Току що видяхме изявлението на главния прокурор г-н Цацаров и заместника му...г-н Гешев..съветвам обаче да напишете в Гугъла "Разследват втори агент на Германия за шпионаж в полза на САЩ" .... и се замислете колко от нашите "обществени" личности се гордеят и парадират с грамоти от ЦРУ и други подобни абвиатури.... С това обвинение може да се отвори "кутията на пандора" ...... и да няма места в "Софийският затвор"..... Прочетете какво пише в закона ....няма думата "партнъори"....или Русия
268
2
 
3
 
! Отговори
Тема за размисъл ... преди 4 години
.....Германското правителство най-вероятно е разкрило втори шпионин на САЩ само седмица след като арестува предполагаема американска къртица в службите си, заподозряна в предаване на над 200 документа на ЦРУ, съобщиха световните агенции........
267
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тъй като се очертава Борисов да загуби местните избори, а Гешев се притеснява от това, че се надига протест срещу неговия избор за главен прокурор, тези хора си служат със злоупотреба с власт, за да могат да манипулират общественото мнение. Това е елементарна акция за задържане на отлива на десни избиратели към ГЕРБ. Тази история е абсолютен кьорфишек. (ген. Атанасов)
266
1
 
4
 
! Отговори
Танасе преди 4 години
"Постановка за Народният Театър"....... Тъй ктао се ортвечаа Бороисв да загуби мтстинее иорбзи, а Гешев се принтеясва от твоа, че се надига проестт срещу нивогея избор за главен пркоуорр, тези хроа си сажлут със зрбоптуоела с всалт, за да мгаот да марниуаиплт ообтетщснвео мнение. Твоа е емеленртнаа ацкия за зжръданае на овилта на десни излбетраии към ГЕРБ. Тази итсироя е асеотюблн кешифроьк.
265
4
 
1
 
! Отговори
Ти да видиш.. преди 4 години
Нещо много уплашен ми се виждаше този шпионин по телевизията.
264
8
 
4
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Русофилите съвсем откачиха.Чудят се как да пречат на развитието на държавата , че вече задминахме по доходи братска Русия.
263
4
 
1
 
! Отговори
Ако баба ти беше... преди 4 години
До Фалшива новинаПрав си.Не е арестуван. А учтиво призован за свидетел. Белезниците са били фалшиви и обискът е имитация за детски филм.лшива новина.И една весела закачка на СВИДЕТЕЛ.Весели коментари муци!
262
4
 
2
 
! Отговори
ако баба ти беше... преди 4 години
До Фалшива новина. Прав си. Белезниците са били фалшиви и обискът е имитация за детски филм.лшива новина.И една весела закачка на СВИДЕТЕЛ.Весели коментари муци!
261
5
 
3
 
! Отговори
Фалшива новина преди 4 години
Фалшива новина - не е арестуван.
260
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия е чужда държава, а САЩ са своя.
259
11
 
7
 
! Отговори
ЗЗД преди 4 години
Всичко ще си каже на разпита в участъка. Такива подлогиНа русофашизма трябва се третират като вреден дивеч.
258
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
унуфри задай си простичък въпрос колко нп-ота мерикански в бългория и тогава сипи мъдрости---------НПО си е НПО, то е регистрирано и не върши нищо нередно. Руските прости тутки се маскират като журналисти и сипят лъжи.
257
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди дни той е имал сериозна сърдечна атака и не се чувства добре физически, разказа съпругата му.-----Не е зле ***, шпионина му с шпионин...
256
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бой по комунистическите предатели!
255
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЦРУДокторе, той пак е избягал...
254
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Брей, колко наивници!Нещо много... предизборно ги правят тези арести, а?Че и дата уцелили: на 9-ти септември баш!А иначе по случая работили били от лятото, дълго време.Бе трябва големи нумеролози да работят в ДАНС, полиция, прокуратура, изобщо в службите...
253
2
 
12
 
! Отговори
последно преди 4 години
В 22:30 са го освободили без предявено обвинение,явно е било само с цел сплашване!
252
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да ги арестуват всичките !