"Малкият Багдад" - районът на въоръжения грабеж в София

Въпреки случилото се интересът към жилища в района се задържа
22 фев 2021 18:45, Красимир Ангелов
33

Все още се издирват двамата извършители на въоръжения грабеж в центъра на София снощи. Маскираните взеха оборота на хранителен магазин и избягаха.

Неделя вечер, малко преди 21:00 ч. - двама маскирани влизат в хранителен магазин на столичния бул. "Христо Ботев". Единият насочва оръжие срещу служител, а другият прибира оборота от 200 лв. Извършителите бягат. Продавачката не е пострадала, но е в шок от случилото се.

Още по темата
А нейни колежки изразиха тревога от нападението. Оказва се, че случаят е инцидентен за този магазин, но не и за района.

"Когато 2003 година започнах работа в 3 РПУ – спомням си първия годишен отчет, в който основната част от въведението беше мултиетническата общност. Нещата не са се подобрили, напротив, задълбочили са се. Този район около улиците "Цар Симеон", "Христо Ботев" и "Опълченска", не знам дали знаете, но го наричат "Малкият Багдад". Това е оправдано точно заради множеството приходящи. Истината е, че там си има проблеми. Основният проблем, от който страда този район, са грабежите", сподели криминалистът Иван Савов пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Въпреки това интересът към жилища в района се задържа, признават брокери на недвижими имоти.

"Цените са една идея по-ниски от горната част, която е по бул. "Витоша", но кварталът, въпреки че в момента има лоша слава, има и много сериозен потенциал. Ако погледнете само преди известно време имаше едни стрелби по прозорци с въздушни пушки по други квартали, така че не можем да кажем, че престъпността е значително по-висока и това води до отлив на купувачи", коментира брокерът на недвижими имоти Калоян Богданов.

Според криминалисти случаят ще бъде разкрит, а престъпността в района може да бъде ограничена.

Вижте повече в репортажа на Христиана Стефанова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
4epa преди 3 години
ЗА 200 ЛВ КОМУНИСТИ4ЕСКИ ТРИК - УРОНВАНЕ ПРЕЗТИЖА НА ВЛАСТА !!!!!! О4АКВАЙТЕ ОЩЕ ТАКИВА КОМПРОМАТИ !!!!!!!!!!!!
23
0
 
5
 
! Отговори
Ira преди 3 години
Тези улици винаги са имали чар. Има много красиви къщи, някои реновирани, други нови. Там е духа на старите сгради, на старата София. Има уютни градинки, читалища, църкви, има минало, има история. Би следвало да е много добре за разходка и заведения, да има културен живот, а и е абсолютен център. Жалко че както за всичко, няма ред и власт да прекрати тази престъпност и приходящина.
22
0
 
6
 
! Отговори
Кон преди 3 години
От зората на зрелия социализъм ме е гнус като минавам през този район, особено към Лъвов мост. Но иначе имал потенциал, и така вече 30 г... ама няма перспектива. Абе лъжата естествено стана модна.
21
2
 
7
 
! Отговори
SS преди 3 години
Обирите и грабежите,организираната престъпност са част от демокрацията.Това включва и правата на всякаква из .мет влючително и правото да ви ограбят,осакатят или отнемат живота ви.Вашите права са да се жалвате ,ако искате и на арменския поп и по форумите.Задълженията ви са да работите евтино,да плащате данъци,да гласувате и ако може да умрете преди пенсиониране.Да ви честито новото бъдеще.
20
1
 
1
 
! Отговори
SS преди 3 години
Обирите и грабежите,организираната престъпност са част от демокрацията.Това включва и правата на всякаква *** влючително и правото да ви ограбят,осакатят или отнемат живота ви.Вашите права са да се жалвате ,ако искате и на арменския поп и по форумите.Задълженията ви са да работите евтино,да плащате данъци,да гласувате и ако може да умрете преди пенсиониране.Да ви честито новото бъдеще.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Срам за Боко, като някогашен кмет и сега премиер. Центъра на София да е като някакво гето, ама еднокнижник разбира само от чекмеджета.
18
2
 
9
 
! Отговори
до Кадията на Шоплук преди 3 години
какво било..?!втора джамия ли... ти се моли да не останете без първата!! радвайте се, че по милост на българите изобщо имате джамия.. че и тя дори ви е много.като искаш джамии - Турция е наблизо, границите са отворени
17
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо всички се правят на слепи. Всеки знае, че по тъмна доба не може да се придвижва спокойно от халите до Лъвов мост и околните улици, там е пълно с всякаква ***. Как никоя институция не вижда какво е.
16
1
 
15
 
! Отговори
SS преди 3 години
Само се молете малкият Багдат,след време да не стане на малкият Бейрут и за да се мине оттам задължително с бронежилетка и с прибежки и припълзявания.Дано това не стане.
15
3
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Но пък си имате си демокрация, евроценности и право на гей парад, няма да ревете ;) !!!
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тез проходящите заради които тъй се бил преименуван квартала към кои се числят,че таквиз дребни от дребните по дребност изредени от наемни до представените на по-едрите връзкари по браншовата им организация за групи като наречените за разнообразие най-различно,че заели такива значими улици с исторически наименования от нашата история за тарашене на заведения и хора,че още от инстанции и институции патриотично не защитят историческите наименования на улиците,квартала заради паметта към личностите
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До там ни докараха комунистическите под-логи!!!
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сниманият магазин е на ъгъла на Ботев и Ивайло, което не е малкия Багдад, да ме права брокерчето. Или пък сайта е крив? Поредната новина, която поражда повече въпроси, отколкото носи информация
11
9
 
6
 
! Отговори
Димитър преди 3 години
Майка България приветства всички нещастни хорица, преследвани от война и гонения.Елате, заселвайте се, женете се за нашите моми, правяте много деца и големи семейства.МАЙКА БЪЛГАРИЯ ВИ ОЧАКВА С ОТВОРЕНИ ОБЯТИЯ.И КРАКА (КОИТО МАЙ НЕ СА СЕ ЗАТВАРЯЛИ ДЕ....)
10
5
 
10
 
! Отговори
Шефкет преди 3 години
Че Симеон си е арабска улица от коле, тия чак сега ли вденаха.... ?
9
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз съм мъж на 35 и в този район не си и помислям за замръкна. И ножове се вадят, гледа се лошо, и наркомани има, освен арабески... Сама жена да тръгне там пък по мръкнало не ми се мисли... И това е в центъра на европейска столица! Нещо страшно е от 5-6 години! Ама има някои се кефят, че дюнерджията им вика: Шефе, за тебе какво?
8
4
 
14
 
! Отговори
Dam преди 3 години
Расате искаше да ги поразгони ама.......
7
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я! В хотел "Цура" давали намаления за полицаи! Преборихте тая проституция бугвално с тия шкембаци. Браво!
6
5
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
къв малък багдад бе ? това е центъра на София !Кой позволи тея гета за ***,наркотици и др престъпни неща в центъра бе ? арабите въртят гнусотии под носа на власта - сигур добре плащат .....
5
2
 
12
 
! Отговори
SS преди 3 години
Тия не са ли ги хванали още ? Ами какво да ви кажа ? Свиквайте! И всеки сам да се погрижи за собственната си сигурност .