Десетки хиляди наемници се бият на страната на Русия в Украйна

Европейски представител очаква "пълно унищожение" на Мариупол
20 апр 2022 11:49, Елка Василева
119
Десетки хиляди наемници се бият на страната на Русия в Украйна
Снимка: архив, БГНЕС

Между 10 и 20 хиляди наемници от частната военна компания "Вагнер", сирийски и либийски бойци се бият на страната на Русия в Украйна, съобщи европейски представител, цитиран от Франс прес.

Те "нямат превозни средства или тежки оръжия" и идват, за да подсилят руските войски, съобщи пред медиите във Вашингтон европейският представител, пожелал анонимност.

Още по темата
Той уточни, че са констатирани "трансфери от зони като Сирия и Либия към източния регион на Донбас", където Москва започна нова фаза на своето нападение. Трудно е обаче да се установи колко от тези 10 до 20 хиляди бойци са наемници от "Вагнер" и колко са бойци от Сирия или Либия.

В края на март британското министерство на отбраната съобщи, че се очаква "над 100 наемници" от "Вагнер" да бъдат разположени в Източна Украйна, "за да провеждат бойни операции". Компанията "Вагнер" е смятана за близка до руските власти. Нейни членове са заподозрени в зверства в Мали, Либия и Сирия.

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че Русия е започнала в понеделник голямо настъпление в този район, който е новата стратегическа цел на руските сили след изтеглянето им от района на Киев. Част от територията е вече под контрола на проруските сепаратисти от 2014 г.

До "4 до 6 месеца" руските сили вероятно ще контролират Луганска област, част от Донбас и малка ивица земя, водеща към Запорожка област, заяви европейският представител. Той добави, че очаква "пълно унищожение" на обсадения град Мариупол и изрази опасения, че "това ще бъде още по-лошо от Буча".

Освен това европейският представител заяви, че очаква преговорите между Русия и Украйна да приключат до есента на тази година.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
89
2
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
а в лондон непрекъснато се набират доброволци за воината на страната наукраина не разбрахме от българия колко са отишли да подкрепят нарко-мана
88
1
 
6
 
! Отговори
Сашко преди 2 години
Скъпи съграждани!Факт е че Зеленски,Кличко и цялата им администрация продадоха и предадоха украинския народ!Факт е че неонацистите в Украйна избиват собственият си народ!Факт е че армията на руската федерация се опитва да запази животите на мирното населения....Мислите ли че полет от Сто самолета на ВКС от Русия до Полша и обратно няма да изравни Украйна!!!!Не спорете кой каква мощ имал..а погледнете обективно истината!Нашите моряци бяха спасени от...руската армия...факт!
87
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЛУ - Границите на НАТО отдавна граничат с Русия. САЩ граничи с Русия. Това цялото нещо с "НАТО се приближава до нас и нас ни е страх затова избиваме хиляди цивилни" е *** пропаганда от Кремъл, която от години повтарят за да оправдаят неоимпериалистките си амбиции за териториално разширяване на Русия.
86
5
 
12
 
! Отговори
ЛУ преди 2 години
Абе човеко ти чувал ли си за БРИКС, чети малко извън тези медии. Малка част от страните, които подкррпят Русия са: Иран, Израел, Мексико, Бразилия, Аржентина, Северна Корея, Китай, Индия, Южна Африка и това е малка част от държавите, я им сметни населението и ми кажи пак, *** САЩ не са умрели от страх.
85
2
 
6
 
! Отговори
Перчо преди 2 години
САЩ оставиха на талибаните модерно оръжие за 80 милиарда долара.Тия с джапанките ги натириха с 200.
84
7
 
10
 
! Отговори
ЛУ преди 2 години
Руснаците просто отблъскват натовските граници, защото знаят, че САЩ чрез своите буфери ще застрашат националната им сигурност, и да ще си завземат областите, които искат със сила, нямат амбиции за цяла Украйна.
83
12
 
8
 
! Отговори
До ЛУ преди 2 години
Истината, е че Русия нападна Украйна, за да изпълнят имперските амбиции на бункерния гном. НАТО и САЩ не се бият срещу Русия, Украйна се бие срещу Русия, ако НАТО и САЩ се биеха срещу Русия, войната щеше отдавна да е свършила. И не Русия не побеждава. Русия вече загуби войната според собствените им критерии какво за тях означава победа, а именно пълна Капитулация на правителството в Киев и цяла Украйна под Руски контрол. Това никога няма да стане. Максимум да вземат 1 област, тоест всички губят!
82
2
 
12
 
! Отговори
Перчо преди 2 години
Някой беше написал нещо интересно.,,Бай Гън казал-всички емигранти незабано трябва да напуснат Америка.Излиза един индианец и казва,ти сериозно ли,кога заминаваш.
81
5
 
14
 
! Отговори
ЛУ преди 2 години
Истината е че НАТО И САЩ, воюват срещу Русия на територията на Украйна, заради Украйна и з амоме та Руснаците пибеждават, колкото и да е кофти.
80
5
 
12
 
! Отговори
ЛУ преди 2 години
Истината си е истина, ако не беше нападнала тя, щеше да бъде нападната, я опитай да сложиш далекобойни ракети в Куба например, да видиш САЩ ламво щеше да стовари на Куба, ама не мислете. И да ви кажа няма официално обявена война от никого, защо знаете ли или поне замисляте ли се кухи ***?
79
6
 
4
 
! Отговори
До ЛУ преди 2 години
До сега не си казал нито една истина. Само пропаганда и полу-истини. Марш в тундрата!
78
6
 
10
 
! Отговори
ЛУ преди 2 години
И вече е много модерно американофилчетата да слагат етикета русофил на всеки, който казва истината, така е по-лесно като неможеш да обориш истината. Не не съм русофил, и те и хамериканчията не ни мислят нищо добро, но истината в момемта е такава, че всеки държавник на мястото на Путин щеше да постъпи така. И за моме та руснаците размазват натовците в Украйна!
77
5
 
6
 
! Отговори
До Лу преди 2 години
Правилно си го казал: ..."Русия нападна..." Понякога казвате истината, без да искате, от вълнение след *** "перманентни победи". Lol
76
8
 
7
 
! Отговори
До ЛУ преди 2 години
Ох все едно чета RT или телевизия Россия - заучени фрази и пропаганда дето се повтаря от 1989г. Русофилите все повтаряте едно и също вече 33г без да вложите и секунда усилие да помислите за малко. Бягай у Рассия и остави България на Българите. Националните предатели вече не ви слуша никой. И колкото и да плюете запада откакто решихме да тръгнем с лошия Запад и да почнем процедурата за НАТО и ЕС през 2001-ва БВП-то ни нарастна 400% от 14.5 млрд долара на 70 млрд. долара. 10г с Рассия беше глад!
75
6
 
5
 
! Отговори
ЛУ преди 2 години
Май забравяш миграцията от азия до преди няколко години и колко хиляди минаха през БГ и останаха тук. Така нарешените бежанци от всипки терористични държави, къса памет, помните каквото ви кажат по жълтите фей медии, като тази м/у другото
74
5
 
9
 
! Отговори
ЛУ преди 2 години
Ако разбира се скъпите ни американци, нашите "ПРИЯТЕЛИ" решат да поставят ракетни установки или модерно оръжие в нашата държава, тогава вече ще ни изринат със земята и нас, като Украйна
73
7
 
5
 
! Отговори
До ЛУ преди 2 години
Кой ги е създал няма значение. До преди Путин едва се промъкваха в Европа по 10-20 човека и с 3000 зора намирана 2 пушки и една граната. Благодарение на *** имат танкове, автомати и взривни материали за терористични актове за следващите 200 години. Благодарим на "братска Русия" че донесе тероризма по нашите земи!
72
6
 
7
 
! Отговори
ЛУ преди 2 години
Хора, които нямат првдстава защо Русия нападна и не осъзнават, че ние БГ не представляваме никаква опасност за Русия, по-добре да не пишете, само си тровите нервите глупчовци
71
5
 
4
 
! Отговори
ЛУ преди 2 години
С клетви само си усложняваш сам положението, и помисли и провери малко тези терористични организации, които изброи кой ги е създал.
70
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русофили кажете голямо САПСИБО на другаря Путин, че внесе в Европа и даде оръжия на 20 000 терориста от ИДИЛ и Боко Харам за да избиват цивилни. Само да ви питам едно нещо. Нали не се заблуждавате, че тези терористи ще се върнат обратно по дупките от които изпълзяха или ще спрат с кланетата когато свърши войната в Украйна? Искам да знаете, когато взривяват тук стадиони и зали, че вашия лобим господар от вашата безценна любов Русия ви го донесе на главите. Дано вашите деца са първи!