Поскъпват екскурзиите за един ден до Гърция заради горивата

От юли цената на ще се увеличи средно с около 10%
17
Поскъпват екскурзиите за един ден до Гърция заради горивата
Снимка: БГНЕС

За един ден на плаж - туроператорите в Благоевград отново пуснаха еднодневни екскурзии до гръцките плажове. Тази година обаче пътуванията са по-скъпи - струват около 30 лева като от следващия месец заради високите цени на горивата, се очаква цената да се вдигне още, съобщи БНТ.

Еднодневните турове до гръцките плажове започнаха в края на май и отново са хит сред благоевградчани. Към Гърция всеки уикенд тръгват по 6-7 пълни автобуса.
"28 лева е засега цената + 1 лев застраховка, която не е задължителна, но все пак това си е пътуване - море, миди, камъчета, за всеки случай нека да правят тази застраховка, която е в полза на пътуващите.", казва Здравка Чимева, туроператор.

Предпочитани са близките курорти Тузла, Ставрос, Неа Врасна и Неа Перамос, до които се пътува два до три часа.

"Миналият път, когато пътуваха, бяха към 9:15 часа на плажа и си тръгнаха от там в 17:30. Това са повече от 7 - 8 часа, но всичко е много относително и зависи от граничните власти.", уточнява Здравка Чимева, туроператор.

За чадър и шезлонг на плажа туристите и тази година плащат от 3,50 до 4,50 евро, в които влиза и консумация. От юли цената на еднодневните плажове ще се увеличи средно с около 10%.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Гърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
do 13 преди 1 година
айде няма нужда. да го бетонираме и напълним със селски заведения чалгари псевдо дебели имитации на мутра от едно време и тн и тн. много си е добре така
13
1
 
4
 
! Отговори
Поредната преди 1 година
Платена статия на нашите мутрагени. Поскъпва на баба ви лимфата. Зареждаш преди границата, отиваш на Кавала, правиш плаж и се връщаш. Не зареждаш в Гърция. Кое е поскъпнали, не се сещам. Имаш 4 евро тол в двете посоки , това е. Ако си от София е по-близо, по хубаво и по-приятно от нашето бетономорие. Паркинг не ти търсят в Гърция, това ти компенсира тил таксата. Кафе и кола, ползваш чадър и шезлонг. Сега да видим, кое е поскъпнало...
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трябва ни излаз и на Бяло море. Поне докато се нормализират цените на горивата.
11
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какви са тия екскурзии за 1 ден? Че ти ще се убиеш от път и ще се върнеш по уморен от колкото си тръгнал. 3 часа е пътя в едната посока с кола. С автобус е още по бавно.
10
3
 
2
 
! Отговори
Щом... преди 1 година
...все още има толкова туристи по пътя значи не им е скъпо. Чудно, да видим какво ще стане при 10 лева за литър. А тези с газовите бутилки, я с наливането ще ги изравнят, я с някой допълнителен данък за бутилката. А електрокар още няма никой, понеже няма афтърмаркет! Ахахахахахаха... Не са далече и времената, когато ще има и опашки за гориво, а последното няма да го има в наличност. Какво да правиш, луксозна вносна стока ;) .
9
2
 
2
 
! Отговори
ужассс преди 1 година
лошо , мноо лошо . и ся ко ша праим ?
8
2
 
4
 
! Отговори
Русенец преди 1 година
Толкоз път за един път ?
7
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да ви ходя в селската Гърция? Мерси! Да ме карат да се бода с експериментални ваксини като лабораторен плъx, или да плащам безумни пари за тестове да пълня гушите на лабораториите, само за съмнителното удоволствие да изпия едно прескъпо узо, което мога да си купя и от наш хипермаркет? Аз кукуригу ли съм???
6
3
 
1
 
! Отговори
Тррол преди 1 година
Украйна предлага да разменяме туристи .
5
2
 
2
 
! Отговори
Вакнционерите преди 1 година
Правителството ни ще ви извози антикризисно.
4
6
 
0
 
! Отговори
Логистика преди 1 година
Америка дава екскурзии. Осигурява евтинтранспорт с гъзовози.
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На ливада, с кафе от 80 Ст, на тела аудиокнига и ловиш тен за три пъти по четири часа. Защо ти е Византия.
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе кой ходи на море вече. Това е отживелица. Жега , скъпотия , чревни вируси , разстройства, водата солена , и вълните те балникат и после Драйфус. Други си е там на полето под мотиките
1
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма страшно. Пак ще е по-евтино да се почива в Гърция, отколкото в България. Само за паркинга ти искат по нашите курорти по 60 лева. За чадъра и шезлонга още 30 или 40. По 100 лева на ден за паркинг, чадър, шезлонг и 2 бири. Докато в Гърция отивам-спирам колата за без пари на улицата пред хотела, отивам на плажа за 5 минути пеша, а там ме чакат безплатен чадър и шезлонг-само като си купя едно фрапе за няма и 5 евро (преди беше 3 евро) и даже ми дават половин литър минерална вода бонус.Капиш?