12 години затвор за шофьорката, убила трима край Перник

Живка Илиева без право да шофира 14 години
28 яну 2010 16:28,
184
12 години затвор за шофьорката, убила трима край Перник
Снимка: БГНЕС

Пернишкият окръжен съд осъди на 12 години лишаване от свобода Живка Илиева за причинената от нея през 2007 година катастрофа, в която загинаха трима младежи.

Тя ще изтърпи наказанието в затворническо общежитие от открит тип.

Освен това Илиева е лишена от правото да управлява автомобил за 14 години.

На 18 юни 2007 г. управляваната от Илиева кола излезе от платното на вътрешноградската магистрала в Перник, отскочи от мантинелата и се вряза в движещ се в насрещното платно автомобил, в който пътуваха четирима младежи.

При кървавия инцидент загинаха 23-годишният Светослав Йонев и 19-годишните София Костадинова и Александра Ненова.

Като по чудо тогава оцеля 21-годишният Марио Димитров.

От направената кръвна проба стана ясно, че Илиева е шофирала пияна – с 2,4 промила алкохол.

Първоначално Пернишкият окръжен съд я осъди на 14 години затвор. Делото обаче бе върнато от Софийския апелативен съд за разглеждане от нов състав. 

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
0
 
0
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
***,***,*** убийци *** гадни ***.ПОГЛЕДНЕТЕ И ВИЖТЕ КАК ИЗГЛЕЖДА ЕДНА НЕРАЗКАЯЛА СЕ ***,КОЯТО САМО ЧАКА ДА СВЪРШИ ВСИЧКО ЗА ДА КАЖЕ-Е,БИТИЯ БИТ,СМАЗАНИТЕ-МЪРТВИ.ТОВА Е ЛИЦЕТО НА БГ ПРАВОСЪДИЕТО В ПЕРНИК,ЗАПОВЯДАЙТЕ.НЕ ВИ ТРЯБВАТ СНИМКИ НА ЧАРЛЗ МЕНСЪН,СНИМАЙТЕ СВИНЯТА НА ГОРНАТА СНИМКА,ТЯ СМАЗА ТРИ ГЛАВИ,А ЩЕ ЛЕЖИ В ОБЩЕЖИТИЕ-ЕВЕНТУАЛНО.***.
183
0
 
0
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
Ами прокурорката от Перник града на смъртта,която избяга след като премаза главата на един старец и то пред хората,ама с такава сила ,че не му намериха мозъка.Тази убийца и бегълка която се покри докато отаврязи и след това се показа за да я спасят нейните долнопробни свински колеги от ПЕРНИШКИЯ КОРУМПИРАН СЪД.Тази *** убийца и наркоманка,на какво ще я осъдят?Да остърже съсиреците от калниците на колата си ли?*** сте другари съдии и прокурори от ПЕРНИК,*** И *** УБИЙЦИ.
182
0
 
0
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
Пичове,а ония *** КОЙТО РАЗМАЗА ТРУПОВЕТЕ НА ТРИМА ДУШИ В БЪРГАС,НЕГО НА КОЛКО ЛИ ЩЕ ГО ОСЪДЯТ.СЛУЧАЯ Е ИДЕНТИЧЕН С ТАЗИ ПИЯНА *** ОТ ЖЕНСКИ ПОЛ.ЗАЩО ОБАЧЕ ТАЗИ *** ЩЕ ЛЕЖИ В ОБЩЕЖИТИЕ,ГРОБОВЕТЕ НА СМАЗАНИТЕ ТРУПОВЕ КОИТО ОСТАВИ СЛЕД СЕБЕ СИ,В ОБЩЕЖИТИЕ ЛИ СА СЕГА???
181
0
 
0
 
! Отговори
Ставри преди 14 години
В случая "Стависки" имаше и един дребен момент - трябваха пари за Мануела. Струва ми се, че без неговите пари - нямаше да има и лечение. А ако Мануела беше починала - вината му щеше да се разглежда в друга категория - за причиняване на смърт на "две или повече лица". Не го защитавам, и аз също искам да НЯМА такива нарушители по пътищата, но уви - техния брой не се изчерпва с Живка и Стависки. Мислете в перспектива, искайте нещо повече.
180
0
 
0
 
! Отговори
Ставри преди 14 години
179, за умишлено убийство наказанията са други.И всички, дето правят сравнения - сравнявайте аналогични случаи. Закона прави разлика между умишлено убийство и убийство по непредпазливост. Също така има разлика при причиняване на смърт на "едно" или "две или повече" лица. Всички тези неща ги пише в Наказателния Кодекс, който има желание - може да прочете, и да дава мнение дали съда е отсъдил справедливо, или не.
179
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
По 4 години за убииство,това си е направо далавера.Има един които ме дразни да взема да го гръмна после ще си излежа 4-те години без огризения на съвеста.........................................
178
0
 
0
 
! Отговори
луд преди 14 години
И ако това е правосъдие!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
177
0
 
0
 
! Отговори
Noname преди 14 години
12/3=4 .... Толкова ли струва един живот? Ми то за толкова - юруш на съдийте. Аз ако съм от страна на близките на убитите, няма да се замисля и за секунда. Първо убийцата, а после и тези които я помилват с 12 години. Нали се сещате че няма и да ги лежи всичките.... Крумови закони и тряват на тази държава и тогава може би отново ще стане България, а не сегашната карикатура Чалгария.
176
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
явно в обществото убийството е всекидневие.явно е че хората деградират. днес си жив, а утре не.
175
0
 
0
 
! Отговори
хора преди 14 години
а какво стана с убиеца от бургас който уби пиян трима души на главен път б-с - м.рудник и все още се разхожда на свобода.владо айрянов се казва убиеца от с.извор общ.созопол.
174
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Стависки е артист. Пред закона всички трябва са равни.
173
0
 
0
 
! Отговори
? преди 14 години
Tук е уместно да попитаме защо за подобно престъпление Стависки получи условна присъда. Има хора и по-хора ли? Как сега да обяснят на тази жена, че нейният живот се зачерква с влизането й в затвора, а Стависки си продължава кариерата, все едно нищо не се е случило! Законът е за всички!
172
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
всички са настървени за присъдата. и 100 години да я осъдят каква полза има ?тази жена е за манастир.
171
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 14 години
българите са толкова безотговорни и безсъзнателни че се чудя как не са изчезнали като народ все още
170
0
 
0
 
! Отговори
до Ръчко преди 14 години
Разбира се че не трябва да се оставят такива хора да карат, просто казвам че тук работата е на съда или роднините, ако поискат отмъщение.
169
0
 
0
 
! Отговори
mk преди 14 години
hora pomnite li prisdata na maksim staviski,vaa drzava za njakoi e majka a za njakoi masteha.
168
0
 
0
 
! Отговори
тя си го причини преди 14 години
Какви 12 години, не виждате ли, че тя не е добре до живот, не трябва да се храни, и да пие вода тя е олицетворение, на една изтрадала душа!
167
0
 
0
 
! Отговори
коко преди 14 години
Едно от убитите момичета - 19-годишната Александра Ненова, е дъщеря на бившия окръжен прокурор на Перник Марияна Борисова, която в момента работи в Апелативната прокуратура в София.Иначе щеше да има съкратено призводство и 2 год условно
166
0
 
0
 
! Отговори
neli преди 14 години
Такива,като нея ще живеят на топло,ще ги хранят,ще ги лекуват-и всичко това безплатно! ЧУДОВИЩНО!Преди много години/36/ моят свекър го е блъснал пиян шоф. на автобус и е починал. Останали сираци децата му,след кратко време починала и свекърва ми.Един *** осакатил за цял живот семеиството! А колко подобни съдби!!Трябват закони-ЖЕЛЕЗНИ,без прошка!
165
0
 
0
 
! Отговори
Луцифер преди 14 години
Ако беше майстор на кънките можеше да отнесе една четири годишна УСЛОВНА присъда... Българско правоСМЪРдие!

Спонсорирани публикации