Полицаи се жалват на премиера

Искат по-високи заплати, плашат с нови протести и съд
8 фев 2010 13:42,
228
Полицаи се жалват на премиера
Полицаи символично погребаха МВР преди година. Снимка: Булфото

Да получат обещаното увеличение на заплатите и да бъде премахнат двойният стандарт в МВР.

За това настояват от Синдикалната федерация на служителите на МВР в отворено писмо до премиера Бойко Борисов и до вътрешния министър Цветан Цветанов.

"За съжаление година след първите в нашата история протести на служители на МВР положението на служителите в министерството продължава да се влошава", се посочва в писмото.

Според синдиката новото ръководство на МВР не е изпълнило декларираното преди месеци желание за активен диалог със служителите.

Неизпълнени са и исканията за увеличаване на заплатите и за подобряване на материално-техническите условия на работните им места.

Основен проблем според синдиката е "двойният стандарт към служители и дори към цели структури в зависимост от близостта им до определен ръководен служител".

Практика било и да се оказва натиск върху синдикални членове – чрез необосновани проверки, наказания, премествания и прекратяване на служебните правоотношения. Според синдиката на полицейските служители особено силно това се проявява в ГДБОП.

Още по темата
"Огромните ресурсни проблеми пред МВР се превърнаха в ежедневно, почти непреодолимо препятствие за осъществяване на елементарни дейности, свързани с непосредственото разследване и разкриване на престъпления", се посочва в отвореното писмо на синдиката на полицейските служители.

Същевременно те са категорични, че не се забелязва тенденция към подобряване на положението, а напротив.

От синдиката настояват за спешна среща с министър-председателя Бойко Борисов.

Полицаите са категорични, че ако не получат гаранции, че проблемите им ще бъдат решени, ще преминат към всички законни форми на протест.

Освен това ще потърсят правата си в съда, ще поставят исканията си пред органите на Европейския съюз и ще търсят съдействие от сродните полицейски синдикални организации.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
0
 
17
 
! Отговори
sssssss преди 14 години
Az ako sam na 4engetata i edna stotinka nema da im dam.Te si iskarvat zapl;atata na pytia za edin den.Kvo iskat pove4e.Dai pojarogasitel dai apte4ka ama v apte4kata triabvalo da ima neznam kolko si binta gumite nebile dobre napukanni bile,ami v tia dupki kak nema da se napukat be ovniiiiiii.Nikakvi pari na 4engetata da niamat dori gorivo v patrulkite da se razhojdat i se praviat na tijkari
219
0
 
17
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
Ченге,малко подкупи ли прибираш гадино,че искаш още???
218
0
 
17
 
! Отговори
min4o преди 14 години
Да се жалват на премиера???????Г-н Премиер може ли и за мен 13 заплата,ниско лихвен кредит,безплатно да се возя на градски транспорт,като ме спре катаджия да си вадя картата,да взимам от магистрални жрици,да получавам и заплата и аванс на време,да се песионирам на 45 с 20 заплати,да си запазвам разрешителното за оръжие и след пенсия,да си уреждам разни дребни услуги от МВР без ред,и т.н.
217
0
 
17
 
! Отговори
Защитник на BG преди 14 години
Ей, приятел, какво ме интересуват другите дали са добре с парите или не...вкъщи твоите деца питат ли дали комшията ти е добре или не или отварят хладилника и търсят нещо за ядене...ако не го правят, то моите го правят да знаеш!
216
0
 
17
 
! Отговори
ba6gad преди 14 години
Ясно е като бял ден ,че съвпадението на създаването на АЛИАНСА НА ИЗГОНЕНИТЕ ЧЕНГЕТА,с протестите които се заформят,не е случайно.Както обикновенно полицаите се вдигнаха по поръчка на БСП АГЕНТИТЕ ВНЕДРЕНИ В СИСТЕМАТА ОТ ПРЕДИ 10.11.89г. и работещи/мърсящи/ там до днес.Всичко си е чиста проба БСП поръчка и няма чудно ,че се случва сега.Докато по всички държавни служби и органи има плъхове ,подкопаващи изграденото с толкова труд,ще бъде така.Никой днес не е добре с парите,не са само те.
215
0
 
17
 
! Отговори
чичо преди 14 години
Жалвайте се имате право.Двамата алкохолика Миката и Румбата Ви ебаа мамата с некъдърността си.Особенно Румбата дето одеше да търси пари при браточките Галеви и да пийнат по едно на крак,че е жаден министъра и гладен.Пък как му се краде малии,чак Юрген Рот не може да го спре.
214
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Predi ima6e edin politsai na karata rabote6e be6e gi strah da nosi pistolet danemogo otkradnat i sinose6e v kabura bani4ki tova nee mautap a istina
213
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
As predlagam da slojat samo jeni politsaiki togava niama daima prestapnost ,dai davat po 1000 lv ,niama da ima i prostitutki togava 6te ima konkurentsia ha ha ha
212
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Vi6te po drugite darjavi potrolirat sas koleleta ,vzimaite po edin 6kolnik i obikaliaite togava moje davi vdignat zaplatite ,ima i 4esni politsai no ima i takiva kadeto ,dane dava gospod
211
0
 
17
 
! Отговори
Гога преди 14 години
Кви правила бе *** смачкан !!! Крие ми се тъпата кука в преспите и ми изкача да ми прави акт щото се движа с 20 км, ама без колан !!!Егати гадните изнудвачи дето сте !!!
210
0
 
17
 
! Отговори
данъкоплатец преди 14 години
След 9.09.44 всички полицаи са или избити, или разгонени из лагери и затвори.Ясно, не стават за новия ред на цървулите с ватенки.Идват убийците, и около 23000 изчезват, народни врагове били. Милиционерите вилнеят навсякъде.Сега дечицата на тези славни другари са потомствени мили-полицаи.Отново стана промяна - милицията трябваше да стане полиция, нима някого убиха или интернираха. Не те са незаменими.Смях, смениха им униформите, и ето те са полицаи.А всъщност-милиционери....
209
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
70 000, 6 000 000 gi mrazqt,shto e to ?
208
0
 
17
 
! Отговори
смехурко преди 14 години
Всички се жалват на премира като че ли е господ.Я всички да си закачат в офисите/кабинетите/ по една икона на ББ и всеки ден да се жалват на нея.То файдата е все еднаква.
207
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
анонимен-Има много съвестни полицаи но има и много които се подмазват на началниците си и заради тях страдат съвестните. Но има и много които заемат ръководни длъжностти без необходимото образование- завършили висше образование в някой университет но връзките им са много дебели.
206
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
и бам ..прокурорът с една страничка се споразумява с извършителя за ...обществено порицание ...разликата в заплащането е огромна един прокурор взима по 1500 лева, а разследващия със същото образование ...700 ..малко от малко трябва да се увеличи заплатата, да не говорим, че се работи с лични компютри, принтери, дори хартия съм си купувал ...срамотия ...разследваш измами за стотици хиляди, а условия никакви ...
205
0
 
17
 
! Отговори
бивш преди 14 години
Изпаднал си в дълбоко заблуждение - храната не е безплатна,без гражданска не върви защото ако те удари някой некадърник , но със скъпо МПС-направо не ми се мисли,дрехите също не са безплатни,а като допълнителни екстри-ползване на личноМПС,за служебни цели и разбира се за своя сметка,поне по десет часа работа всеки ден,почти всяка вечер вдигане след и около 24ч,консумативи и канцеларски материали отново за твоя сметка и още мнго подобни екстри
204
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
офоциално тези цифри бяха оповестени преди две седмици ..в момента има недостиг на 5000 служители с полицейски функциино лично според мен проблемът е в липсата на конкурси за дознатели...на всек такъв се явяват близо 100 човека за 2 места, изискванията са юридическо образование, нищо друго ...понее лалко да ни облекчат рабоататаразследват се по около 150 дела на година, нечовешки труд ....и най накрая - споразумение ...1200 страници дело ..и бам прокурорът ...
203
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
203 ,я посмали малков Ню Йорк има 30000 полицаи,града е над 10 млн душии това е един от най-криминалните градове в САЩсчита се,че нормалната цифра е на 300-350 човека да се пада по един полицайайде сега 8000000 / 300 = 26666 полицаяИзлиза,че полицаите са 2,5 пъти над нормата
202
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Създадено и настойчиво натрапвано от услужливите медии е заблуждението, че в България има 60 000 полицейски служители, което ни нарежда на първо място по показателя "брой полицаи на 100 000 души , при среден показател в силно полицейски държави, като Германия, Австрия или Франция - 350-400 на 100 000. Разбира се, истината е значително по-различна и нелицеприятна, най-вече за същите тези услужливи медии, по правило вземащи страната на престъпниците, видно от техните репортажи, най-вече. А тя е - служителите в МВР с полицейски функции са около 30 000, или 300 на 100 000 души, показател класиращ ни на последно място в Европа. В никоя друга европейска държава пожарна, граничари, администрация по издаване на различни удостоверение и документи, гражданска защита и телефон 112 са в МВР, никоя. Да, може би правилното е 60 000 служители на МВР, но този европейски показател е САМО за органи с полицейски правомощия. А недостигът на полицаи е очеваден и се вижда, както в липсата на достатъчно патрулиращи полицаи, така и в неразкриваемостта на престъпленията. Показателен и следния факт. Докато средно в горепосочените европейски държави един полицай работи едновременно над 10-15 случая /дознания, преписки, досъдебни производства, както искате ги наречете/ , то в България на един полицай се падат средно по около 70-100. Разбира се в тези държави заловеният на местопрестъплението извършител се предава моментално на съд, докато тук се пръскат чудовищно количество държавни пари за водене на досъдебно производство, съдебни заседания и какво ли още не, като резултатът по правило е смешна присъда, ако въобще се стигне до такава.
201
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
факта,че има толкова много кандидати за тази работа означава,че работата е лека, а парите са добри.когато някое ченге напусне,на негово място има средно по 7,които да заемат мястото.