Животни с късмет осиновени в Австрия и Холандия

Четириногите са от приютите в Долни Богров и Сеславци
22 авг 2010 14:31,
159
Животни с късмет осиновени в Австрия и Холандия
Едно от осиновените кучета. Снимка: Animal Rescue Sofia

Нова група бездомни животни - кучета и котки - от София е отпътувала при осиновители в Австрия и Холандия, съобщиха от неправителствената организация Animal Rescue Sofia /ARS/.

Доста от животинките са с някакъв здравословен проблем – без крак, слепи, със сърдечни заболявания. Осиновени са от столичните приюти – този в Долни Богров и Сеславци.

За да бъде приютът в Долни Богров наистина европейски и за да има храна за животните в Сеславци, организацията продължава да събира дарения и да търси доброволци.

На бъдещите осиновители от Animal Rescue Sofia припомнят, че животните отиват при новите си стопани кастрирани, ваксинирани, обезпаразитени и с европейски паспорт.

Анкета

Знаете ли, че можете да осиновите животно от приют?

В приютите може да намерите не по-малко красиви и добри животни от тези в зоомагазините, казват още природозащитниците.

Animal Rescue Sofia е неправителствена организация, която обединява усилията на професионалисти и доброволци - предимно млади хора.

Целта им е хуманното и ефективно изпълнение на кастрационните програми в страната, както и подобряване на условията в общинските приюти из цяла България.

Работи се за промяна на нагласите и по-добра информираност на обществеността за законните и хуманни методи за решаване на проблема с бездомните кучета.

Освен основния персонал, състоящ се от двама лекари, двама ветеринарни техници и двама гледачи, в приюта в Долни Богров има екип от доброволци, които работят безвъзмездно по график.

Те не само се грижат за животните в приюта, но често им се налага да помагат на кучета в беда - пострадали или застрашени от насилие.

Всички средства на организацията идват от доброволни дарения. Ако искате да станете доброволец или да си осиновите животно, можете да получите всякаква информация от сайта на Animal Rescue Sofia.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


159
Още по темата: животниосиновяване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
136
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
137 коментара!А, за децата в инвалидни колички - 7 коментара!
135
4
 
2
 
! Отговори
Точно преди 13 години
Тва не е единственото, дето не си разбрал.
134
5
 
7
 
! Отговори
куку преди 13 години
ти да не би да си гледаш децата за да те гледат те теб един ден?хахах, това само в българия го има
133
9
 
7
 
! Отговори
абе преди 13 години
аз пак не разбрах кога на няколко човека тоест хора ще им бъде осигурен основен персонал,цитрирам - състоящ се от двама лекари, двама ветеринарни техници и двама гледачи, в приюта примерно еди къде сии ще има екип от доброволци, които да работят безвъзмездно по график. Кога за някой човечец ще бъдат направени някакви неща е така просто безвъзмездно бе "хуманисти" "филантропи" и алабала бла бла бла ... ? ? ?
132
11
 
22
 
! Отговори
allure преди 13 години
щастлива съм когато кучетата са щастливи. да са живи и здрави западняците да показват нормално отношение към животните, че за простия българин кучето е само една ***...щом не дава месо и мляко няма кяр от него.
131
8
 
10
 
! Отговори
Бау преди 13 години
Много от пишещите тук са ***. Не се шегувам. Хапят по- зле от кучета, агресивни са повече от кучета, крият се в анонимността си повече от кучета. Въобще - МАЙМУНСКА РАБОТА.
130
7
 
8
 
! Отговори
мдам преди 13 години
а бе не знам защо ама като напишат нещо ето такова и ми става яко тъпо и сега ще обясня защо !!!хората умират от глад батко нямат кво да ядат обаче виждаш ли какви псевдо хуманисти се намериха и осиновиха кучета човече ... *аси случая а ???
129
6
 
5
 
! Отговори
сериозно! преди 13 години
Аз съм русо хубаво куче, с висше хуманитарно образование, ползвам два езика и имам компютърна грамотност. Тук не мога да се похарча иска ли ме някой там ОТВЪД? И грам не се шегувам.
128
13
 
16
 
! Отговори
аз преди 13 години
Обичам животните, но мисля че е подсъдно и безотговорно бездомните кучета да се оставят на улицата в градовете и селата да хапят хората и НИКОЙ ДА НЕ ПРАВИ НИЩО ЗА ДА СПРЕ ТОВА БЕЗОБРАЗИЕ! АМАН ОТ ПСЕВДОПРИРОДОЗАЩИТНИЦИ!ЗАЩО ВСИЧКИ ТЕЗИ ОБИЧАЩИ БЕЗДОМНИТЕ КУЧЕТАТА, НЕ ОСИНОВЯТ ПО ЕДНО КУЧЕ И НЕ СЕ ГРИЖАТ ЗА НЕГО!? ЗАЩОТОТ ТАКА Е ПО-ЛЕСНО! ЕГАТИ ДЪРЖАВАТА! АКО НЕЩО НЕ СЕ ПРОМЕНИ ТУК МНОГО СКОРО ТЕЗИ, КОИТО ИЗДЪРЖАТ ДЪРЖАВАТА ЩЕ ИЗБЯГАТ!
127
10
 
14
 
! Отговори
който иска преди 13 години
животно да си го гледа в тях!! А какво правим с останалите бездомни кучета /хищници/ по улуците? Те колко са в страната? Аз предлагам да ги пратим в австрия и тях, ако не ги искат във Виетнам.
126
3
 
7
 
! Отговори
док преди 13 години
Хванат е смок на предполагаема възраст около 160 години. На около педя от главата се е оформило оперяване и израстъци подобни на крила.Възможно е да излезе истина поверието, че след определен брой години смоковете стават летящи. Оттам и приказките и легендите за змейовете които живеят в пещерите. Пещерите са предпочитано място за пълзящите заради малката температурна разлика.
125
4
 
10
 
! Отговори
ПОДУЕНЕЦЪ преди 13 години
Елате в ж.к.Хаджи Димитър-София да осиновите и нашите.Около блока ни има поне 30.
124
10
 
9
 
! Отговори
офффф преди 13 години
цял ден пропагандата на 4 лапи вие вече сте нечетаеми
123
6
 
8
 
! Отговори
mimi61 преди 13 години
ОООО,Алекс....то защото децата гледат родителите си в България,старческите домове са пълни,а внуци пребиват дядовците си с чукове-справка в Крими!!!Не цитирайпоговорки,които не разбираш,защото бая кучета има сред" гледачите"!!
122
3
 
6
 
! Отговори
Козанс преди 13 години
Как може Шеридън в ЦСКА да струва 350 000 паунда. Защо не дадоха тези пари за пенсионерите?
121
10
 
8
 
! Отговори
alex преди 13 години
Koito gleda kuceta ,a ne deca-KUCETA DA GO GLEDAT I NEGO KATO OSTAREE..Bulgarska narodna pogovorka.
120
2
 
6
 
! Отговори
mimi61 преди 13 години
Така е ,защото или почват спорове-кучетата Софиянци ли са или от провинцията,или комунистически кучета ли са или гербаджийски!Третия вариант е турски ли са кучетата или български....Туй то,все до това се стига!!!
119
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Лошото (не само на тази тема) е, че докато разговорът се води в сверата на хумора, всичко е о.к.Ако обаче стане сериозен (и се навлезе малко по на дълбоко) се обезсмисля.
118
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Хайде стига с тези ***, всеки ден за някво псе оперирано, осиновено! Тече май някаква кампания да ставаме по-човеци, да се грижим за бездомните ***, нищо че същите нахапват и убиват деца и възрастни хора, важно е да се осиновят на Запад или операции, струващи колкото за болно дете, ш**ана работа...!
117
3
 
7
 
! Отговори
mimi61 преди 13 години
До da daСкъпа или скъпи,по-страшни са хората като теб,дето са оперирани от чувство за хумор,и вместо да напрягат атмосферата в един очевидно положителен дебат!Аз вечер не се моля на Бога,защото трябва да разходя кучето си и да нахраня котарака си,че и 2 си дечица....А ти довечера се помоли,да успяваш да долавяш хумора на хората,дори да четеш постовете им за първи път!С усмивка:)