ВМРО: Споменаването на македонски етнос е антинаучно

Националистите критикуват формулярите в пробното преброяване
2 сеп 2010 21:19,
268
ВМРО: Споменаването на македонски етнос е антинаучно
Снимка: БГНЕС

Графи като „българомохамедани”, „македонци” и „гагаузи” трябва незабавно да бъдат отстранени от формулярите в пробното преброяване на населението и жилищния фонд, стартирано от Националния статистически институт. Необходими са само три графи - „българи”, „турци” и „цигани”, както и графа „други”, в която желаещите да се вписват според самоопределението си.

Това е предложението на ВМРО, което заместник-председателят на партията Костадин Костадинов и организационният секретар Юлиан Ангелов поставиха в срещата си с директорката на Националния статистически институт доц. д-р Мариана Коцева.

В започналото електронно преброяване, както и във формулярите за пробното преброяване, в графата етнос, наред с „българомохамедани”, „македонци” и „гагаузи”, присъстват „африканци”, „американци” и какви ли още не. Споменаването на „македонски” и „гагаузки” етнос е антинаучно и антибългарско - твърдят от ВМРО.

Определянето на етнос според религията при българомохамеданите пък е изкуствено разделяне на българската нация по религиозен признак. По тази логика би следвало да има и графи като българоправославни, българокатолици, българоатеисти или пантеисти, заявяват националистите.

Наличието на „българомохамедани”, „македонци” и „гагаузи” е абсурд, който ще доведе до поредно разделяне на обществото ни и изтичане на огромна енергия в спорове, които ще бележат идните месеци преди същинското преброяване. Присъствието на подoбни графи ще отприщи и всевъзможни провокативни действия от страна на недобронамерени фактори, смятат от ВМРО.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


268
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
5
 
! Отговори
до 7 преди 13 години
... да довърша - дядовците ми са се били за България - за майка ми, за баща ми, за роднините ни в Штип.Тая измислена нация македонска, съществува само в промитите от сръбса пропаганда глави на ФИРОМ-ците... но нищо де - и там младите взеха да се оглеждат и да чаткат, че нещо понамирисва в крадената ви история. ... ама няма лошо - бъдете си македонци - поне ни забавлявате с ръченици с римски доспехи и други такива.Щяхме да ни е тъжно за вас, ако не бяхте толкова смешни. :)Наздраве! :)
32
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Без значение дали това ни харесва или не, Македония е суверенна държава и нейните граждани могат да се определят за каквито си искат. Но за българомохамеданите ВМРО са напълно прави. Определението е безумно.
31
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Пич, стига с тия *** Божидарщини. Мизиец, лудогорец. Не чувстваш ли че ставаш смешен. Толкова ли ви е яд че има нация македонци. И откъде накъде ще определяте на някой какъв да бъде.
30
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Браво пич. Виж за админа не знам дали е по-добре ама е добре да се разбираме.
29
5
 
4
 
! Отговори
mailman преди 13 години
ти и твоите роднини очевидно нямате грам българска кръв, щото българин няма страх от нищо, особено пък българите от македония. явно сте ***, които лижат задниците я на гръцки манерки, я на сръбски. и, бъди така добър, недей да ме определяш като македонец, само защото ти не си никакъв. сред моите роднини, приятели и познати познавам не повече от 2-*** или 3-***, които биха се определили като македонци, а не като българи от македония. аз съм Българин
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами нищо не ви е, само дето говорите суперособен "български". Ха-ха. В казармата имаше едно момче от Добрич на което никой нищо не му разбираше като говори.
27
1
 
5
 
! Отговори
баба ванга преди 13 години
живейте деца с любов и вяря и ке я биде българия
26
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ами Каракачанов с тази фамилийка най-вероятно да е кучкар. Според мен той не е нито българин, нито македонец. Може би самият той е толкова объркан, че е получил вече развоение на личността.
25
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 13 години
В КАРТАТА НА ХАРТИЯ СА САМО ТРИ ЕТНОСИТЕ : БЪЛГАРИ , ТУРЦИ И РОМИ И ИМ АПРАЗНО ПОЛЕ ВСЕКИ ДА СИ СЕ САМООПРЕДЕЛИ! В ЕЛЕКТРОННАТА КАРТА ИМА ПОСОЧЕНИ ЕТНОСИ ТАКИВА КАКВИТО СА БИЛИ В ПО ГОЛЯМ БРОЙ НА ПРЕДНОТО ПРЕБРОЯВАНЕ! А ТЕЗИ КОИТО СЕ СТРАХУВАТ ЗА БЪЛГАРСКИЯ ЕТНОС САМО МОГА ДА КАЖА ЧЕ 97% ОТ ПРЕБРОИЛИТЕ СЕ ПРЕЗ 2001 ГОДИНА СА СЕ САМОПРЕДЕЛИЛИ КАТО БЪЛГАРИ! А СЛЕД ТОВА Е ЕМАЛО РАЗЛИЧИЕ ПО ВЯРА И ЕЗИК! ТАКА ЧЕ ГОЛЯМ ВОЙ ЗА НИЩО !
24
2
 
8
 
! Отговори
mk" преди 13 години
az sam makedonec i ziveam v bulgaria i ne se oplakvam ot nisto,daze administraciata e mnogu podobre ot makedonia
23
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Що бе. Кво ни е на добруджанците :)
22
4
 
4
 
! Отговори
? преди 13 години
0_0 Объркан съм....майка ми е мизийка,баща ми лудогорец....Като какъв да се пиша??? Няма македонски етнос!
21
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Интересно македонецът от Русе, наречен с името на едно голямо овчарско куче дали мяка като говори на македонски. Ще падна от смях!
20
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И аз съм на мнение че с македонците се разбираме доста по-добре, отколкото с добруджанците. Неприятно, но факт.
19
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А Каракачанов с тая фамилия какъв трябва да е?
18
2
 
3
 
! Отговори
до 14 преди 13 години
Дай примери де. Нали познаваш хора. Дай някой дето е тикнат в затвора само защото е заявил че е македонец, или изгонен от работа или нещо друго. А че не знам е така, затова и питам.
17
1
 
2
 
! Отговори
до 1 преди 13 години
ти може и марсианец да искаш да се пишеш,но в никоя нормална страна няма да ти позволят.не разбираш ли,че такива като теб насаждат омразата.
16
1
 
10
 
! Отговори
до 7 преди 13 години
Приятел, аз съм от югозападна България - родата ми е от Петричко и Санданско -нито аз, нито братовчедите ми, нито дори бабите ми се считаме за македонци. Напротив - точно в югозападна България, напъните на разни велико-македонски плюнки са ни най-смешни, щото ги знаем що за *** са.Аз съм толкова македонец, колкото софиянеца е шоп - говорим различни диалекти, но преди всичко сме българи. Дядовците ми, лека им пръст, са се били във войните за България.
15
0
 
4
 
! Отговори
:D преди 13 години
Дам, съгласен съм с теб. Сравнението между македонец и добруджанец е повече от неуместно. Аз добруджанците не мога да ги разбера какво говорят. Такъв проблем с македонците нямам :D :D :D
14
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
И македонци и *** сви са ***