"Рожен 2015" - събор или селски панаир? Преценете сами...

В мрежата се появиха коментари за срамната търговия на събора
Обновена: 19 юли 2015 11:13 | 19 юли 2015 10:30,
166

  Снимка: Facebook

"Рожен -2015" – не събор, а национален селски панаир, с кюлотите, чорапите, "бутиковите тениски", мънистата, татуировките, виенските колела и блъскащите колички! Това публикува Христо Стоянов, посетител на Роженския събор в социалната мрежа Facebook. Под снимките му възмутени потребители нарекоха събитието "битак".

"Е, поне дъжд да беше завалял да ни измие срама или поне да прогони кича, ама с панаира и грозотата в душата няма да има спасение!", гласи коментар под едната от снимките.

Още по темата

"Само една ромка съхраняваше българското и продаваше калцуни и пъстри тъкани черги. Всичко това омесено с наддаване за добитък, блеене и мучене на животни. Не случайно съборът носеше заглавието "Национален събор Рожен – 2015 на народното творчество и животновъдтсво". Както виждате творчеството и животновъдството са народни... чалгата е в главите на организаториите – от край до край!

Това е само едно от мненията за тазгодишния събор на Рожен. Стотици други хора успяха да видят и хубавото в него, а именно -  уникални родни певци, инструменталисти, танцьори, ансамбли и състави от всички фолклорни области в страната. На роженските поляни, освен народни песни и музика, организаторите са показали и традиционни и вече позабравени в големия град и съвременното семейство, български занаяти и традиционни ястия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


166
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
3
 
7
 
! Отговори
АЗ преди 8 години
Аман от писачи-"хейтъри". Единственото нещо, което сте научили е че само лошата новина е новина. Всичко да се отрече и оплюе. Така е във всички медии. Нищо позитивно. Отвратителни сте.
118
3
 
4
 
! Отговори
Срам и позор преди 8 години
Много мисли ми се въртят из главата. Много неща мога да кажа за автора на снимките и автора на статията. Просто няма да ми стигне времето и мястото да ги напиша. Само ще кажа - Вие сте срам за България и Българският народ.
117
3
 
5
 
! Отговори
Рупец преди 8 години
Да организираш едно такова събитие не е лесно. Още повече не го е имало от много години. Но и никой не е предполагал, че ще има толкова много народ. А колкото до тоалетните, като са ги сложили са били чисти, и някой ги е осрал. Едва ли са организаторите. Тоалетните се чистеха почистваше се и сметта, но много недобросъвестни граждани си изхвърляха какво ли не, къде ли не. Дано планината са възстанови. Събор като събор. В планината как да е?
116
1
 
1
 
! Отговори
ujaas преди 8 години
До angel60+toi taka e vazniknal tozi sabor tam sa se provejdali rodovi sreshti
115
1
 
3
 
! Отговори
ujaas преди 8 години
До До Гайда пееtova e che ne sa go organizirali obshtinskite horica koito sa zapoznati s usloviata na okolnosta a e organizirano ot turnovlia evala na pevcite koito izdurjaha da stoiat na slunceto dokato chakat reda si shatri s peiki da im biaha napravili
114
1
 
3
 
! Отговори
ujaas преди 8 години
horata sa plashtali po 10000 hiliadi na skara i sa bili dlujni da zarejdat ot nego ot organizatora kolko bg proizvoditeli ima v bulgaria kolko biaha tam cheverme 35lv. za kilogram ai siktir be. razocharovana sum mnogo toia sabor ne e napraven dori ot mestnite
113
1
 
2
 
! Отговори
ujaas преди 8 години
aloooo viii znaete li kak e vazniknal toa saborn beeee tova beshe nachin niakoi pak da naprai pari tova beshe smrad i toaletni i vsichko vidiah i izpulnitelite kak se muchat na slunceto i pripadat kak patuvat kade biaha tia bulgarski proizvoditeli beeee imashe edni s teniski za 35 lv. vseki znae na edro kolko sa i kat im slojish aplikacia kolko sa tova beshe ujasno policaite se durjaha arogantno tozi sabor smisala mu e savsem drug tozi sabor e napraven ot turnovlia
112
2
 
5
 
! Отговори
WC-то преди 8 години
Хора, защо никой не спомена фактът, че тоалетните бяха в окаяно състояние и крайно недостатъчни?!?!?!?! Не е изненада, че България беше представена на изложба в Брюксел като тоалетна. Жалко, че събитие с толкова традиции и реклама не осигури елементарна хигиена. Буквално из цялата гора се разхождаха голи женски ***!!!!!!!!!!!!!!!! А може би това е била целта на организаторите?!
111
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е събор, бре хора! Не някакъв фестивал. Не и концерт. То на един концерт отидеш - пак сергийки и скари, та тук ли??? Съборите си вървят ръка за ръка със сергийките и лунапаркът... Капачките, по които стреляш и т.н. Просто в случая става въпрос за събор в много по-грандиозни размери. Знаех, че не е моят тип музика и вид развлечение - затова не отидох. Авторът все едно от Марс пада и никога не е присъствал на "събор"
110
1
 
15
 
! Отговори
цирк преди 8 години
Панаирът беше съвсем-съвсем в началото на поляната на супер мъничко местенце. Останалата част от събора си беше страхотна и по мое мнение достатъчно непанаирджийска. Само бикът на арт не беше на мястото си, но все пак са спонсор - могат да си правят каквото си преценят...Колкото до мрънкането и вечното недоволство - радвайте се бе, хора! Виждайте хубавите неща. Аз лично запомних гласовете и танците на участниците. Другото ще се изкорени постепенно.
109
1
 
8
 
! Отговори
някой преди 8 години
На такива събития панаирджийските истории трябва да бъдат забранени ! Хапване, пийване, музика, песни, танци, и толкова !
108
1
 
11
 
! Отговори
До Гайда пее преди 8 години
Да, "статията" е написана тенденциозно. Истината за тези които не са били е, че имаше от всичко по много! Който има ум - да си го тълкува.. А пък, че организацията НЕ БЕШЕ добра - заклевам се така беше! Тези общински хорица нямат капацитета и възможностите да организират събитие от такъв мащаб. Хаос с паркирането, настаняването, хигиената, информираността, обслужването и др. неща които има МНОГО ХЛЯБ да се яде за да се оправят... :) В Сърбия има подобен 500 000 събор, но с перфектна организация
107
5
 
9
 
! Отговори
Гецата преди 8 години
На мен не ми хареса събота в Рожен - много автомобили, страшни задръствания , много нерви и така се получи, че накрая центъра на вниманието някак си не бяха точно традициите, историята и фолклора.
106
4
 
33
 
! Отговори
гледна точка преди 8 години
То и аз ако тръгна из София мога да направя албум "София - Индия на Балканите" и друг " Европейска столица". Зависи какво искам да снимам и да убедя ситателите.Въпрос на гледна точка.
105
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бях там от четвъртък вечерта на палатка, въпреки че бе съм фен на подобен род туризъм . Явно , че на всички неможе да се угоди , но мисля че организацията за такива мащабно събитие беше добра ! Който го вълнуват сергии ги е видял - аз дори бе ги забелязах ! Инова което не ше забравя са хилядите млади хора с национални носии които пееха със сълзи в очите и дружно скандираха - Да живее България!И аз плаках , пях и се гордея , че съм българка !!!
104
11
 
10
 
! Отговори
СОЛУНСКИ преди 8 години
ДНЕС ДЕИСТВИТЕЛНО Е ЕДИН АНТИБЪЛГАРСКИ И ПРОРУСКИ САИТ. Всичко което е добро за България дразни Русия и русофилите-предатели. А ТЪПАКЪТ Христо Стоянов нека се озърне и види в чии редици марширува с глупавия си национален нихилизъм. Рожен е БЪЛГАРСКИ НАРОДЕН СЪБОР ,които не се нрави на този отроден комунист и неговите кремълски господари ,затова го плюе.
103
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Необходимо е да се помисли за паркинзи и регулиране за бързо изтегляне за да не губят време хората в чакане. Освен това, по време на събора входа и изхода да бъдат различни с цел по бързо и лесно изтегляне
102
4
 
9
 
! Отговори
Mitko преди 8 години
Na toq deto e napisal statiqta i po specialno imato da my s.e.r.a u usticata mrysna
101
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В един момент ще се окаже че, истинските българи отдавна не са в България. Истина е че ума на България "изтече" към чужбина още преди 25 години. Днес тежкия живот е превърнал хората в зли,зависливи много прости както каза Борисов матриала е лош. И това наистина е така.
100
5
 
14
 
! Отговори
angel60+ преди 8 години
По възрастните помним някогашните сборове и панаири,които даваха възможност на роднини и приятели да се съберат,да пийнат и да си побъбрят-така се запазваше жива връзката в рода.Сергиите са си сергии , такава беше формата на търговия , такива бяха обичаите , такова беше наследството от вековете...дали е било кич , нека кажат критиците на всичко Българско.Имаше традиции , които крепяха народния дух , но социализма създаде една псевдо култура , която постепенно разруши старата духовност.