България – отровната и токсична част на Европа

Страната ни 13-та в света в тревожна класация
239

Снимка: theecoexperts.co.uk

България е една от най-замърсените държави в света, съобщава bTV, като се позовава на изследване на британската компания The Eco Experts.

Страната ни е едно от най-отровните места в Европа, наред с Люксембург и Босна и Херцеговина.

Като цяло обстановката на Стария континент е изключително тревожна, алармират експертите. Най-добре са в живеещите в Швеция, Португалия и Испания, а най-зле – повечето страни от бившия Съветски блок.

The Eco Experts публикува „Карта на най-отровните страни“, която обобщава данните за няколко фактора, като консумация на енергия на глава от населението, замърсяване на въздуха, смъртност, причинена от замърсеността на въздуха, изпусканите емисии въглероден диоксид и други.

В изследването са включени 135 страни, а България се нарежда на незавидното 13-о място сред най-замърсените.

Негативната класация се оглавява от богатите на петрол страни в Близкия Изток - Саудитска Арабия, Кувейт, Катар, Бахрейн, Обединените Арабски емирства. Следват Оман, Туркменистан, Либия, Казахстан и Тринидад и Тобаго.

Вижте класацията в следващата галерия:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


239
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
0
 
0
 
! Отговори
семко преди 7 години
Мисля, че е крайно време Фъндъкова да започне да мие улиците на София всеки месец. Най-много има кал и мръсотия от автомобилите. Пийс
170
0
 
0
 
! Отговори
Верно, верно преди 7 години
На картата на Азия Монголия е почти черно замърсено.
169
0
 
0
 
! Отговори
Ма верно? преди 7 години
На 4-та карта Канада е по-замърсена от САЩ. Даже далечните северни земи и острови.
168
0
 
1
 
! Отговори
Kostov преди 7 години
и не без участието на ТЕЦ-овете Марица
167
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Благодарение на бомбите които исипаха над Сърбия и *** които изпращат от Европа. За второто са виновни алчните и неграмотни народните любимци.
166
0
 
1
 
! Отговори
Bgbairaktabela преди 7 години
Bravo Kotel, bravo ski pista Karanshevoto, bravo bulgarski ski proizvoditeli , bravo bulgarski skiori, bravo bulgarski hotelieri i bulgarski restorantiori patrioti s bulgarski bayraci na snejnite hoteli i snejnite restoranti v belosnejnite bulgarski planinki - krasivi bulgarski ski liftove, skivlekove, skiuchiteli, skitargovci, skiuchilista, snejni mashini, snejni spasiteli, bravo bulgarski hijari, bravo bulgarski faitondjii, bravo bulgarski planinski vlakadjii i helikoptardjii, bravo dronadji
165
1
 
6
 
! Отговори
Циник до 194 преди 7 години
Ъъъъ...коя природа? Навремето с брат ми пускахме хвърчила по несебърските дюни...няма ги дюните...ние не мразим българската природа - а това което направиха с нея! Как аджеба подариха парче от НАЦИОНАЛЕН РЕЗЕРВАТ РОПОТАМО на жената на Лужков??? За вечни времена!!! Разбра ли сега! И ако ти си свиквал - да плуваш в собствените си ла**** по черноморието - хората - не са!
164
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Здравейте хейтъри на всичко българско ,отговорете ми защо скъпите ни западняци като дойдат са изумени от природата ни ,зеленчуците и всичко до което се докоснат???
163
0
 
12
 
! Отговори
Gss преди 7 години
София главно е супер мръсен не заради промишленост, ами поради факта че е котловина и газовете и изпаренията се задържат в града ;)
162
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е замърсяване на въздуха на глава от населението, причините са, отопление на твърдо гориво (масово), стари коли, и голям дял на ТЕЦ-ове в енергийния микс, Нефтохим и др.
161
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Това е комбинация от държавна политика и факта че цялата държава работи за шепа олигарси.
160
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да бе.У Франция и Англия,където в повечето градове не може да се диша е по-чисто отколкото в България където вече няма промишленост. Тея данни откъде са ги събирали ?
159
3
 
11
 
! Отговори
Тома Неверни преди 7 години
При положение, че почти никаква промишленост няма в България, не е ясно кой е този голям замърсител. Даже населението е далеч по-нарядко от това в Швейцария, Холандия, Англия ... Да ни обяснят малко повече, че така не им хващам вяра.
158
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Замърсяването на остров Ирландия намалява на зелената граница с Обединеното кралство.Глупости.
157
1
 
9
 
! Отговори
Да, бе, да преди 7 години
Не става ясно как точно сме попаднали на такова място. По консумация на енергия на човек? Я, да не ме разсмиват. Смъртност, причинена от замърсен въздух? - И как прецениха коя е от замърсен?На картата Ирландия и Исландия са по замърсени от Англия и Франция.Пълни глупости.
156
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Факт е, че е голяма мърсотия навсякъде. Но и самите хора не поладаг грям усилия да намълят това замърсяване. Сега когато се постопи снега всичко лъсна - ла*на, кутийки, чашки, фасове, да те е гнус на ходиш по улиците. Всичко това лети и го дишаме. Отделно горенето на всичко що може да се запали от списания, през опаковки до гуми. Прането ми мирише на кюмбе, въпреки че живеем в квартал предимно с блокове.
155
3
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
аз не излизам от кьщи защото се разболявам веднага и започвам да кашлям
154
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Чичо Пей, типичният българин, гласуващ за атака и бсп, фен на Путин и Тръмп, който винаги смята, че някой го лъже, краде и разбира се винаги някой друг му е виновен за проваления живот. Още 19 до момента негови съратници-Андрешковци го подкрепили. Тази страна няма бъдеще с толкова увреден материал. Чичо Пей, разкажи ни защо спряха мелодия на годината с цел да съсипят българския производител!
153
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не вярвам, писано е от някой който не харесва България. Няма как Китай и Индия да са по-малко замърсени.
152
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Защо ми изтрихте коментара за замърсената българска среда от разни човечета с размътен мозък.,а оставихте коментара за замърсените от мюсюлманите държави.От какво ви е страх.Я по куражлия.Истината не може да бъде изтрита.