В неизвестност за 48 часа: Нова игра сред подрастващите

Предизвикателството набира популярност сред тийнейджърите в Западна Европа
24 окт 2017 13:30,
39

Да изчезнеш за 48 часа. Не, не става въпрос за известната холивудска продукция, а за нова игра, която набира все по-голяма популярност сред тийнейджърите във Великобритания и Западна Европа.
 
Правилата са младежът да изчезне за две денонощия от дома си и да не остави никакви следи. Бягствата вече се практикуват не само самостоятелно, но и в групи.

Целта е освен да се всее паника сред родителите, "изчезналият" да бъде споменат колкото се може повече пъти в социалните мрежи.

"Ключова роля тук играе възрастта. Неслучайно подобни игри са популярни сред подрастващите. Именно на тези години освен вниманието на родителите, младежите имат нужда и търсят начини да изразяват себе си", отсече в студиото на "България сутрин" психологът Христо Монов.

Той е на мнение, че когато децата не получават търсеното внимание, в днешното съвремие технологиите спокойно им дават възможност за изява.

"Трябва да сме нащрек за случващото се. Би било добре киберспециалистите да обърнат повече внимание на тези така опасни игри, завладяващи виртуалното пространство и пренасящи се в реалността, защото както вече разбрахме след "Син кит" те не са никак безобидни", категоричен бе специалистът.

В момента властите във Великобритания се опитват да обяснят, че включването в подобна игра е много опасно, тъй като детето, което е приело да участва, може да попадне в опасни ситуации.

За съжаление обаче, тийнейджърите намират това, че са изплашили родителите си за изключително забавно.

Пред Bulgaria ON AIR Мария Пеева, която е родител и изявен блогър посочи, че забързаното ежедневие от една страна обяснява все по-малкото време, което родителите отделят на своите деца. Категорична е обаче, че дори и 1 час дневно, прекаран в общуване, би бил от изключително значение за всеки тийнейджър.

"Ако едно дете има самочувствие, уверено е в себе си и не се съмнява в своите качества, то няма да има нужда да търси себе си в подобни игри", допълни още Мария Пеева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз сега програмирам една игра където децата ще гледат в една точка цял живот
21
1
 
2
 
! Отговори
толераЗД преди 6 години
До ХХХАйде айде, от "старите поколения" сме се наслушали на истории как са бягали от къщи по купони и дискотеки, да слушат рок и за контрабандата на дънки. Дар за милиционерското съзнание са днешните технологии, с които можеш да следиш отрочето при всяко посещение на тоалетната. Но те не заменят възпитанието. Докато родителите са заети да си търсят детето в нета, то ще им бяга извън него. Това също не оправдава малките говънца, които го правят за внимание. А може да сме по-малко промити...
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време и аз бягах :). АКо ме хванеха от полицията, ме държаха в ареста до сутринта. Всяка нощ изкарана в ареста, бе една по-малки изкарана вкъщи. Там не ме биеха толкова лошо. 2-3 шамара, някой ритник, ама това не е нищо.
19
0
 
4
 
! Отговори
Burzum преди 6 години
Квото родителите, такива и децата!
18
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Едно време му викахм - Влака и за морето. Ей така, за 2-3 дена.
17
0
 
11
 
! Отговори
младен преди 6 години
"За съжаление обаче, тийнейджърите намират това, че са изплашили родителите си за изключително забавно."Не съм родител ама ако бях щях да се погрижа детето ми да знае, че след такава забава аз ще си организирам по-добра с дръвото и дупарата му.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днешните деца за нищо не не стават
15
2
 
13
 
! Отговори
666 преди 6 години
Вместо да се друсат и проституират те се занимават с глупости. Скоро ще порастнат и трябва да са готови за живота на запад. А той често не е лесен.
14
8
 
15
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Евро-атлантически ценности ! Няма *** да чете буквара ами се заврял още от 2-3 годишен на таблета !
13
3
 
16
 
! Отговори
Бандит преди 6 години
Какви са тези игри,нямат ли уроци за учене...
12
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Английските тинейджъри си губят времето с тия игрички, могат просто да се напият и скочат от някой балкон или да се удавят в темза, бързо и лесно
11
2
 
16
 
! Отговори
на мама то преди 6 години
маминото прекрасно и неповторимо, най-умно и красиво не може да прави така.../ако и вие разсъждавате така имате голям проблем/
10
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тази статия мирише яко на шамари.
9
2
 
13
 
! Отговори
христо преди 6 години
камшикаренко,пръчкаренко, тоягаренко, коженоколанаренко, с блага дума и с малко бой
8
4
 
12
 
! Отговори
Циник преди 6 години
Има доста е диоти , които се кълнат в Сураттефтер...и там живеят!
7
3
 
27
 
! Отговори
Татко преди 6 години
Ха сега хубаво им кажете как да правят родителите си луди.Ей заради такива статии съм на мнение, че трябва да има цензура.Трябва да си пулен мало**умник за да не се светнеш, че така само учиш децата на глупости.
6
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Забавно им било. Дали ще им е пак забавно, ако за всеки час бягство от къщи, ядат бой по един ден?! Защо ли си мисля, че ще започнат да намират за много забавно да бият другите, а не тях? Иначе има и други начини, много по-префърцунени, без физическо насилие, но с много по-лоши последици за децата.
5
0
 
22
 
! Отговори
ГАДОРЯН преди 6 години
Тука няма да мине без системата Макаренко. Или Шамаренко ;))))
4
4
 
13
 
! Отговори
ние практикуваме преди 6 години
В Източна Европа практикуваме играта: "Забременяла след 48 часа".
3
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Оставете естественият подбор да си върши работата, такива безакълни подрастващи най-добре да се затрият.