От ГЕРБ: Субсидиите на партиите е важно да имат ясна следа!

Спестените средства щели да се използват по най-подходящия начин
6 юни 2019 22:30, Екип на Bulgaria On Air
23

Премиерът Бойко Борисов предложи партийната субсидия да стане 1 лев за глас вместо досегашните 11. И то беше прието от финансовата комисия в парламента с 10 гласа "за" и 1 "против". Борисов беше категоричен, че със спестените пари ще се строят детски градини и ясли.

Какво цели ГЕРБ с това действие? По темата говори представителят на ГЕРБ - Стара Загора Радостин Танев в студиото на "Денят ON AIR".

"През годините ние сме били от хората, които сме заставали много рязко против намаляването на субсидиите. Важно е тези субсидии, които получават партиите, да имат чиста, ясна следа от това къде се финансират", заяви той.

По думите на Танев популизмът е бил насочен изцяло към ГЕРБ и това е допринесло за вземането на това решение.

Според него БСП, които са имали такова предложение, сега имат възможност да покажат как биха гласували за него.

Гостът на Bulgaria ON AIR е категоричен, че средствата от тези надвзети пари ще влязат в бюджета и ще бъдат използвани по най-подходящия начин.

Той допълни, че през годините ГЕРБ са доказали, че с партийните субсидии са помагали на различни инициативи и благотворителни каузи.

По темата за намаляване ДДС-то на хляба и други храни, Танев е на мнение, че това няма да доведе до повишаване на качеството на продукта и намаляване на цената.

На въпроса за предстоящите стъпки към приемането ни в Шенгенското пространство, той отговори така:

Темата за Шенген е много интересна, защото данните ясно показват, че ние сме готови да влезем там от преди година. Смятам, че когато имаме ясни критерии, е важно да ги следваме.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
някак си преди 4 години
има трудности да обясни нещата.А коя е тази с джуките?
18
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вместо листи на кандидатите, при гласуване да се пускат пари в урни с имената на кандидатите. Колкото и с колко ги подкрепят, толкова да им е субсидията от народа.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цели рекет на другите партии. Печелят тези, които са трупали пари от излишно дадените им пари от държавата от детски градини.
16
0
 
2
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
които ходи по избори да дарява на партията за която гласува никакви субсидииповече като в сащ за нула време събраха 50 милиона за кампанията на тръмп давземем нещо демократично от американците
15
0
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 4 години
Кой беше ,,против,,? Пишете го !!!
14
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цялата работа е "пунта-мара"! Субсидията няма да стане 1лв., баце и кръглоглавчо с честните сини очи добре са си направили сметката! По малките партии ще се хванат за палците и ще гласуват против, в тч и бесепарниците и ето ти го нашичкият пак в бял костюм, а останалите дето акаха с/у вентилатора знаете как!
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Budna loma v gerb komunjagite milioneri
12
1
 
1
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 4 години
N.a. Bulgarskiya DEPUTAT I 1000 lv subsidiya za glas....toy pak si ostava KORUMPIRAN! Kupuvaneto na glasove e prestupno...no nashite depurati sa plateni mnogo DOBRE! Hipokriziya TOTAL! ...1lv E dobre...Tezi kurleji v politicheskiya elit sa s bezdunni djobove..
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Субсидиите на партиите са пълна безсмислица, докато тези организации практически функционират като частни сдружения с изолирани от обществото интереси.
10
9
 
6
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 4 години
Герб и СДС обединени за изборите нанесоха поредната този път най-тежка загуба на Бсп . След оставката на ***(Голямата лъжа) като председател на Бсп следва неизбежното и закономерно свиване на Бсп до маргинална незначителна партия, а това е добре за България...
9
8
 
8
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 4 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това от както разбраха, че народа ще им бие един шут и взеха да прокарват идеи известни от 10 години, за да симулират колко са загрижени. Сделката за изтрбителите е ясно, че и 1 милиард отгоре пак няма да стигнат, ноняма да я спрат, защото Цецо мезонета ходи да се мазни. Белене не го строите, защото няма производство, а само прекупвачи на електроенергия.
7
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
... eto zasto 70 procenta ot bg grajdani vi pokazaha sreden pkrast na izborite... i s radost ste vi harijat na Erdogan ili drug koito vi ima na sarce...
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ciala bg se nervi s tesi glupavi marzelivi nedisciplinirani arogantni teroristi 240 deputati. cherven karton i out. zer ima i kalashnikov...
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
e, to edene i piene, krib taka, krib onaka...izlishaci tuk, izlishaci tam...tehnicheski greshki tuka ima, tuka niama...ama to i s snaiperite v rbg taka ... e.kulev, i. pavlov...modna kasta agresia, danachen inspektor, policai, voenen, mlechen bos, pazardjishka kmetska sekretarka, dps emin...
4
3
 
9
 
! Отговори
Идват избори преди 4 години
Субсидиите са парите, които обществото дава на политическите партии за да извършват дейност в обществен интерес. Ако те бъдат премахнати, остава финансирането от бизнеса, което е в корпоративен интерес.А случайно ли Бойко точно сега прдлага това намаляване на субсидиите десет пъти - от 11 лева на един лев за глас на изборите? Не, Цецо е събрал достатъчно суджук за ГЕРБ и ако оставят сега опозицията без пари за партийна дейност имат шанс за служебна победа на общинските избори
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То деца в БГ вече няма тези детски градини ще ми строят, най-добре старчески домове да строят
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
17 godini tehnicheski greshki v razpredelianeto na bg darjavnite narodni pari....li ma mendooou? i sichkite partii, kuchki i pesove kioravi i glupavi, ne vijdali tesi tehnicheski greshki...vie ste za kitaiski eftini besilki sichkite v komplekt...ili za frenski gilotini...ili za italianski goriasti kladi....po izbor moje i v germanska gazova kamera da si pravite compania...
1
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всяка пaртия трябва да си получи пaрите по 11 лв както е до момента. Който е раздавал по 13 да ги плаща ог джоба си със надвзетите суми партиите да построят детски градини.