2 часа физическо за всички служителите на ДАНС, ако ли не - на поход

Целта била да поддържат добра форма, за да постигат по-добри резултати
67
2 часа физическо за всички служителите на ДАНС, ако ли не - на поход
Снимка: Булфото, архив

Служителите на Държавна агенция „Национална сигурност“ ще трябва да осъществяват обща физическа подготовка чрез специално предвидени за тази цел занимания с физически упражнения или вид спорт.

Физзарядката ще трябва да продължи не по-малко от два астрономически часа седмично – вторник и четвъртък – един в работно и един в извънработно време, които са последователни. Това предвижда проект на Инструкция за условията и реда за поддържане на физическата подготовка на държавните служители в Държавна агенция
"Национална сигурност", публикуван миналата неделя за обществено обсъждане, пише "Монитор".

Проектът на инструкция е изготвен в изпълнение на разпоредбата на чл. 68 от Закона за Държавна агенция "Национална сигурност", съгласно която по време на службата си държавните служители на Държавна агенция "Национална сигурност" са длъжни да поддържат физическата си подготовка по ред, определен с инструкция на председателя на агенцията.

Целта на часовете по спорт е членовете на ДАНС да поддържат форма както със специализирани, така и с общи тренировки, за да постигат по-добри резултати в работата си.

Държавните служители, заемащи длъжност главен експерт или по – ниска също ще имат изпити, които ще се оценяват с „изпълнил“ или „неизпълнил“, в зависимост от резултатите им.

Тези, които нямат възможност да посещават заниманията по физическо, пък ще трябва задължително да участват в пешеходни походи, които ще се провеждат веднъж месечно.

Самите тренировки пък няма да повлияят на държавния бюджет, се посочва в мотивите за проекта.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
60
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само ако знаете как се вземат "изпитите" за "физическа подготовка".............
59
0
 
2
 
! Отговори
Коко преди 4 години
Наднорменото тегло е в повечко в системата на силовите ведомства и това си личи отдалеч.Ченгета, военни и папкаджии в ДАНС, затлъстяването е повсеместно...
58
0
 
1
 
! Отговори
Бостанджията преди 4 години
По два часа физическо на ден за всички *** от мвр.!.
57
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно са станали дебели като своя баш началник.
56
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
аз съм на 65 години данс немогат да се мерят и на малкият ми пръст всеки ден по 1500 коремни преси отделно лицеви опори и след това 10 км бягане в рамките на 47 50 минути пиша това не да се хваля за мен е ежедневие а затова че в данс трябва да влезнат мотивирани хора а не торби с ла ........на
55
1
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 4 години
Не сама в ДАНС. Прави се всичко възможно на всякъде, да ни е възможно най гадничко .
54
0
 
18
 
! Отговори
бай х преди 4 години
трябва да покриват нормативи като едно време в казармата бягане , лицеви опори , коремни преси , набиране на лост , слънца , полоса , стрелба / фиксирана и движеща се мишена / .... за тия тюфлеци трябва и задължителни бойни спортове за самоотбрана .... и който не ги покрива нормативите да си търси друга работа
53
3
 
4
 
! Отговори
Неподценявайте преди 4 години
Те не гонят по улиците ...имат си групи за задържане дето това не ги ккасае щото по цял ден тренират.,А и никога съотношението не е 1 : 1...
52
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е как няма да повлияят . Малко ли аванта а и физзарядката им от ЯСЛАТА.Утре ще скъсат гуменките ще искат от яслата. Ще опънат по бълкана ще искат санвичи.
51
0
 
14
 
! Отговори
azz преди 4 години
Цели два часа седмично!!!Баси чанча...
50
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един средностатистически батка блъска 2 часа тежести във фитнеса всеки ден, или през ден.Тия ***, дето се очаква да защитават националната сигурност, ще имитират физ-зарядка по 2 часа седмично, което е 20 минути дневно, колкото да си пръкнат вежнъж в носа и веднъж в ***, понеже те друго и не могат.
49
0
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 49 преди 4 години
Абе, аланкоолу, ДАНС са си точно същите негодници от ДС! И те никога не са пазили междунариодният Социализъм, дечко! Пазиха червената буржоазия и пазят и до днес произхождащата от нея партийна класа, която се е обособила като специална "супер-класа хора", които поколения наред се изреждат на високите държавни служби и често пътуват до Москва за инструктаж. А за будали като теб им дават право свободно да си пренасочват гнева към "евро-джендърите".И ти го казвам като запознат с доста "неща".
48
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
***, грухтят и слухтят поголвно във Фейсбук, Вайбър и Месинджър на милиони БГ граждани и чакат за това 20 заплати, превилегии и ранно пенсиониране.Гледат само да направят на някой мръсотия - кой коя плющял, кой с коя се снимал...Ей това е, мръсотия и помия, както в цялото родно МВР.
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ДАНС не са ДС. Влизай в час. ДС служеше на партията, а ДАНС служи на лобитата.Вече не е "Даживей междунариодният Социализъм!", а "Европейска Солидарност".Едно време Горбачов изпращаше помощ и целуваше Живков в устата, сега от Брюксел точим фондове и милват Коко по кратуната.Сиреч съвсем друго е. Който си мисли че преходът не е приключил има да си чака вечно.
46
1
 
19
 
! Отговори
ДАНС = ДС преди 4 години
Не ми дреме дали ще тичат или не. Добре виждаме, че за мега-корупционни скандали като "Апартаментгейт" или пък фалита на КТБ ДАНС мълчат. Явно това е настоящото име на все същите служби за партийна сигурност (ДС) Преименуваха я в ДАНС, ей така, за благозвучие, както и други неща преименуваха, само за да залъжат хората, че има някакви формален преход и смяна на режима, но де факто няма. Там днес са наследствените доносници. Нищоправещи, с оргомни привилегии и заплати пазещи "народната" власт.
45
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как определят какво трябва да правят хората в извънработно време. С какво право. В работно време е ясно, на човека му плащат за часовете работно време и могат да имат изисквания, ама за извънработното време...
44
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
УжасТ!
43
0
 
20
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 4 години
Всяка седмица да правят марш на...скок 20 километра в пресечена местност,с бойна униформа,което значи 3 по 5 километра...бягане и между тях по 30 мин...ходене за...почивка.По заякващо и каляващо...упражнение от това няма,от...казармата го знам.
42
0
 
13
 
! Отговори
легнал полиц преди 4 години
Вмесо физическо да стоят на пост в района си и да санкционират безбройните нарушителидесетки хиляди на час.
41
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе оставете ги дебелаците да си дебелеят по бюрата и в служебните автомобили.Защо ги тормозите ще вземат да получат инфаркт и после кой ще ви пази?Е заведете ги на дискотека ДЕНС ДЕНС ДЕНС ДЕНС...