Блокадата на медсестрите продължава, колко ще издържат?

Кога ще им свършат запасите от храна?
Обновена: 6 мар 2020 15:36 | 6 мар 2020 15:21, Камелия Цветанова
59

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Петте медицинските сестри, които от вчера се барикадираха в сградата на бившия Партиен дом все още не са напуснали сградата.
Още по темата
Оказа се, че и служителите на НСО, които се грижат за сигурността на сградите на парламента, са безсилни в тази ситуация.

Шефът на службата Красимир Станчев призна, че протестиращите са си внесли и храна, въпреки предварителните им заяви, че ще обявят гладна стачка.

Поведението им породи противоречиви реакции. БСП ги подкрепиха напълно, ДПС определи действията им като акт на отчаяни хора, които искат да привлекат вниманието им към проблемите си, управляващите смятат, че това е организирана провокация.

Български лекарски съюз се разграничи напълно от протеста.

„Съсловната организация изразява своето възмущение от опита за подмяна на демокрацията и въвличането на съсловието в политически битки и политически рекет“, коментира в позиция УС на БЛС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
1
 
3
 
! Отговори
Дариткова преди 4 години
умишлено ли се правиш на проста. А истината е, че системата се нуждае от промяна, т.е. болниците да престанат да бъдат търговски дружества. За какво са се клели докторите, по примера на депутатите, да служат на кого?.....Главните лекари милионери, а мед.сестрите - работещи бедни, а болниците във фалит. Смешно и нагло.
54
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Народът боледува,тия се навряли на топло
53
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Подмяна на протестТия са пратени нарочно по никое време неорганизирано да се покажат по телевизиятаЗа да не могат да се чуят истинските проблеми
52
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Особено пък декларацията на БЛС:))))Смешници...сякаш не се знаят какви далавери връткат масово...Жалка история:(
51
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма полза от качествено здравеопазване,не го ли разбирате ,това е дело на политиците с единствената цел да бъде уморен народа по ниски заплати в здравеопазването и по ниско качество на труд на специалистите .Основно правителството дава пари там от където ще излязат пари ,само отделно съсловието на лекарите е добре.Системата е умопрачително объркана.В момента реформата е точно на принципа на естествения подбор ,който има пари живее ,който няма кучетата го яли.
50
4
 
5
 
! Отговори
promo преди 4 години
е затова БГ е ГЕТО на ЕС , защото не сме единни, Нирвана - четеш му глупостта и се сещаш за ганъо !
49
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбрахте ли сега защо никой не разследва лекарите и директорите на болници за източване на НЗОК по клинични пътеки, интервенции, манипулации и пр.?Защото лекарите са хора на ГЕРБ и им е позволено да крадат.
48
7
 
6
 
! Отговори
Нирвана преди 4 години
тия не са отишли на преговори, предварително са се уговорили да останат там. изхвърлете ги на улицата и от там направо на съд!
47
3
 
5
 
! Отговори
ЩО ,БЕ...ХА,ХААА преди 4 години
У КРЕСЛАТА НА ПАРТИЙНИЯ ДОМ.....МНОГО СЕ ИЗДЪРЖА!АКО НЕ ВЕРВАТЕ ....ПИТАЙТЕ ТАШАКО АРМЕНКОВ!!!
46
3
 
12
 
! Отговори
Бивша м. с. преди 4 години
Пожелавам на всички биши колежки да си сменят професията. Не ме послушахте преди години. Казвахте ми: "Обичам си професията". Сега къде съм аз, къде сте вие. Има добре платена работа, уважение от колеги, шефове, клиенти, апартамент в София. Вие се молите за стотинки, а те ви се подиграват. Съвет от мен - преориентирайте се кариерно. Не разчитайте на докторите - те също ви се подиграват.И без такива: "Обичам си професията". Изпитано - не помага.
45
4
 
7
 
! Отговори
Лелеее..УЖАСТ...! преди 4 години
ПАК ШЕ СИ НАСИНЯТ КЪЛКИТЕ ТИЯ СЕСТРИ НА ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ У ПАРТИЙНИЯ ДОМ ....А , ПОСЛЕ ШЕ ГИ ПОКАЗВАТ ЗА ДА ГИ СНИМАТ , И РЗПРАВЯТ , КОЛКО СА БИЛИ "МАЛТРЕТИРАНИ"...ХА,ХА,ХАААААААААА...ПИТАМ СЕ ---ДАЛИ ПЪК ПРЕЗ НОЩА , НСО-то НЕМА ДА ГИ ПОНАСИНИ ОЩЕ....ЩОТО НА ПАРТИЙНИЯ ДЕБЕЛ КИЛИМ---ВСИЧКО МОЖЕ....ХАЕ,ХА,ХАААААААААА
44
6
 
11
 
! Отговори
Калин К. преди 4 години
Дадоха се милиони от хазната, т.е. от нашия джоб за ремонти и строежи "молитвени домове" на всякакви вероизповедания, но стигне ли се до здравеопазване- няма. И не само за мед. сестрите, роднини на болни да събират дарения, за да спасят нечии (млад) живот, а за безсмислици все да се намират. Примери много.
43
6
 
9
 
! Отговори
ХХХ преди 4 години
Е къде са недоволните сега дето реват от ГЕРБ. Защо никой не подкрепя тези жени.Дори лекарския съюз ги изостави. Затова ще ви *** както си искат и ще продъжите да се жалите тук. Вместо да ги подкрепим.
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен Алкохолик преди 4 години
Ако навият Асен Генов да се присъедини всичко ще е наред. Само той има право да окупира каквото си иска понеже е платен
41
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ПОКЛОН ПРЕД ТЕЗИ БЪЛГАРСКИ МАЙКИ. направиха за смях мъжете ,каде са тези мъже бе?
40
10
 
9
 
! Отговори
В.Узунов преди 4 години
Аз ако съм там шефа в НСО ще чакам да се стъмни,дърпам шалтера и през тва време подпийнал с приятели влизам на тъмно и кой ,кво хване да се забавлява. После с електрошоковите палки даже ще ги завирам и накрая в ареста да се забавляват и Тея де са за панделата.
39
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най-големият вирус- ГЕРБ, избиха и изгониха 3 млн. българи и още върлува
38
7
 
8
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 4 години
АМА И АЗ МОЖЕМ ДА "ПРОТЕСТИРАМ" ТАКА---У МЕКИТЕ КРЕСЛА НА ПАРТИЙНИЯ ДОМ И НА ЧЕРВЕНИЯ КИЛИМ...!ВСЕКИ ДЕН , МОЖЕМ ДА СИ НАМИРАМ ПО НЕЩО ЗА "ПРОТЕСТ"!!!АКО НИНОВА И МАНОЛОВА МЕ ХРАНЯТ И ПОЯТ....МОЖЕМ ДА КАРАМ ТАКА И ЦЕЛА ГОДИНА! АКО ПА И МИ ДАДАТ ПО НЕКОЙ ЛЕВ....ЕХЕЕЕЕЕ , ПЪЛЕН КОМУНИЗЪМ!КОЛКО МУ Е ...??!!!
37
5
 
11
 
! Отговори
морски преди 4 години
До НароднаЕдна камериерка взима повече, при осигурени квортира и храна.Даже нЕкои заработват нощем допълнително със специални услуги !
36
7
 
14
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
В края на 2013-та една грипичка самозабравили се лигл.овци се самообявиха за най-красивите и интелигентни същества във всички вселени и затвориха Ректората на СУ. Само че тогава имаше пълна медийна подкрепа и умствените изтърсаци си св.нстваха два месеца безнаказано.Да видим сега как ще се постъпи, нищо че случаят е съвсем различен.