Момичето от Дряново починало от сърдечна смърт

Ще се проверява изправността на електрическата инсталация
17
Момичето от Дряново починало от сърдечна смърт
Снимка: БГНЕС

17-годишното момиче от Дряново е починало под душа, след като сърцето му внезапно спряло. След направената аутопсия е установено, че девойката е починала от сърдечна смърт.

Още по темата
Една от хипотезите е, че е била покосена от токов удар, предаде БНР.

Нещастието се е случило вчера следобед. 17-годишната ученичка е била намерена в банята на жилището, в което живеела със семейството си.

Няма данни за насилие, уточни говорителят на Окръжната прокуратура в Габрово Александър Александров.

В кооперацията в Дряново, където се е случил трагичният инцидент, ще се проверява изправността на електрическата инсталация.

По случая е образувано досъдебно производство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Дряновотоков удар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бгСамо да напомня - човек може да загине както от токов удар, поради липсваща ДТЗ, така и от токов удар, поради опит за монтиране на ДТЗ след съветите на мало.умни хора, като лицето бг. Никога не се шегувайте с електричеството, бъдете отговорни с него и, ако нямате нужната квалификация, непременно се доверете на специалист! И никога на бг-та!
15
0
 
2
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
сърдечен удар? Каква е тази сърдечна смърт?
14
0
 
4
 
! Отговори
чич Петю преди 3 години
До хейтър тролевза тебе зануляване и заземяване едно и също ли е?
13
0
 
4
 
! Отговори
хейтър тролев преди 3 години
Къщата ми е стара , проводниците са с 2 жици и не ти е никакъв проблем да заземиш - проверяваш коя е фазата и заземяваш . отделно това бойлера си има ключ извън банята и го цъквам преди да вляза да се чипкам. Контактите също са заземени, но проблем са електроуреди които не са с "шуко" щепсел.
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Горкото момиче, Бог да я прости. Между другото от опитни жичкаджии съм чувал, че ток може да те удари от бойлера. Особено опасни са проточните, ако не са заземени правилно. Пазете се, българи, че не останахме много.
11
0
 
11
 
! Отговори
бг преди 3 години
Жалко за детето!
10
1
 
6
 
! Отговори
бг преди 3 години
ако няма място в таблото,слагате я до бойлера ако е сухо там. проводника е двужилен -на входа на защитата -фаза и нула -означени са, след нея парче трижилен кабел -фаза - кафяв,нула син и жълтозелен.Фаза и нула връзвате на изхода на защитата а жълтозеления на входа - при синия проводник .мисля че е разбираемо.преди това изключваме ела.ако не схващате нищо потърсете елтехник
9
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не си зареждайте телефоните в банята. Сешоари също извън банята.Ползвайте безжични фризьорски машинки и темподобни тримери, много случаи има от нарушена изолация на кабела или буксата, дори и да не се намокри.
8
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЦокоИзвинявам се, но ще възразя - има относително лесен начин за монтаж на ДТЗ и при двупроводна схема на захранване. Просто трябва да се направи компетентно!
7
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид 19, но не казват за да не плашат хората, нека си купонясват нали така?
6
3
 
12
 
! Отговори
Цоко преди 3 години
Лошо. Мой съученик си отиде така навремето, в банята от прецакан бойлер. Бяха минали 10 дни от абитуриентския ни бал. Иначе на стара инсталация няма как директно да сложите ДТЗ. Трябва промяна в окабеляването, което обаче е напосилно в повечето домакинства.
5
1
 
8
 
! Отговори
Венци преди 3 години
Не знам ДТЗ мога ли да сложа на двупроводна линия -земята(утечката) да си бъдат железните тръби на ВиК инсталацията
4
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бау, ти ли си, ***
3
2
 
19
 
! Отговори
Направете преди 3 години
ДТЗ задължителна! Една за мокри помещения. Една за целия кръг в таблото. И една за блока. *** веднага ще се надигне вой от ***.
2
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много тъжно
1
1
 
35
 
! Отговори
Жалко за поредния.. преди 3 години
.загубен млад живот! Нека почива в мир това момиче!И, хора, слагайте си ДТЗ на захранването в баните, не е скъпо, а спасява живот!