В Северна Македония почина Спаска Митрова

Години наред тя се бореше за правата на детето си
29 юни 2020 19:50, Анисия Иванова
62
В Северна Македония почина Спаска Митрова
Снимка: БГНЕС

В Република Северна Македония е починала Спаска Митрова, която години наред се бори за правата на детето си, съобщи БНР.

Външният министър Екатерина Захариева изрази съболезнования към семейството и близките на Спаска Митрова. И подчерта, че тя е пример за любяща българска майка, която въпреки жестокия натиск в тогавашна Република Македония не се отказа от своя род.

Още по темата


Спаска Митрова води дълги години съдебни битки и в Северна Македония, и в Страсбург, за да си върне детето от бившия си съпруг - сърбина Воислав Савич.

Тя лежа и в затвор в тогавашната Република Македония, за кратко живя в Банско.

Спечели битката с македонския съд през 2011 година и оттогава живееше с дъщеря си Сузана.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
0
 
! Отговори
GOD преди 3 години
Ха ха ха. Минуси. :)))А статия за аварията в Колската АЕЦ защо няма??? :)))
54
3
 
3
 
! Отговори
GOD преди 3 години
Просто не мога да се сдържа да не кажа "сбогом" на руснаците. :)И помнете - смъртта е художник, но дали става дума за Хит.лер, едва ли.... :) Най-вероятно става дума за Виктор Цой. :)Good night! :)
53
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До по-долу:Грешиш, д-р Мирчев не е българин, а евреин, осиновен от българи. Но това вече няма значение.Защо няма статия за Колския полуостров???
52
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Детето не е на сърбина, а на д-р Мирчев - българин.
51
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко пари събрахме днес за умрелите БЪЛГАРИТЕ оставили деца зад себе си - нищо? Боко да си праща отроочето в Сърбия на негова сметка...
50
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
няма да забравя преди години имаше един протест в центъра на софия и отнякъде цъфна един велик македонски българин от струмица,който очевидно очакваше тълпата да го позлати целия и едва ли не да го провъзгласи за цар на българите...вместо това разярената тълпа от гладни столичани го обсипа с псувни и обиди:марш от тука бе!к'ъв си ти бе я веднага да се махаш...и куп нецензорни думи!
49
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 49Ти луд ли си, какъв си? Боко мутрата да й даде една пачка от чекмеджето. Сиропиталищата в българия пълни, ще давам пари за *** от сърбия, където си има баща. За нашия си народ не ни пука, чуждите ще храним - къде е чети тази приказка фантазьоре? Митроска фамилия българска няма - ай сиктир...
48
2
 
3
 
! Отговори
ХА-ХАА-ХАХАХАХА преди 3 години
До До 47Някой пак е гледал агент 007 в повечко.
47
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 47Що ли? Щото Боко мутрата изгони младежите в чужбина, а днес е седнал със синдикатите и са взели решение да ни пукат разни ей такиви мелязи черноработници от скопие, украйна и бесарабски републики. Това е замислено отдавна, унищожаването на българския народ с главно действащо лице ЦРУ. Имаме злато, нефт и газови находища, а златния резерв от комунизма потъна в блатото и разни чекмеджета.
46
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България да не даде паспорт на македонец е като Южна Корея да откаже такъв на дезертьор севернокореец или пък Сърбия да откаже такъв на черногорец.
45
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименс дрънкулки и бонбонки към българско самосъзнание.в гърция също живеят много македонци...питайте тези в сандански и петрич как идват много хора от серес,воден,костур,лерин и т.н.,които говорят език подобен на техните баби и,който те наричат македонски...освен гръцки разбира се.защо тях не можахте да направите българи,а успяхте да направите българи онези бедни и нещастни хорица в р.македония и албания,които едва свързват двата края с неизпълними обещания...
44
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анониментогава защо им давате паспорти-не им давайте!или май се интересувате повече от едни хилядарки,които ще получите и след това присвоите(откраднете) отколкото от пустите му македонци
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички етнически македонци са всъщност етнически българи мачкани столетия от албанци сърби турци и гърци вече са забравили етническата си принадлежност ,преди много години в Югославия протече процес на подмяна на историята на македонските българи това е исторически факт точка.
42
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 41а пък вие с вашия аспарух,крум,паисий и ботев направо се наср....хте...тук не става въпрос за това къде какви паметници има...тук става въпрос за чисто човешките отношения.аз не знам някой от македония да е дошъл и да ти каже-ти не си българин и да се интересува от твоята етническа принадлежност,да се заяжда на исторически теми.докато сумати българи занимават македонците с мегаломанските им тъпотии в самата македония.това за мен е комплексарщина!
41
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Македонеца ,който отрича българската си същност иначе знае да дойде тук за бг паспорт ,защото той му дава възможност да работи и живее в най-развитите държави в света.
40
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
никой в македония и сред македонците не мрази българите...българите са тези,които мразят.аз на няколко пъти съм бил свидетел не дабат в скопие по национална македонска медия между българин и македонец от македония и не можете да си представите каква наглост,арогантност,високомерие,простотия и злоба се лееше от българина към собствената си държава и към някой,който нарича себе си македонец.мен ме е срам,че има такива българи като тези в македония!
39
6
 
12
 
! Отговори
До 41 преди 3 години
Ти да не си си ударил главата някъде друже ?По големи мегаломани и комплексари от македонците няма.Погледни само безумните статуи на Кирил и Методий,цар Самуил ,Александър Македонски и кой ли още не най-малкото да са благодарни ,че сме им дали език и писменост вместо да си ги присвояват и да ни казват ,че те са дали нещо на нас.как се казва това-наглост!!!
38
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонименмразят ни защото постоянно ги занимаваме с нашите мегаломански санстефански измишльотини.аз много пъти съм бил и в сърбия и в македония и никога не съм усетил омраза.когато ти ги уважаваш и теб те уважават...в противен случай не очаквай да те приемат добре...македонците от тази гледна точка са в пъти по-умни от българите-те никога няма да те занимават с мегаломанските си простотии.докато комплексирания бай *** само това го интересува като че ли от него зависи бъдещето на света.
37
3
 
5
 
! Отговори
човек преди 3 години
Болно и студено е от грубостта .омразата и обидните думи . Защото това не е истинското за което сме тук . Всички сме хора .И се учим още. Но капана на дуалността ,на отделеността ни води живот след живота отново в същата кървава и смърдяща яма - срещу ,против ,за мъст ,за правда ,за , за,за . И това ти остава от скапания живот. Сигурен съм ,че тази жена си е научила урока.Затова е отишла вярвам на по-добро място. Поклон.
36
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До я - зе68050напротив най-големите сърбомани са българите.когато беше косовската криза българите казваха:сърбите са добре дошли,те са наши братя,шиптарите ги не щем.тогава даше костов се похвали,че не е допуснал един албанец да влезе на българска територия.затова българите имт един бог и той е шабан шаулич и една богиня цеца величкович!