Личните лекари искат да имат достъп до ваксини

Хората масово се отказвали от желанието си за имунизация
Обновена: 14 мар 2021 11:49 | 14 мар 2021 11:40, Камелия Цветанова
18
Личните лекари искат да имат достъп до ваксини
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Недъзите и хаосът в получаването на ваксините от личните лекари трябва да бъде преодолян, за да се възстанови процесът и ние да имаме потенциал да убедим пациентите си отново да се доверят и да поискат да се ваксинират. Това поясни пред БНР д-р Георги Миндов, председател на организацията на общопрактикуващите лекари в София.

Той подчерта, че организацията ще постави някои изисквания.

„Ще поставим изискване за логистиката, за ред на получаването на ваксините. Искаме да имаме достъп до всички възможни ваксини. Искаме да обхванем възрастните хора. Тези със съпътстващи заболявания. А не хаотично да се ваксинираме масово“, каза лекарят.

В предаването „Неделя 150“ д-р Миндов сподели, че хората масово се отказват от предварително заявено желание за ваксиниране с „АстраЗенека“. Той е поставил общо 90 дози, но нито един от тези пациенти не е съобщил за тежка странична реакция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още по темата: ваксинилични лекари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
да, ама не! преди 3 години
Не, личните лекари не искат. Искат го брънзаловци, миндовци, герганчоци и подобни натегачи. Разправиите, бумащината, нервите, губенето на време с опашки, списъци, телефониране по двайсе пъти, обясняване, разясняване, информиране, лигавене и пр. простотии са толкова големи, че не си заслужават пикливите 5 евро!
16
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва ли да се напомня ,защо докторът е толкова ядосан? 10лева на ваксина получава. Повечето лични лекари имат между 1500 и 2000 пациента,записани като техни. Не им пука за ваксини,а да станат милионери от нищо. Ама найсе
15
0
 
5
 
! Отговори
До 14 преди 3 години
А, те пък са се защитили с имунитет за шест месеца.
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега вече нещата загрубяха защото другите ваксини изискват студена верига и са много сложни логистични (въобще не говорим че ги няма). Единствените които ще се доредят са държавните плъхове, военните алкохолета и корумпираните съдии - другите ще го карат вируса с рецептата на Мангъра - чайчета и супички...
13
7
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам неистовото желание на този, да ваксинира собствените си пациенти с експериментална ваксина.Тук има и морален момент!!
12
4
 
16
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
как се натискат да ваксинират заради 10 лева от нзок ама не се натискат да миизмерят кръвното или да ме прислушат със слушалката от студендските години3 лева за 3 месечна рецепта
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ами като ги продадоха откъде да ви ги вземат сега
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цирк глобус ...като Астра Зенека е годна защо комисиите не се ваксинирват от нея )
9
0
 
6
 
! Отговори
Ваксиниран Ковидиот преди 3 години
Личния ми лекар ме ваксинира. И?
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези не разбраха ли че ваксини НЯМА
7
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако бях лекар, щях да кажа на хората "изчакайте, ваксината е нетествана, и има в момента съмнения за странични ефекти - почакайте да се провери!" Но ако съм касапин, подкупен от Мегафарма, и копнеещ за някой допълнителен лев, въпреки риска за живота на хората - щях да кажа "Имаме потенциал да УБЕДИН хората да поискат да се ваксинират."
6
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
10 кинта на ваксиниран.Толкова дава касата.Не че еврокрадливите герберунгели по-малко си гушват.
5
7
 
34
 
! Отговори
АА преди 3 години
Мисля,че пет пари на дават за пациентите!!! 1 година си поживяха,пазейки се от болни пациенти!Ако бяха правили поне профилактични прегледи,нямаше да има толкова болни хора!
4
6
 
37
 
! Отговори
House M.D. преди 3 години
Другарят Миндилов първо да обясни защо трябва да попълваме декларация за информирано съгласие, щом ваксината е безопасна.
3
3
 
21
 
! Отговори
Личен лекар преди 3 години
И ние искаме парче от баницата.
2
7
 
22
 
! Отговори
Личните преди 3 години
С тези техни мераци да ваксинират хора във плачевно здравословно състояние, които са водили нездравословен живот и то посред епидемия са на път да изтребят сума народ. И в училище се учи че се ваксинират ЗДРАВИ хора. И то по-добре преди епидемията или поне да е ограничена, както е лятото. Но хайде по изключение може и сега, но поне да са достатъчно здрави, за да създават антитела. Зелен коридор- това е формулата.
1
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
те хубаво искат, *** като няма, как да стане