Грамоти с езикови и други грешки раздаде министър проф. Минеков

Министерството на културата ще се извини, отпечатва нови
Обновена: 25 май 2021 14:03 | 25 май 2021 14:00, Елка Василева
281
Грамоти с езикови и други грешки раздаде министър проф. Минеков
Снимка: Facebook/Иво Драганов

Шейсет и трима лауреати на най-високите награди за принос към културата - “Златен век”, получиха грамоти със смислови грешки - слети думи и повторение на фрази. Такива се получават при редактиране на текст с компютърна програма, но явно после никой не е прочел окончателния вариант, стана ясно от публикации във Facebook.

Освен това припомняме, че името на празника 24 май е Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука /не писменост/, просвета и култура и на славянската книжовност.

“Минало е през очите на поне трима-четирима човека от Министерството на културата, отговорни за церемонията, но явно никой не чете. Факт, как да се отрече. Наредих на пиара на Министерството на културата да се извини и да бъдат отпечатани и незабавно разпратени нови хубави грамоти. Бях на церемонията, купчината с грамоти беше пред мен, но кой да подозира грешка? Едва ли този, който ги е подготвял за печат, е гледал съдържанието. Някой ще понесе отговорност, но дребните камъчета обръщат колата”, каза изкуствоведът Борис Данаилов - началник на кабинета на министър Велислав Минеков, цитиран от „24 часа“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
0
 
1
 
! Отговори
M.I.C. преди 2 години
До 240, а и да допълня. Все пак това е уж държавно отличие. Трудът и вниманието вложени в този "документ" се равнява на под нула. Проформа "грамотите" в детската градина са по-добре направени. Мен ллично не ме интересува кой е бил отговорен старото, новото правителство. Тази мърлящина и непукизъм е "огледало" на повечето управленски процеси в България. Мое мнение.
231
0
 
0
 
! Отговори
M.I.C. преди 2 години
До 240. Нищо толкова не е станало. Просто тук се вижда много ясно и просто "подхода" към всичко. Все пак връчваш награди, които би трябвало да значат нещо: уважение, признаване и тн., но не се прави елементарно усилие в начинанието. Такъв е и начина на управление на държавата. Няма значение кой е на власт. Със здраве.
230
1
 
3
 
! Отговори
Караибрахим преди 2 години
Той синчето така си е свикнал от татово време- каквото и да маже си знаеше, че пак ще го пратят да учи на държавна издръжка в Хамбург. Татко му беше готов на всичко пред бай Тодар, само и само редовно да им пращат луканки и банани от УБО и да е подсигурена фамилията с апартаменти на центъра...Та сега и поодъртял, явно Велиславчо си е със същото мислене като татко си- лизни-близни и живота си върви.
229
1
 
1
 
! Отговори
Vinetu преди 2 години
Голям праз - колко пара е наградата към грамотата 😁🎃
228
3
 
1
 
! Отговори
Anonymous преди 2 години
Лелееее, голямата грешка!Някой paste-нал повторно "и славянската книжовност" по невнимание пред "светите" и тафталогия, заговор, неграмотници било... Вярно, че е тъпо да се получават подобни грешки, още по-тъпо е да стигат до официален документ, но все пак най-тъпо си остава отказа на коментиращите да мислят. Какво става със здравия разум, бе хора? Има те ли го? Защо не си го ползвате??!!?!
227
0
 
2
 
! Отговори
Гошето преди 2 години
Толкова много грешки - май се гаврят с получателите
226
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
той е носач на ковчези,какво очаквате!
225
2
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен..Ама "писарушките" не са виновни!..Тях ги натискат СОБСТВЕНИЦИТЕ,които пък ги натискат "Големите началници".....Изобщо,"Правова държава /КОШАРА/"!...С "ПРАВАТА" НА ОВЦЕТЕ,ПРАВАТА на ВЪЛЦИТЕ И ПРАВАТА КУЧЕТАТА..Та така..Да живей СП и НСР!!!..Ура!
224
1
 
8
 
! Отговори
срам за Българите преди 2 години
Мислех, че след парламент с чалгопитеци вътре сме ударили дъното. Оказа се, че не сме !!!Hай-наглата е избора на културния министър в лицето на площадния поборник Велислав Минеков. Това е човекът, който разнасяше ковчези и провесваше бесилки пожълтите павета, а после замерваше с яйца сгради паметници на културата. Паважният му актив се овеществява чрез министерски пост.
223
3
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До izh...О,бърза реакция!..Определено дежуриш добре...Иначе:-НЕ "По делата им ще ги познаете",а .."По ПЛОДОВЕТЕ им ще ги познаете!..Доброто дърво ражда добри плодове,лошото дърво ражда лоши плодове"...Но нищо,явно не си прочел,само си подочул....Но както и да е!...На мен ми е доста весело за това,че се опитвате да ПРИШИЕТЕ собственото си битие на другите..."А боса ако кихне нещо..".....Ами ако ти кихне,ще кихне,аз НЯМАМ "бос",на мен никой не ми киха!.../освен освирепялите мажоретки тука,които с
222
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо зазвездате думата "ред акти ране" пък сега?Некадърни писарушки жълти!
221
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами да уволни калинките, които се занимават с писане, печатане и редакция на такива документи - едва ли са назначени от вчера, сигурно от години са някъде на заплата, а са неграмотни. Министърът на МОН не го търсим отговорен за учебникарските безобразия, макар че там поразиите са в пъти по-големи и са с години.
220
1
 
7
 
! Отговори
izh преди 2 години
Кой ***, кой умен се показва с дела. Както пише в една книга на 2000 г "По делата ще ги познаете" Минеков просто е един комунистически, сега посткомунистически , инересоавантаджия с всички атрибути на манталитета. А, Просото забравих - да уплътним времето когато дежурни, да ударим рамо на нашите, а боса ако кихне нещо отгоре - добре дошло
219
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Направо бледнее пред журналистите на Днеса. За 10 години тук съм се нагледал на неграмотност и грешки като за два живота напред. Обаче все още никой не може да бие "парниковия локомотив" на Нелито.
218
4
 
0
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До ПроСоТо-менте /от къде изникна?/..: Хубаво си се усъмнил в грамотността на министрите на културата,но защо от моя ник?!..И защо ОТНОВО безумната мантра "Сички са неграмотници и маскари",като това важи единствено за Тиквохунтата и най-вече за нейните "висши началници",повечето от които не са прочели и една книга до края ?..."Аз съм *** и вие сте прости,за това се разбираме"...Е,тоя път Минеков НЕ е от простите и за това ви е трудно да се разбирате с него..
217
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това е страхотна новина. По-добре вижте вие, пишещите тук, дали сте грамотни. а след това гледайте другите. Често и Джурналистите правят грешки, но какво да се прави образованието ни е такова.
216
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
NEGRAMOTNIK;AMA KAKVO DA O$AKVASH OT POTOMAK NA KOM U :NIST
215
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ЛенаА този който ги раздава, не ги ли е прочел???? Винаги някой друг е виновен в БГ
214
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SharkИ ти толкова знаеш. Двете форми са дублетни както и много други като например тринадесет и тринайсет и тн.
213
2
 
14
 
! Отговори
M.I.C. преди 2 години
Загледах се в снимка на една такава грамота. Няма как да не направи впечатление свързаните думи само като я погледнеш. Реших, че може би наистина е грешка при този, който я е обработвал на компютър или при този, който я е отпечатвал. Обаче като се зачетох има повторения на думи и тафталогии, които могат да дойдат само от пишещия. Изглежда всеки участващ в процеса е дал нещо от себе си :)