Ангов: Търси се изгоден начин за нова енергийна мощност

Парите няма да дойдат от Плана, това не е допустим разход
Обновена: 11 фев 2022 22:37 | 11 фев 2022 22:37, Веселина Йорданова
20

"Парите за ядрена мощност няма да дойдат от Плана за възстановяване, защото това не е допустим разход по правилата на ЕК и това не подлежи на преговори. Това по никакъв начин не означава, че няма да се развива ядрената енергетика. Търси се възможно най-икономически изгодният начин да бъде реализиран проект за новата енергийна мощност, финансиран с национални средства", заяви депутатът от "Продължаваме промяната" Николай Ангов в студиото на "Денят ON AIR".

По думите му това, което се променя при "Мариците", е първо да не преминават към газ.

"Ние заменяме българския източник на енергия, което са въглищата, с вносен, което е газта. Така ние увеличаваме зависимостта си от външни доставки на енергия и даваме суверенитета си по този начин", каза депутатът.

"Животът на "Мини Марица Изток" може да удължим, докато излиза сметката за енергията, която те произвеждат. Докато е изгодно, "ТЕЦ Марица Изток-2" ще работи на пазарен принцип. А когато вече не е изгодно, това ще доведе до нейното ограничаване от гледна точка на финансиране от страна на държавата. Важно е да се отбележи, че все пак "ТЕЦ Марица Изток-2" е част от критичната енергийна инфраструктура на България и има моменти, в които може да трябва да се финансира, което не е правилно", посочи Ангов пред Bulgaria ON AIR.  

Неговото мнение е, че много високи сметки за ток не можем да очакваме, защото разходите въз основа, на които се очакваше повишението на енергията за битовите потребители, са покрити от страна на държавата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бяхме построили Белене, ток щеше да има, но цената на киловат щеше да е поне левче.
11
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Киро откъде ги намира тия нечленоразделни "гении"?
10
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да не забравяме ,,Белене,че имаме около 5/6000души който трябва да започнат да се разплащат с БГ народ и държава.
9
0
 
3
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
Е ...Ангелов , щом-- "пари нема да дойдат по плана".....ше строиме с въшки , бе....КЪВ Е ПРОБЛЕМА ,БЕ...??!
8
0
 
3
 
! Отговори
Ехаа преди 2 години
Ангов: Търси се изгоден начин за нова енергийна мощност боб с кисело зеле, чесън и ряпа, ето чист домашен газ
7
5
 
4
 
! Отговори
НОМЕР2 преди 2 години
Газ от Черно море, като комшийте, Турция и Румъния! И обяснение, как така РФ и САЩ вадят шистов газ и го продават, а на нас руснаците, чрез своята пета колона, ни забраняват! И половината българи повярваха, че шистовият газ е опасен!
6
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дръжте ги 2та ядрени реактора на склад и се чуете от къде да вземете още енергийни мощности!!!Пълна пародия, това не е държава, това е територия на абсурдите, лъжците и крадците!
5
1
 
3
 
! Отговори
Тая преди 2 години
Дъвка Белене няма ли да я плюнете най после? Защо баба ви Меркел закри немските АЕЦ? И тия инвеститори , дето ги търсиме, на каква цена ще продават тока? А китайците инвестират само там, където други им поемат гаранциите. Лапат на сигурно. А и винаги ли цените на тока ще гарантират свръхпечалби.
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Козлодуй да си инвестира в два нови блока. Частна държавна собственост. Белене беше унищожен чрез чужди инвеститори. Белене да си търси нови реактори като частен проект. Да дадем готовите реактори на частник и да поръчваме нови - това е лудост и престъпление. Козлодуй трупа печалби, ще инвестира, ще вземе кредити.
3
0
 
3
 
! Отговори
Сатир преди 2 години
Намерихме си , сега ще ги храним!
2
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като изтече живота на 5 и 6 ти реактор ко ши прайми ? Щели да строят нови мощности . Аве ние и селски к.ен.еф не можем да построим . Ако росатом откаже да строи заради южен поток кой ще ги построи реакторите ? усещате ли на къде отива държавата . Май ще ни върнат към свещите и конете с тез зелени сделки ;)
1
2
 
10
 
! Отговори
пожелание преди 2 години
Излъгаха народа да гласува на референдума срещу Белене , и сега демократите да се снабдява със свещи , и да не реват за скъпият ток !